Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΥΔΗ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ;

Ύπουλη και άθλια ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πειραιά Δημήτρης Καρύδης αναφορικά με την απεργία των ναυτικών.  Ο Βουλευτής αναφέρεται στα προβλήματα που προκαλεί η απεργία αλλά αποφεύγει  έντεχνα να αναφερθεί στην αδιάλλακτη στάση των εφοπλιστών.  Αντίθετα μάλιστα προτρέπει τη κυβέρνηση και τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων "...να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα τις προσπάθειες τους ώστε, με κάθε τρόπο, να ομαλοποιηθεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση που έχει φέρει σε απόγνωση τους νησιώτες μας".
Είναι προφανές ότι ο κ. Καρύδης, μ, ετράει τα τρία χρόνια που χωρίζουν τον λαό από τις εκλογές και πιστεύει ότι μέχρι τότε οι ναυτικοί θα έχουν ξεχάσει τη θέση που παίρνει σήμερα έναντι των δίκαιων αιτημάτων τους.  Και αντί ως βουλευτής μιας πόλης με μεγάλο αριθμό ναυτικών, να συμπαραταχθεί μαζί τους και να συμβάλει ώστε ο μεγαλοεφοπλιστής της Κρήτης ο οποίος βρίσκεται πίσω από τα φερέφωνα και τους αχυρανθρώπους του Πειραιά, να κάνει δυο βήματα πίσω ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, τα βάζει με τους αδύναμους ναυτικούς τους οποίους ανα πάσα στιγμή η κυβέρνηση θα επιστρατεύσει.
Έτσι όμως είναι σ' αυτή τη χώρα.  Όποιος έχει τη δύναμη αλλά στερείται αγωγής, ρίχνει σφαλιάρες στους αδύναμους για να τους ...συνετίσει, αδιαφορώντας εάν από το αίτημά τους εξαρτάται όχι η αξιοπρεπής αλλά απλά η στοιχειώδης επιβίωσή τους. 
Βαράτε τους ναυτικούς!  Βαράτε τους!  Έτσι κι αλλιώς, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει Έλληνας στον κλάδο για να τον βαράτε.  Βαράτε λοιπόν τώρα που τους έχετε, γιατί αν το 1981 είχαμε 250.000 Έλληνες στο ναυτικό επάγγελμα, είκοσι χρόνια μετά έχουμε μόνον 25.000.  Σε άλλα δέκα χρόνια θα ψάχνουμε τους Έλληνες ναυτικούς με τα κιάλια. 
Μήπως τελικά αυτός είναι ο στόχος των εφοπλιστών;  Μήπως τελικά η κυβέρνηση θέλει να απαλλάξει τους εφοπλιστές από το "βάρος" των Ελλήνων ναυτικών;  Μήπως γι αυτό φέρονται στον Έλληνα ναυτεργάτη σαν να είναι σκουπίδι; 
Χμ,  Κυριακή κοντή γιορτή.  Και για τον Καρύδη και για την κυβέρνηση που υπηρετεί.  Το θέμα είναι ότι φτύνουμε πάνω, φτύνουμε τα "μουστάκια" μας.  Φτύνουμε κάτω, φτύνουμε τα "γένια" μας.  Έτσι πάλι ο απλός λαός θα την πληρώσει.  Ωστόσο, η κάθε νύχτα ακολουθείται πάντα από τη μέρα της.  Που θα πάει;  Δεν θα ξημερώσει και στην Ελλάδα!
Η επιστολή Καρύδη φέρει τον τίτλο:  «Σε αποκλεισμό τα νησιά μας από την απεργία των Ναυτικών»  και σας την παραθέτουμε για τη κριτική και τη μνήμη σας.
Ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, σε δηλώσεις του στους ρ/σ, Flash και Βήμα fm, τόνισε ότι η συνεχιζόμενη απεργία των Ναυτικών έχει οδηγήσει την Νησιωτική Ελλάδα σε αποκλεισμό και απομόνωση, ξεπερνώντας κάθε όριο αντοχής.
«Οι νησιώτες μας νιώθουν μεγάλη ανασφάλεια όταν επί τόσες ημέρες δεν μπορούν να επισκεφθούν ένα γιατρό σε ένα νοσοκομείο του Πειραιά και της Αθήνας.
Παράλληλα, οι αγρότες που είναι αποκλεισμένοι από τις αγορές και οι επαγγελματίες που δεν μπορούν να προμηθευτούν υλικά, καταστρέφονται οικονομικά σε μια περίοδο που η κρίση είναι ήδη μεγάλη» επισήμανε ο βουλευτής ζητώντας από τις Ενώσεις των εφοπλιστών και της ΠΝΟ να λύσουν άμεσα το μεγάλο αυτό θέμα με διάλογο και όχι εις βάρος των νησιωτών μας.
Ο κ. Καρύδης ζήτησε επίσης από την Κυβέρνηση και από τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Διαμαντίδη, να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα τις προσπάθειες τους ώστε, με κάθε τρόπο, να ομαλοποιηθεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση που έχει φέρει σε απόγνωση τους νησιώτες μας.
Ταυτόχρονα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε καταγγελίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επαγγελματικών φορέων και του τοπικού Τύπου της Αίγινας σύμφωνα με τις οποίες, ενώ υπάρχει πλοίο που έχει σύμβαση πορθμειακής  γραμμής, αυτό εμποδίζεται να ταξιδέψει παρότι οι ναυτικοί στις πορθμειακές γραμμές έχουν υπογράψει συλλογικές συμβάσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας λειτουργούν κανονικά. (π.χ οι πορθμειακές γραμμές Κυλλήνης- Ζακύνθου-Κεφαλονιάς, Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας).   
Ο Δημήτρης Καρύδης ζήτησε να παρέμβει άμεσα το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα και κάλεσε ορισμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις όπως το ΠΑΜΕ να πάψουν, επιτέλους, να παίζουν πολιτικά παιχνίδια με την ασφάλεια και την οικονομική επιβίωση των κατοίκων της Αίγινας.


2 σχόλια:

  1. Οφείλουμε να θυμίσουμε στον κ. Καρύδη ότι διαφορετικά αντιμετώπιζε εκείνος & το κόμμα του, τους ναυτεργάτες, ως αντιπολίτευση. (Προεκλογική ομιλία στην Πηγάδα, κλπ). Υπάρχει φυσικά μια μεγαλη διαφορά στον πολιτικό λόγο των βουλευτών, ως Κυβέρνηση & ως αντιπολίτευση. Κατά αυτόν, ως αντιπολίτευση διαθέτουν μια μεγάλη υπεροχή, διότι κινούνται μέσα στον απέραντο χώρο του επιθυμητού, ενώ ως κυβέρνηση, την οποία τώρα εκπροσωπεί, κινούνται μέσα στον στενό χώρο του εφικτού.
    Αγαπητέ Δημήτρη, το να κάνεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλο είναι στρατηγική.
    Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη αλλά το σχόλιο που έγινε πριν από το δελτίο τύπου του κ. Καρύδη είναι «τραβηγμένο από τα μαλλιά» μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τις αντιλήψεις αυτού που το γράφει. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο κ. Καρύδης στηρίζει τους εφοπλιστές.

    Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω:
    - Αρνείται κανείς ότι οι νησιώτες μας είναι σε απόγνωση;
    - Αρνείται κανείς ότι τόσο οι εφοπλιστές της ακτοπλοΐας όσο και η ΠΝΟ πρέπει αυτό να το πάρουν πολύ σοβαρά υπόψη τους;
    - Αρνείται κανείς ότι η Αίγινα είναι αποκλεισμένη παρότι υπάρχει πλοίο που εκτελεί πορθμειακή γραμμή, το «Άγιος Νεκτάριος», ενώ στην κατηγορία αυτή έχει υπογραφεί συλλογική σύμβαση;

    Άκουσα τον κύριο Καρύδη στο Βήμα f.m όπου συνομιλούσε με τον κ. Χαλά, τον Γ.Γ της ΠΝΟ και τάχθηκε στο πλευρό του για την ανάγκη υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης στην ακτοπλοΐα. Όμως ο κ. Χαλάς προσπάθησε να αποφύγει να απαντήσει ειλικρινά για το «κακό» που γίνεται στην Αίγινα.

    Πιστεύω ότι στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει η πατρίδα μας χρειάζεται υπευθυνότητα και όχι λαϊκισμός.

    Καλά κάνει ο κ. Καρύδης και θίγει τα «κακώς κείμενα» και τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου