Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΥΓΕΙΑ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΕΝΤΟΜΩΝ - Αλλεργίες, προστασία και αντιμετώπιση

Μια απ΄ τις πιο συνηθισμένες αιτίες επίσκεψης σε δερματολογικό ιατρείο την άνοιξη και το καλοκαίρι, είναι ο έντονος κνησμός και το βλατιτώδες εξάνθημα το οποίο προκαλείται από τσιμπήματα διαφόρων εντόμων.  Οι δερματικές αντιδράσεις σε δείγματα εντόμων είναι φλεγμονώδεις και/ ή αλλεργικές αντιδράσεις, που χαρακτηρίζονται από ένα έντονα κνησμώδες εξάνθημα το οποίο εμφανίζεται στις θέσεις των δειγμάτων, ώρες ή μέρες μετά από το τσίμπημα. Εκδηλώνεται με μονήρεις ή ομαδοποιημένες κνιδωτικές βλατίδες, βλατιδοφυσαλίδες και/ή πομφόλυγες (φουσκάλες) που επιμένουν επί μέρες έως εβδομάδες (οι ασθενείς συνήθως δε γνωρίζουν ότι έχουν υποστεί τα δείγματα).

ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 587 ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Από το Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ανακοινώνεται ότι, κατόπιν απόφασης της Επιτροπής της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου αρ. 33/2006, εγκρίθηκε η κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 587 θέσεων στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.


Οι σχετικές προκηρύξεις θα δημοσιευθούν στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ

Στην έκδοση μιας ιδιαίτερα αυστηρής ανακοίνωσης, σχετικά με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος και τα επεισόδια που εξελίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα, προχώρησε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνήλθε εχθές στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ

«Το Σεπτέμβριο του 2011 θα ολοκληρωθεί η μελέτη για τη χάραξη νέου δρόμου και νέας γέφυρας στη θέση «Μπούλμπερι» στα πλαίσια του έργου του φράγματος Πείρου-Παραπείρου» και στη συνέχεια, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, θα δημοπρατηθεί εργολαβία που θα περιλαμβάνει την κατασκευή».

Την παραπάνω απάντηση έδωσε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης σε ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη.

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

Στον βωμό των οικονομικών συμφερόντων
ή λόγω της στρατηγικής επιλογής
απαγορεύεται ο απόπλους
των πλοίων για τη Γάζα από Ελλάδα
και Κύπρο
Εν όψη του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας με το Ισραήλ

Απαγόρευση του απόπλου των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας διέταξε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής σε μία προσπάθεια αποτροπής κυρίως ξένων πλοίων να χρησιμοποιήσουν ως ορμητήριό τους τα ελληνικά λιμάνια πριν αποπλεύσουν για την ταραχώδη ζώνη του Ισραήλ.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετές ημέρες, με εντολή του Υπαρχηγού Λ.Σ. Θεόδωρου Φουστάνου, η Διεύθυνση Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων έκανε "φύλο και φτερό" τα σκάφη που επρόκειτο να ταξιδέψουν από την Ελλάδα μεταφέροντας βοήθεια στους Παλαιστίνιους.