Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΕΡΓΑΡΕΩΝ ΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΥΔΗ


Για γέλια και για κλάματα οι θέσεις του βουλευτή της Α΄ Πειραιά

Για κοιτάξτε ποιος μιλάει. Κάνει λόγο για «λίγα λόγια και σκληρή δουλειά» ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που επικρίνει τον επί 4,5 μήνες δήμαρχο του Πειραιά. Όχι πως περιμένω θεαματικές ενέργειες από πλευράς του Μιχαλολιάκου, αλλά θα πρέπει μεταξύ …κατεργαρέων να υπάρχει ειλικρίνεια, έτσι κ. Καρύδη;

Σε δελτίο Τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ, ο κ. Καρύδης λέει κάποιες «αλήθειες» πλην όμως ο σκεπτόμενος πολίτης θα μπορούσε να του απαντήσει ευθέως. Δείτε τις θέσεις του κ. Καρύδη, αλλά και τις απόψεις του απλού πολίτη που δεν σκέφτεται κομματικά.

Λέει λοιπόν ο βουλευτής της Α΄ Πειραιά:  Σχετικά με το «Πρόγραμμα Εξυγίανσης των Δήμων» που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμος Πειραιά συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη κατηγορία των Δήμων που είναι στο «κόκκινο» με έξοδα άνω των 150% των εσόδων.

Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος, κ. Β. Μιχαλολιάκος δηλώνει αιφνιδιασμένος παρότι γνώριζε και γνωρίζει την δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου Πειραιά. Αυτό επιβεβαιώνει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 26 Ιανουαρίου για έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου από το 2002 έως το 2010, όπως επίσης και η έκτακτη οικονομική επιχορήγηση με 3 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για να ικανοποιηθεί η δραματική έκκληση του κ. Δημάρχου ότι δεν έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Το κακό βέβαια είναι ότι ο κ. Μιχαλολιάκος - ο οποίος, για να είμαστε δίκαιοι δεν έχει καμία ευθύνη για το χρέος- αντί να ασχοληθεί υπεύθυνα και σοβαρά με τα οικονομικά αδιέξοδα του Δήμου και να διαμορφώσει ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης και βιωσιμότητας αναλώνεται σε λεονταρισμούς και μεγάλα λόγια τα οποία βυθίζουν περισσότερο το Δήμο Πειραιά στα προβλήματα. (σ.σ.: δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ του έδωσε το «δικαίωμα» να τα κάνει όλα αυτά καθώς με τα καμώματα του προκατόχου του, κανείς σας τέσσερα χρόνια  δεν μιλούσε.   Είχατε όλοι καταπιεί τη γλώσσα σας και ύστερα κάποιοι από εσάς την έφεραν και στον Γιάννη Μίχα!)


Προτιμά να εξαντλείται σε επικοινωνιακές κραυγές και απειλές του τύπου «Μολών Λαβέ» αντί να καταθέσει σοβαρές και υλοποιήσιμες προτάσεις. (σ.σ.: Και εσείς που είστε κυβέρνηση τι κάνετε; Τι κάνατε και παλαιότερα; Πότε ενδιαφερθήκατε πραγματικά για τη πόλη που λέγεται Πειραιάς;)


Αλήθεια ποιο πραγματικό νόημα έχει η διεκδίκηση από τον κ. Δήμαρχο για απόδοση στο Δήμο των χρημάτων από τις απαλλοτριώσεις της περιουσίας του, όπου αυτό αποδεικνύεται!!!

Γιατί δεν παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία εάν και εφόσον υπάρχουν. Μέχρι ποιου χρόνου στο παρελθόν αφορά αυτή η διεκδίκηση. Τα προηγούμενα 200 χρόνια, 100, 50 ή 10. (σ.σ.: Και εσύ στη θέση του να ήσουν, αφού δεν υπάρχουν εισροές εσόδων, το ίδιο θα έκανες έστω κι αν θα έπρεπε να γυρίσεις 2.000 χρόνια πίσω!)

Τι σημαίνει άραγε η απόδοση στο Δήμο των τελών από Δημόσιους Οργανισμούς όπως ο ΟΛΠ. Όλοι συμφωνούμε ότι ο ΟΛΠ επιβαρύνει την πόλη μας κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά και πρέπει να αναλάβει το βάρος των ευθυνών του. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα με εχθρικό, απειλητικό και πρόχειρο τρόπο μόνο και μόνο για φθηνό εντυπωσιασμό. (σ.σ: Να εισηγηθούμε στον κ. Μηχαλολιάκο αλλά και σε κάθε δήμαρχο που διεκδικεί ανάλογα ποσά από Οργανισμούς, να συμπεριφερθούν πιο …ερωτικά, πιο γλυκά, πιο ψηψινίστικα, με γουργουρητά, με χαδάκια…. Άντε πια, ας πληρώσει ο ΟΛΠ να τελειώνουμε. Στο κάτω κάτω της γραφής, καλά να είσαστε να εποπτεύσετε για τη σωστή διαχείριση των χρημάτων αντί να λέτε αηδίες).


Ο εκάστοτε Δήμαρχος Πειραιά και ο κ. Β. Μιχαλολιάκος σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ του ΟΛΠ ως εκπρόσωπος του πειραϊκού λαού.

Υποστηρίζει ότι ο ΟΛΠ την τελευταία 5ετία χρωστάει 22 εκατ. ευρώ στον Πειραιά. Αν οι υπολογισμοί είναι σωστοί ας ρωτήσει τον εαυτό του γιατί η Κυβέρνηση της Ν.Δ που κυβέρνησε 3,5 χρόνια από τα 5, δεν τα έδωσε στο Δήμο. (σ.σ.: Τα 3,5 πιάνονται, ενώ τα σχεδών δύο τελευταία χρόνια  όπου κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ δεν υπολογίζονται!)

Ας παρουσιάσει λοιπόν στον Πειραϊκό λαό, στον ΟΛΠ και την Κυβέρνηση μια τεκμηριωμένη μελέτη με στοιχεία και συγκεκριμένες προτάσεις για αντισταθμιστικά οφέλη. Αυτό παρότι του έχει ζητηθεί μήνες τώρα δεν το έχει πράξει. (σ.σ.: Άμα θες να μη γίνει ένα έργο, δώστο για μελέτη κλπ.  Μα αλήθεια, δεν βαρεθήκατε να δουλεύετε τον κόσμο;)


Το να αντιτίθεται τυφλά σε μεγάλα έργα για την ευρύτερη τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του Πειραιά και να αρνείται το ΤΡΑΜ, το ΜΟΝΟΡΕΪΛ, το ξενοδοχείο 5 αστέρων, το εκθεσιακό κέντρο, το συνεδριακό κέντρο με αστεία επιχειρήματα του τύπου άλλο το Λιμάνι και άλλο ο Πειραιάς, το μόνο που επιτυγχάνει είναι την ακινησία, τη μιζέρια και τη στασιμότητα. (σ.σ.: Και το τραμ θέλουμε και το ΜΟΝΟΡΕΙΛ, και το ξενοδοχείο και το εκθεσιακό κέντρο και πολλά ακόμα άλλα, ωστόσο ένα είναι σίγουρο. Μαλώνετε και οι δύο πολιτικές δυνάμεις – Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ – πάνω στο πτώμα του Πειραιώτη για να μην κάνετε τελικά ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!)

Ο Πειραιάς πρέπει να τρέξει με ρυθμό αθλητή 100 μέτρων και όχι μαραθωνίου. (Σ.σ.: συμφωνούμε. Έτσι έτρεχε και ο Φασούλας;  Και πού είσασταν κ. Καρύδη όταν ο Φασούλας έκανε στάσεις ξεκούρασης μακράς διαρκείας;)

Η Βαρκελώνη δείχνει το παράδειγμα και έχει αξία να την επισκεφθεί με το επιτελείο για να διαπιστώσει πόσο πλαστό και ψεύτικο είναι το δίλημμα Λιμάνι ή πόλη. (Σ.σ.: Χμμ… η Βαρκελώνη επίσης δεν έχει «COSCO»!)

Διαρκώς κάνει λόγο για χαμένες ευκαιρίες και χαμένα έργα στον Πειραιά τα προηγούμενα χρόνια. Άλλωστε όλοι οι Πειραιώτες το βιώσαμε αυτό διαχρονικά με όλες τις Κυβερνήσεις. (Σ.σ.: Όπα, σ’ έπιασε κρίση αυτογνωσίας;)

Το να «κλαίμε» όμως πάνω στο «πτώμα» του Πειραιά από ένα σημείο και μετά είναι ανούσιο. Το μεγάλο θέμα είναι πόσο μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα του με ρεαλισμό και όνειρο, με μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις. (Σ.σ.: με ρεαλισμό και όνειρο, με μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις, με ρεαλισμό και όνειρο, με μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις...   Μα δεν καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά τα γλιοδέστατα τα έχουμε σιχαθεί; Άντε πιάστε δουλειά επιτέλους!)

Οι διαθέσιμοι πόροι είναι συγκεκριμένοι ειδικά στην εποχή της μεγάλης κρίσης που ζούμε. Ας κάνει λοιπόν ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την ανάπτυξη του Πειραιά μαζί με τους φορείς της πόλης και την Κυβέρνηση και ας σταματήσει επιτέλους η ακατάσχετη πολυλογία. Ζητούμε πολιτικές λύσεις για τον Πειραιά αλλά όχι πολιτικάντικες. (σ.σ.: κι εσείς χτυπάτε το σαμάρι, (δηλαδή τους Πειραιώτες) καθώς κτυπάτε και τον δήμαρχο, για να παραφράσουμε τη γνωστή λαϊκή παροιμία).


Ο κ. Β. Μιχαλολιάκος μπορεί να μην ήταν Δήμαρχος Πειραιά στο παρελθόν αλλά είναι από τους πιο παλιούς πολιτικούς και με υπουργικά καθήκοντα. Πεντέμισι χρόνια που κυβέρνησε η Ν.Δ τι άφησε πίσω εκτός από άγριο ξεπούλημα του ΟΛΠ στην COSCO. Άρα οι χαμένες ευκαιρίες και ευθύνες δεν αφορούν μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη Ν.Δ και τον κ. Μιχαλολιάκο. (σ.σ: Όπα μεγάλε. Τι άλλαξε το ΠΑΣΟΚ όταν έγινε κυβέρνηση, στο θέμα της Cosco; Γιατί όλοι θυμόμαστε ότι η ΠΑΣΟΚική αντιπολίτευση διατυμπάνιζε πως όταν κυβερνήσει, θα, θα, θα, θα, θα, θα, θα,…Έλεος, σταματήστε να μας θεωρείτε ηλίθιους πολίτες!)

Στο κάτω-κάτω το 2003 ο ΟΛΠ είχε 30 εκατ. κέρδη ενώ το 2009 είχε ζημίες, αυτό δεν λέει κάτι στον κ. Δήμαρχο; (σ.σ.: Ξεχνάς βεβαίως ότι με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ έκαναν 18 μήνες αποχή από την εργασία τους! Φτάνει πια. Ζήσαμε κι εμείς αυτή την εποχή-δυστυχώς).

Πολλές φορές η στείρα παρελθοντολογία είναι ο «νεκροθάφτης» του παρόντος και του μέλλοντος. (σ.σ.: Αυτά να τα σκέφτεστε όλοι οι πολιτικοί. Μη τα λέτε μόνον για λόγους εντυπώσεων).

Ο Πειραιάς έχει ανάγκη από λίγα λόγια και σκληρή δουλειά. Θέλει ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ. Να γίνει μεσογειακό κέντρο κρουαζιέρας (και αυτό υλοποιείται), τουριστικός προορισμός υψηλού επιπέδου, σύγχρονο εμποροναυτιλιακό κέντρο. Να γίνει πρωτεύουσα πόλη στην Ναυτιλιακή και Ναυτική εκπαίδευση με πρωτοποριακό πανεπιστήμιο. Να αναδείξει την πολιτιστική και αρχαιοελληνική του κληρονομιά. Να προβάλλει την βιομηχανική του ιστορία με πρωτότυπο τρόπο. Είναι ανάγκη να αξιοποιήσουμε το 1 δις ευρώ για την ανάπτυξη του Πειραιά που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση γρήγορα και αποτελεσματικά. Η οποιαδήποτε απώλεια πόρων θα βαρύνει αυτόν που βάζει εμπόδια και τρικλοποδιές. (σ.σ: πως είπατε; Πειραιάς μεσογειακό κέντρο κρουαζιέρας; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;)


Ο Δήμος Πειραιά πρέπει να αξιοποιήσει τους πόρους του ΕΣΠΑ (2007-2013) με μελέτες και έργα. Η σημαντική αυτή πηγή χρηματοδότησης έχει αφεθεί στην τύχη της. (σ.σ.: Τώρα εάν έρθει ο Μιχαλολιάκος και σου πει: Από το 2007 και για τρία χρόνια ήταν δήμαρχος ο δικός σας Φασούλας, ενώ εγώ είμαι στο δήμο μόνον 5 μήνες, θα έχει άδικο; Ποιος λοιπόν άφησε στη τύχη του τους πόρους του ΕΣΠΑ;)

Παρότι δηλώσαμε ότι εξαρχής στον κ. Μιχαλολιάκο ότι είμαστε στο πλευρό του για ένα καλύτερο Πειραιά, αυτός πολιτεύεται με μικροκομματικές σκοπιμότητες και αντικυβερνητική εμπάθεια. (σ.σ. το ίδιο έκαναν και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του  Στέλιου Λογοθέτη. Αυτό γιατί το ξεχνάμε;)

Έχει μπει σε λάθος δρόμο είτε από άγνοια είτε γιατί είναι οπαδός των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων. Απαιτεί από την Κυβέρνηση να αποδεχθεί ως αυτονόητα, μέτρα που ήδη έχουν ρυθμιστεί νομοθετικά. (σ.σ. και ποιος δεν είναι οπαδός των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων από εσάς τους πολιτικούς;)


Ζητά την:

• Αφαίρεση των πανωτοκίων. Είναι γεγονός ότι με νόμο του 2003 τα χρέη του Πειραιά επί εποχής κ. Αγραπίδη ρυθμίστηκαν με επιτόκιο ανάλογο με αυτό που ισχύει για τα ομόλογα 10ετούς διάρκειας συν μισή μονάδα. Τότε δόθηκε μεγάλη ανάσα στην αποπληρωμή των χρεών του Δήμου. Στην πορεία το επιτόκιο έφθασε στο 11-12%. Στο πρόσφατο όμως φορολογικό νομοσχέδιο υπήρξε διάταξη που ρυθμίζει το επιτόκιο αυτό με βάση το σημερινό που ισχύει για δανεισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών μετά από απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, το οποίο είναι 5,9% ή και λιγότερο. Άρα άμεσα μειώνεται το σύνολο του δανείου στις μισές μονάδες.

• Την επιμήκυνση της αποπληρωμής των Δανείων: Και αυτή η απαίτηση έχει ρυθμιστεί και φθάνει στα 25 χρόνια. Εδώ κανείς μπορεί να παλέψει και περίοδο χάρητος αποπληρωμής χρεών για ορισμένα χρόνια. Ο κ. Μιχαλολιάκος ενώ αυτό το διατυμπάνιζε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξέχασε να το βάλει στο ψήφισμα.

Ο Πειραιάς χρειάζεται συμμαχίες, συνεργασία και σχέδιο για την ανάπτυξη του. Χρειάζεται πραγματικά ανεξάρτητο και ακομμάτιστο Δήμαρχο και όχι κάποιον όπως ο σημερινός που ονειρεύεται να βγει ο κ. Σαμαράς στην Κυβέρνηση!!! για να τον κάνει και Υπουργό με ειδικό νόμο.

Σ.σ.: Σε γενικές γραμμές, η πλειοψηφία των πολιτικών αυτού του τόπου είναι για …κλάματα. Εάν δεν είναι ανέντιμοι, είναι ανίκανοι, και πάει λέγοντας. Και επειδή ένας Μίχας δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη - γιατί κι αυτός μπροστά του θα σας βρει - άρα προκοπή ας μη περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου