Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Φτου ξελεφτερία... ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ελευθερίου

 (15 Δεκεμβρίου 2010).  Αναμείνατε στο nextok.blogspot.com

Το δικό τους «παιδί» απειλεί να μιλήσει…


Θα τους ρημάξει ο Ναυτολόγος εάν ανοίξει το στόμα του!

Με αποκαλύψεις φαίνεται να «απειλεί» εμμέσως πλην σαφώς ο Ναυτολόγος του ΚΛΠ, σε περίπτωση που τολμήσει κάποιος να τον απομακρύνει από τη θέση του.  Αυτά υποστηρίζουν κύκλοι του ΚΛΠ καθώς όπως λένε, ο ίδιος είναι σφόδρα ενοχλημένος με το γεγονός ότι βρέθηκε να είναι ο «αποδιοπομπαίος τράγος» για εξυπηρετήσεις που έκανε με βάση τις εντολές που ελάμβανε.

Ίσως έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι ο πλωτάρχης – εξ’ υπαξιωματικών – θα μπορούσε να είχε μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία του ΚΛΠ όπως π.χ. στη Μαρίνα Ζέας, ή στο Φλοίσβο, ωστόσο, παραμένει στη θέση του, επηρεάζοντας έμμεσα με τη παρουσία του, τους εξεταζόμενους υφισταμένους του οι οποίοι καλούνται να καταθέσουν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Ασφάλεια του ΚΛΠ και της  ΕΔΕ που διενεργεί ο Κεντρικός Λιμενάρχηςhttp://nextok.blogspot.com/2010/12/blog-post_8875.html .

Για τα …μάτια μας μόνον η μετάθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαταγή που υπέγραψε ο κ. Κουνουγέρης και όλα τα κλιμάκια πριν από περίπου 15 ημέρες,  αφορούσε μετάθεση του πλωτάρχη Τριαντάφυλλου Λάμπρου στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών.  Ωστόσο, δεν του έκαναν ούτε καν «ημερήσια διαταγή» ενώ θα μπορούσε με απόφαση του Κεντρικού Λιμενάρχη, να μετακινηθεί π.χ. στη Μαρίνα Ζέας.  Εδώ τίθεται το ερώτημα, γιατί παραμένει αδρανής και ο αρχιπλοίαρχος Τσιαδής ενώ είναι φανερό ότι κάποιοι έπαιζαν «παιχνίδι» στη πλάτη του;

Ήταν Ναυτικός πράκτορας ο κ. Πουλιάκας!

Ούτε τα  προσχήματα δεν κρατούν πλέον  

Η μη μετακίνηση του Ναυτολόγου Τριαντάφυλου Λάμπρου από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ βρίσκονται – σύμφωνα με επίσημη απάντηση του Υπουργείου προς το nextok - σε εξέλιξη δύο έρευνες http://nextok.blogspot.com/2010/12/blog-post_8875.html,  αλλά  σε εξέλιξη βρίσκεται και η εισαγγελική έρευνα,  αποτελεί μάλλον σπάνια …πρωτοτυπία.

Το γεγονός σχολιάζεται ήδη με αιχμηρές κατά του Αρχηγού τοποθετήσεις, ενώ δεν παραβλέπεται και το γεγονός ότι ο κ. Πουλιάκας - ο οποίος επηρεάζει τις αποφάσεις του Αρχηγού Λ.Σ., και «παιδί» του οποίου χαρακτηρίζεται ο Ναυτολόγος Τρ. Λ. - στο παρελθόν εργάστηκε και ως «Ναυτικός Πράκτορας».  Έτσι ενδεχομένως  αιτιολογείται και η κατάπτυστη επιστολή των Ναυτικών Πρακτόρων την οποίαν  έστειλαν πρόσφατα προς  κάποια ΜΜΕ, σε μία προσπάθειά τους να υπερασπιστούν Υπηρεσιακούς του ΚΛΠ … ως μη όφειλαν.

Ευθύνες στον Αρχηγό Λ.Σ. για τη ναυτολόγηση Βεντούρη

Σημαντικές ευθύνες για τη ναυτολόγηση αλλά και τη τελευταία περίεργη «απόλυση» του Απόστολου Βεντούρη, φαίνεται να αποδίδουν στον υπολιμενάρχη Θεμέλαρο αρκετοί συνάδελφοί του, καθώς ο ίδιος εκτιμάται ότι έχει μεγάλη εμπειρία και «εξειδίκευση» στα θέματα περί Ναυτολογίας. Το γεγονός όμως ότι ενώ ξεκίνησαν δύο έρευνες, παραμένει στη θέση του ο Ναυτολόγος, δημιουργεί σε όλους στην υποψία ότι και ο Αρχηγός του Λιμενικού δεν έχει και πολύ καθαρή τη …φωλιά του!
Όπως είναι γνωστό, ο σημερινός υπολιμενάρχης του ΚΛΠ, υπηρέτησε για περίπου δέκα χρόνια ως προϊστάμενος του Τμήματος Ναυτολογίας στην Ελευσίνα ενώ την ίδια θέση κατέχει και τα τελευταία χρόνια στο ΚΛΠ. Γι αυτό και συνάδελφοι του αρχιπλοίαρχου, του αποδίδουν σημαντικές ευθύνες για όσα αποκαλύφθηκαν πρόσφατα σε σχέση με το «σκάνδαλο Βεντούρη», αφού είναι ό άμεσος προϊστάμενος του Ναυτολόγου, πλωτάρχη Τριαντάφυλου Λάμπρου..

Στο «δίδυμο» αποδίδονται επίσης ευθύνες και για την ποδοπάτηση του νόμου περί «ειδικών συνθέσεων» των πλοίων. Στοιχεία υπάρχουν, ωστόσο εναπόκειται στον Αρχηγό του Λ.Σ. και φυσικά στον αρμόδιο υπουργό(;) να διατάξουν τη διενέργεια έρευνας και για το θέμα αυτό.