Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΟΚΙΜΟ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟ;

Απίστευτο ακούγεται και ακόμα κι εμείς δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε.  Ωστόσο, πηγή από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, ισχυρίζεται ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, τηλεφώνησε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή ενδιαφερόμενος για την περίπτωση αποτυχίας νεαρού που τυγχάνει υιός συνεργάτη του.

Δημοσιογραφική πηγή ισχυρίζεται ότι νωρίτερα, ο συγκεκριμένος

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ 8 ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ Λ.Σ.

Από επιλαχόντα Υποψήφιο των τελευταίων διαγωνισμών λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:

Κυρία Κοντζόγλου, Διαβάζοντας το άρθρο σας,θα ήθελα να σχολιάσω τα εξής: Οι περισσότερο αδικημένοι από την συγκεκριμένη ενέργεια στο διοικητικό δίκαιο είναι σαφώς κάποιοι από τους επιλαχόντες ,γιατί προφανώς η σειρά αλλάζει!!!!!!!!

Κατά την ταπεινή μου γνώμη ,πρώτα κοιτάς ποιοι είναι σύμφωνα με την προκήρυξη οι επιτυχόντες και ύστερα για το καλό του Σώματος ,συμπληρώνεις τις κενές θέσεις με τους υπόλοιπους που έχουν γράψει καλύτερα !!!(ας έχουν και σε κάποιο μάθημα κάτω από τη βάση)

ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΜΕΝΟΥ κ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

"Είναι το ευχαριστώ της πολιτείας σε ανθρώπους που φύλαξαν Θερμοπύλες στις τέσσερις γωνιές της πατρίδας μας μέρα νύχτα αγόγγυστα επί τουλάχιστον 30 χρόνια. Ποιος ο λόγος να προταθεί στα νέα μέτρα χαράτσι, ειδική κατηγορία για τους κάτω των 55 ετών με μείωση της σύνταξης κατά 40% για το υπερβάλλον τα 1.000  € ποσό;"  Αυτά και αρκετά άλλα επισημαίνουν στην Έρώτηση που κατέθεσαν  στη Βουλή αναφορικά με οικονομικά ζητήματα που αφορούν τους ενστόλους, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Καμμένος και Ευρυπίδης  Στυλιανίδης.

Το κείμενο όπως δόθηκε στη δημοσιότητα είναι το ακόλουθο:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Α) Εθνικής Αμύνης κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη
Β) Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
ΘΕΜΑ : Άθλιες μεθοδεύσεις, περικοπές και αντισυνταγματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων στις Ένοπλές Δυνάμεις, που οδηγούν στην εξαθλίωση κα εξόντωση των ένστολων.
Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπει ότι το 2015 οι λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων θα ανέρχονται σε 234 εκατ , από 1.112 δις Ε που ήταν το 2009.Οι δαπάνες θα είναι δηλαδή μειωμένες κατά 79% σε σχέση με το 2009 και 69% σε σχέση με το 2011.
Αυτό σημαίνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα μειωθούν στο 1/6 των δυνάμεων τους! Είναι παρανοϊκό ειδικά αυτή τη περίοδο να συζητάμε τέτοια θέματα, όταν στη περιοχή μας παίζονται τεράστια γεωπολιτικά παιγνίδια και συμφέροντα, αλλά η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει αν η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να διατηρεί Ένοπλες Δυνάμεις ή όχι.
Σαν να μην έφτανε αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε την ολοκληρωτική εξόντωση των ένστολων και με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισε περαιτέρω μειώσεις τόσο των μισθών των εν ενεργεία, όσο και των συντάξεων των εν αποστρατεία στελεχών.
Οι μειώσεις που αποφασίστηκαν πλήττουν άμεσα και έμμεσα αδιακρίτως και οριζόντια όλη την Ελληνική κοινωνία. Οι στοχευόμενες επιθέσεις με ηλικιακά και ταυτόχρονα αντισυνταγματικά κριτήρια είναι κατευθείαν βολή κατά των στελεχών όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Πιο συγκεκριμένα :
1. Με το Ν.3842/2010 θεσπίστηκαν οι νέες φορολογικές κλίμακες με την αύξηση των οποίων, μέσω της παρακράτησης επιπλέον Φόρου Εισοδήματος μείωσε τα μεσαία εισοδήματα όλων των συνταξιούχων.
2. Με τους Ν.3845 και 3847/2010 τα Δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και Επίδομα αδείας καταργήθηκαν ή και μειώθηκαν σημαντικά, καθόσον για συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 60 ετών και μεικτής σύνταξης άνω των 2.500 Ε θεσπίσθηκε η κατάργησή τους, ενώ για συνταξιούχους άνω των 60 ετών και κάτω του υπόψη χρηματικού ορίου συρρικνώθηκαν σε 400,200 και 200 Ε αντίστοιχα
3. Με τους Ν.3863 και 3865/2010 θεσπίσθηκε η Εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων για μεικτές συντάξεις άνω των 1.700 Ε σε ποσοστά από 3 έως 10%κλιμακωτά.

4. Με τον Ν.3865/2010 τιμωρήθηκαν οι συνταξιούχοι που συνέχιζαν να εργάζονται για να καλύψουν τις οικογενειακές τους ανάγκες, με αναστολή ή μείωση της σύνταξής τους, δηλαδή επί της ουσίας τους στερήθηκε το βασικό συνταγματικό δικαίωμα της εργασίας.

5. Με τον Ν.3986/2011 θεσπίσθηκε η μείωση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 Ε σε 8.000 Ε και προστέθηκε νέο φορολογικό κλιμάκιο των 4.000 Ε με ποσοστό φόρου 10%.

6. Με τον Ν.3986/2011 θεσπίσθηκε η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας και για εισοδήματα άνω των 12.000 Ε σε ποσοστό κλιμακωτά από 1 έως 4%.

7. Με τον Ν.3896/2011 συνεχίσθηκε η μείωση που άρχισε με τους Ν.3863 και 3865/2010, με την θέσπιση αύξησης των ποσοστών της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων από 3 έως 10% σε 6 έως 14% αναλογικά για συντάξεις άνω των 1.700 Ε.

8. Με τον Ν.3986/2011 τιμωρήθηκαν οι στρατιωτικοί κάτω των 60 ετών που άσκησαν το νόμιμο δικαίωμα της αποστρατείας τους, με θέσπιση επιπλέον μηνιαίας εισφοράς για μεικτές συντάξεις άνω των 1.700 Ε σε ποσοστό από 6 έως 10% αναλογικά.

9. Με απόφαση του Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και «έγκριση» του Υπ. Εθν. Άμυνας μειώθηκε από 1-1-2011 το χορηγούμενο από το Μ.Τ.Σ. μέρισμα, σε ποσοστό 25% συρρικνώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τα ήδη σημαντικά περικομμένα εισοδήματα των συνταξιούχων στρατιωτικών. Μικρότερες περικοπές πραγματοποιήθηκαν και στα μερίσματα των ταμείων της Π.Α. και του Π.Ν.

10. Με τον Ν.3986/2011 θεσπίσθηκε ειδική προσφορά συνταξιούχων επικουρικής ασφάλισης για επικουρικές συντάξεις από 300 Ε και άνω σε ποσοστό από 3 έως 10% (αφορά συνταξιούχους πολιτικού προσωπικού του Υ.ΕΘ.Α).
11. Αναμένεται επιπλέον η αναδρομική από 1-1-2011 μηνιαία μείωση του επιδόματος του ΕΚΟΕΜΣ κατά 25%.

12. Ανακοινώθηκαν (21-09-2011) επιπρόσθετα μέτρα που αφορούν την μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 Ε, την περικοπή των συντάξεων σε ποσοστό 20% στο τμήμα άνω των 1.200 Ε για όσους έχουν ηλικία άνω των 55 ετών και την περικοπή των συντάξεων σε ποσοστό 40% στο τμήμα άνω των 1.000 Ε για όσους έχουν ηλικία κάτω των 55 ετών.

Αν αθροιστούν οι παραπάνω επιβαρύνσεις προκύπτει ότι η μείωση των εισοδημάτων ενός συνταξιούχου στρατιωτικού ηλικίας κάτω των 55 ετών αγγίζει το 40% σε σχέση με τα προ του μνημονίου δεδομένα του έτους 2009. Αυτό απλά σημαίνει εξαθλίωση και εξόντωση των ανθρώπων αυτών και των οικογενειών τους.

Η αποστρατεία των στελεχών κάτω των 55 ετών με αίτησή τους, έγινε σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και όχι του τύπου της εθελούσιας εξόδου με ειδικά προνόμια, ενώ οι συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές τους εισφορές πληρώθηκαν στο ακέραιο.
Είναι το ευχαριστώ της πολιτείας σε ανθρώπους που φύλαξαν Θερμοπύλες στις τέσσερις γωνιές της πατρίδας μας μέρα νύχτα αγόγγυστα επί τουλάχιστον 30 χρόνια. Ποιος ο λόγος να προταθεί στα νέα μέτρα χαράτσι, ειδική κατηγορία για τους κάτω των 55 ετών με μείωση της σύνταξης κατά 40% για το υπερβάλλον τα 1.000 Ε ποσό.

Ποιούς άραγε αφορά αυτή η κατάπτυστη ρύθμιση, ποιους φωτογραφίζει και στοχοποιεί ; Είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας οι συνταξιούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων; Δεν αρκούσε το μέτρο της μείωσης της σύνταξης κατά 20% για τις άνω των 1.200 Ε που αφορά όλους τους λοιπούς συνταξιούχους;

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ :

1. Πως θα λειτουργήσουν οι μονάδες και πως θα φέρουν σε πέρας το δύσκολο εθνικό έργο που επιτελούν ;

2. Θα μειωθεί ο αριθμός των Ε.Δ. και αν ναι σε ποιό επίπεδο και σε ποιο βαθμό; Πόσες μονάδες θα κλείσουν για να επιτευχθούν περικοπές της τάξης του 69% σε σχέση με σήμερα ; Υπάρχει ολοκληρωμένο και εγκεκριμένο από το ΚΥΣΕΑ σχέδιο δράσης;

3. Για ποιό λόγο στοχοποιούνται και τιμωρούνται βάναυσα οι απόστρατοι των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας και μάλιστα με επιλεκτικά και αντισυνταγματικά κριτήρια σε σχέση με τους υπόλοιπους συνταξιούχους;

4. Δεδομένης της κατάφωρης αδικίας με την αυθαίρετη θέσπιση ηλικιακών κριτηρίων και την αντισυνταγματικότητα της επικείμενης περικοπής των συντάξεων, σε ποσοστό 40% στο τμήμα άνω των 1.000 Ε (για όσους έχουν ηλικία κάτω των 55 ετών), προτίθεται η κυβέρνηση να αποσύρει το εν λόγω προτεινόμενο μέτρο ;

29 / 9 / 2011 ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Καμμένος Παναγιώτης

Στυλιανίδης Ευρυπίδης

*** *** *** *** *** ***
 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία
. *** *** *** *** *** ***

ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΩΝ "ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ" ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΩΝ;

Με αφορμή την καταγγελία υποψήφιου Δόκιμου Σημαιοφόρου του Λιμενικού  Σώματος  http://nextok.blogspot.com/2011/10/2011.html  προσθέτουμε για την ώρα, μερικές ακόμα πληροφορίες που περιήλθαν στο nextok από αξιόπιστες πηγές:


1. Αφού ξεκίνησε η διαδικασία διόρθωσης των γραπτών, διαπιστώθηκε ότι μετά βίας πέντε υποψήφιοι είχαν "αριστεύσει"   με βαθμούς πολύ πάνω από τη βάση. Έτσι δόθηκε (από ποιον άραγε;) η εντολή, τα εννιάρια να γίνονται δεκάρια. Πολύ σύντομα όμως διαπιστώθηκε πως ούτε αυτό θα ήταν αρκετό και ότι δεν θα ήταν εύκολο να συμπληρωθεί ο αριθμός των 60 θέσεων που είχαν ανοιχτεί. Έτσι δόθηκε ξανά η εντολή να βαθμολογούνται και τα γραπτά του 8 με βαθμό 10.

Το αποτέλεσμα είναι ότι μεταξύ των 60 "ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ" Δόκιμων σημαιοφόρων 22 άτομα έλαβαν βαθμό 10 σε 31 γραπτά. Μάλιστα επτά από αυτούς βαθμολογήθηκαν με 10 σε δύο γραπτές διαδικασίες.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ "ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΩΝ Λ.Σ. - ΑΚΤ 2011"

Από αναγνώστη του nextok λάβαμε την ακόλουθη καταγγελία την οποία και δημοσιεύουμε καθώς όλα όσα ισχυρίζεται έχουν αποδειχθεί και από το ρεπορτάζ μας ενώ υπάρχουν αρκετά ακόμα στοιχεία τα οποία είτε ο συγγραφέας του κειμένου δεν επικαλέστηκε είτε τα αγνοεί.  Τα στοιχεία αυτά θα αποκαλυφθούν από το nextok πολύ σύντομα.