Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΟΛΠ: ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ούτε ένα ευρώ δεν οφείλει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά στον Δήμο Πειραιά, ισχυρίζεται ο Διευθύνον Σύμβουλος του Οργανισμού.

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Δημάρχου Πειραιά σύμφωνα με τις οποίες “ο Ο.Λ.Π. οφείλει από μη απόδοση τελών 22 εκ. Ευρώ στο Δήμο Πειραιά”  ο Οργανισμός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΕΡΓΑΡΕΩΝ ΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΥΔΗ


Για γέλια και για κλάματα οι θέσεις του βουλευτή της Α΄ Πειραιά

Για κοιτάξτε ποιος μιλάει. Κάνει λόγο για «λίγα λόγια και σκληρή δουλειά» ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που επικρίνει τον επί 4,5 μήνες δήμαρχο του Πειραιά. Όχι πως περιμένω θεαματικές ενέργειες από πλευράς του Μιχαλολιάκου, αλλά θα πρέπει μεταξύ …κατεργαρέων να υπάρχει ειλικρίνεια, έτσι κ. Καρύδη;

Σε δελτίο Τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ, ο κ. Καρύδης λέει κάποιες «αλήθειες» πλην όμως ο σκεπτόμενος πολίτης θα μπορούσε να του απαντήσει ευθέως. Δείτε τις θέσεις του κ. Καρύδη, αλλά και τις απόψεις του απλού πολίτη που δεν σκέφτεται κομματικά.

ΠΕΑΛΣ: ΑΠΗΡΧΑΙΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑΣ ΣΤΟ Λ.Σ.

Εκσυχρονισμό των διαδικασιών με τις οποίες κρίνεται η καταλληλότητα των στελεχών του Λιμενικού ώστε να φέρουν όπλα, ζητά η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών του Σώματος με επιστολή που εστάλει στον Υπαρχηγό Αντιναύαρχο Θεόδωρο Φουστάνο.

Στην επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ  Γιώργος Μανωλούδης και ο Γενικος Γραμματέας Δημήτριος Σαϊτάκης αναφέρονται τα ακόλουθα:

ΤΟΥΣΑΣ: ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

Την πλήρη στρατιωτική-διοικητική και επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΕΕ να επέμβει στη Λιβύη με χερσαίες δυνάμεις του ευρωστρατού και των «σχηματισμών μάχης» - battlegroups ομολογεί προκλητικά το Συμβούλιο της ΕΕ, σε απάντησή του σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργο Τούσσα.

Μάλιστα, δεν αποκλείει να συμπεριλάβει στις στρατιωτικές δυνάμεις της χερσαίας επέμβασης ελληνικά στρατιωτικά τμήματα, όπως αυτά που συγκροτούν τον Βαλκανικό «σχηματισμό μάχης» της ΕΕ, που βρίσκεται υπό ελληνική στρατιωτική διοίκηση, αλλά και στρατιωτικές μονάδες «από τρίτα κράτη, περιλαμβανομένων χωρών της περιοχής» όπως ρητά αναφέρει, δηλαδή ακόμη και της Τουρκίας.

ΦΟΡΕΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς
Χωρίς στρατηγική και θεσμούς σχεδιασμού και υλοποίησης των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων για τις Ένοπλες Δυνάμεις πορεύεται εδώ και 30 χρόνια η χώρα μας, ενώ θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει για την ουσιαστική ανάπτυξη της και τη δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλής τεχνολογίας που δυνητικά δημιουργούν προστιθέμενη (ανταποδοτική) αξία, καλύπτοντας ταυτόχρονα άλλες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και παράγοντας ανταγωνιστικά προϊόντα στο συγκεκριμένο χώρο.

ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

Ας μη επιτρέψουμε την εγκατάσταση του
μεγάλου κινδύνου στη γειτονιά μας
Μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έλαβε την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών, προκειμένου να σταματήσει η ανέγερση των δυο πυρηνικών εργοστασίων σε περιοχές της Τουρκίας.


Η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος εξαρτάται τόσο από την συμμετοχή των πολιτών  όσο και από τη διάδοση του παρόντος μηνύματος.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΧΑΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Απλήρωτοι παραμένουν από τις αρχές του σχολικού έτους οι περίπου 40 ωρομίσθιοι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Πειραιά. 

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αλλά και ως ένα μέτρο άσκησης πίεσης, το διδακτικό σώμα κατήλθε από σε 4ωρη στάση εργασίας από τις  8.00 το πρωί ως  και τις  12.00 το μεσημέρι.

Αποτέλεσμα είναι να χαθεί μία  εξεταστική ημέρα για όλα τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου.