Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΟΤΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ...

Υποδειγματική  η δήλωση  Δρίτσα  σε σχέση με τα προβλήματα που προκαλούν οι εφοπλιστές της ακτοπλοΐας

Με τίτλο:  «Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή Α’ Πειραιά & Νησιών, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και υπεύθυνου ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξελίξεις στην απεργία της ΠΝΟ»,  ο βουλευτής του ΣΎΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για την αποθράσυνση των εφοπλιστών που με όλους τους τρόπους τους έχει ενισχύσει. Τη στιγμή που ή ίδια της η πολιτική υπονομεύει και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, είναι υποκρισία να κρατά δήθεν πολιτική ίσων αποστάσεων. Τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας είναι δίκαια και τα υποστηρίζουμε. Η κυβέρνηση καλείται να σταματήσει να κρύβεται πίσω από υπαρκτές ανάγκες των νησιών για να σταματήσει την απεργία. Ελπίζω στον κοινοβουλευτικό έλεγχο της Δευτέρας στη Βουλή, στη σχετική επίκαιρη ερώτηση που του έχω απευθύνει, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Ιωάννης Διαμαντίδης να δώσει σαφείς απαντήσεις με κριτήριο τις ανάγκες των ναυτικών και των κατοίκων των νησιών».

                                      
                                                                    Θοδωρής Δρίτσας

                                                           Βουλευτής Α Πειραιά & Νησιών

Είναι προφανές ότι ανάλογη δήλωση φοβούνται να κάνουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, προφανώς γιατί με τον τρόπο αυτό θα αυτοκαταδικαστούν να μην δουν υπουργική καρέκλα όσο το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη κυβέρνηση.  Όμως οι ναυτικοί δεν έχουν ανάγκη τους βουλευτές-βολευτές του ΠΑΣΟΚ.  Τους φτάνει η υποστήριξη της Ελληνικής Οικογένειας.

ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΥΔΗ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ;

Ύπουλη και άθλια ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πειραιά Δημήτρης Καρύδης αναφορικά με την απεργία των ναυτικών.  Ο Βουλευτής αναφέρεται στα προβλήματα που προκαλεί η απεργία αλλά αποφεύγει  έντεχνα να αναφερθεί στην αδιάλλακτη στάση των εφοπλιστών.  Αντίθετα μάλιστα προτρέπει τη κυβέρνηση και τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων "...να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα τις προσπάθειες τους ώστε, με κάθε τρόπο, να ομαλοποιηθεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση που έχει φέρει σε απόγνωση τους νησιώτες μας".
Είναι προφανές ότι ο κ. Καρύδης, μ