Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ 8 ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ Λ.Σ.

Από επιλαχόντα Υποψήφιο των τελευταίων διαγωνισμών λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:

Κυρία Κοντζόγλου, Διαβάζοντας το άρθρο σας,θα ήθελα να σχολιάσω τα εξής: Οι περισσότερο αδικημένοι από την συγκεκριμένη ενέργεια στο διοικητικό δίκαιο είναι σαφώς κάποιοι από τους επιλαχόντες ,γιατί προφανώς η σειρά αλλάζει!!!!!!!!

Κατά την ταπεινή μου γνώμη ,πρώτα κοιτάς ποιοι είναι σύμφωνα με την προκήρυξη οι επιτυχόντες και ύστερα για το καλό του Σώματος ,συμπληρώνεις τις κενές θέσεις με τους υπόλοιπους που έχουν γράψει καλύτερα !!!(ας έχουν και σε κάποιο μάθημα κάτω από τη βάση)

Το θέμα είναι πλέον αν μπορεί να γίνει κάτι ώστε τουλάχιστον να μπει στο σώμα ένας αριθμός επιλαχόντων!!!??  (Δικαιολογίες περί οικονομικής κρίσης,και άσχημης οικονομικής κατάστασης της χώρας ,πάλι κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι αστείες ,όταν μιλάμε για μονοψήφιο είτε ακόμη και διψήφιο αριθμό προσλήψεων (έως 17 ατόμων όσοι είναι οι επιλαχόντες!!!!!),  όταν αναμένετε να προσληφθούν εκατοντάδες άτομα ακόμη στο λιμενικό, είτε μερικές χιλιάδες άτομα στην πυροσβεστική!!!!)

Επίσης μας έχουν αναφέρει ότι μέσα στους 60 επιτυχόντες βρίσκονται 5-6 άτομα, λιμενικοί.  Αν έπαιρνε το σώμα αντίστοιχα 5-6 επιλαχόντες,(δηλαδή στη σχολή ναυτικών δοκίμων να καταταγούν 66 άτομα) το κράτος δεν θα έβγαινε εκτός του προϋπολογισμού του όσον αφορά την συγκεκριμένη προκήρυξη.  Σε παλαιότερους διαγωνισμούς από ότι πληροφορηθήκαμε είχαν ζητήσει επιλαχόντες γι αυτόν το λόγο!!!   Αυτό κατά πόσο είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί και κατά πόσο είναι νόμιμο?? Τη στιγμή μάλιστα που οι ανάγκες του σώματος από έλλειψη προσωπικού είναι μεγάλες!!

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας,και να με συγχωρείτε αν μέσα από τα λόγια μου βγαίνει κάποια αγανάκτηση!!!
 
(Το κείμενο φέρει υπογραφή)
 
Απάντηση Nextok:  Πληροφορηθήκαμε από συνυποψήφιούς σας, πως όταν ζήτησαν τα γραπτά τους από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης, κάποιος εκεί τους συνέστησε να μην προσφύγουν στον ΑΣΕΠ καθώς πρόκειται σύντομα να κληθούν για κατάταξη ακόμα 8 άτομα εξ' αιτίας της επιτυχίας 8 λιμενικών που καταλαμβάνουν θέσεις Αξιωματικών.  Άλλη πηγή ωστόσο, ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει φέτος καμία περίπτωση να ανοίξουν άλλες θέσεις από τις 60 για λόγους οικονομικούς.
 
Βεβαίως, το γεγονός ότι υπήρξε προσπάθεια να αποτραπούν κάποιοι υποψήφιοι, για να μην προσφύγουν στον ΑΣΕΠ, προφανώς δεν ήταν ούτε  έντιμο ούτε νόμιμο. 
 
Επίσης η άποψη του nextok  είναι ότι από τη στιγμή που οι κατατάξεις γίνονται με διαγωνισμούς, τότε θα έπρεπε να κατατάγονται οι καλύτεροι.  Είναι θλιβερό, να καταντά η χώρα στη πρόσληψη μη επιτυχόντων μόνον και μόνον για να συμπληρώνονται οι θέσεις και όταν λέω "μη επιτυχόντων", εννοώ όσους πριμοδοτήθηκαν με ένα ή δύο βαθμούς καθώς είχαν γράψει κάτω από τη βάση σε ορισμένα μαθήματα.
 
Προφανώς όμως, αυτό είναι το επίπεδο της εκπαίδευσης στην Ελλάδα του 2011.    Ας το σκεφτούν αυτό τόσο οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των παιδιών μας, όλων των βαθμίδων, όσο βέβαια και οι αρμόδιοι της κυβέρνησης.  Το μέλλον μας μόνοι μας θα το φτιάξουμε, όσο κι αν μας παιδεύει η Τρόϊκα.  Και με πτυχιούχους που βαθμολογούνται κάτω από τη βάση στα μαθήματα για τα οποία έχουν ήδη πτυχίο, η μοίρα μας δεν φαίνεται και τόσο ...φωτεινή!

Τέλος:  Δεν είναι άδικο, τη στιγμή που απολύονται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι για λόγους περικοπής δαπανών του δημοσίου, κάποιοι υψηλόβαθμοι πολιτικοί και στρατιωτικοί, να βάζουν από το παράθυρο τους δικούς τους τεμπέληδες;

*** *** *** *** *** ***
 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***

3 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΗΔΗ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΑ ΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπον εγω 1 θα πω και ας μου αποδειξει το αντιθετο..λιμενικο σωμα χωρις αποφοιτους ΑΕΝ δεν γινεται..απλα..ελπιζω οι 8 θεσεις που αναφερονται παραπανω να ειναι τετοια ατομα..αλλιως χαιρετα μου τόν πλατανο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λαμβάνοντας υπ´όψιν την άποψη του ανωτέρω υποψηφίου θα ήθελα να τονίσω,στο σημείο που αναφέρεται για τους"καλύτερους",ότι οι καλύτεροι δεν είναι απαραίτητα κάποιοι από τον πίνακα επιλαχόντων(λαμβάνοντας υπόψιν τη συνολική τους βαθμολογία η οποία είναι πολύ χαμηλή).Υποψήφιος ΑΕΝ συγκέντρωσε σύνολο μορίων 75

    γράφοντας σε 4 μαθήματα άριστα πλην του Διοικητικού
    δικαίου όπου έγραψε λίγο κάτω από τη βάση κι έμεινε εκτός.!
    Επίσης αναρωτιέμαι, 1) γιατί στο συγκεκριμένο διαγωνισμό οι επιτυχόντες θα πρέπει να πιάσουν το 10,και να μην
    λαμβάνεται υπόψιν η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ όπως γίνεται σε ΟΛΟΥΣ τους άλλους διαγωνισμούς.2) Ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούσε η εξέταση του Διοικητικού Δικαίου σαν ΚΟΙΝΟ
    μάθημα Νομικών,Πολυτεχνιτών και υποψηφίων ΑΕΝ.Η
    αποτυχία υποψηφίων ΑΕΝ ήταν δεδομένη από τη στιγμή που
    κλήθηκαν να εξεταστούν σε ένα αμιγώς νομικό και δύσκολο μάθημα άγνωστο προς αυτούς.Πρώτη φορά μπήκε φέτος το συγκεκριμένο μάθημα.
    Μήπως φωτογράφιζε η προκήρυξη,αν όχι συγκεκριμένα πρόσωπα,ομάδα υποψηφίων συγκεκριμένης ειδικότητας?
    Ειρωνία;
    Από τη στιγμή που επέτυχαν 56 Δοκ.Σημροι θεωρητικοί,ζητούν με άλλες 2 προκηρύξεις επιπλέον 40 θεωρητικούς (25 Πολυτεχνίτες,15 νομικούς).!!
    Τα πλωτά δεν μπορούν να κυβερνηθούν από άναυτους θεωρητικούς οι οποίοι δεν είναι γνώστες του αντικειμένου
    της θάλασσας και οι οποίοι δεν έχουν μάθει να διαχειρίζονται καταστάσεις κρίσεως,πράγμα το οποίο μαθαίνεται θεωρητικά στις ΑΕΝ και πρακτικά στα καράβια και στους ωκεανούς!!
    Η αποναυτικοποίηση του Λιμενικού Σώματος έχει δυστυχώς ξεκινήσει...
    Η ηγεσία (πολιτική & στρατιωτική) αντιλαμβάνεται που οδηγεί το Σώμα και ποιες θα είναι μελλοντικά οι συνέπειες?
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου