Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ COSCO

Σιγή ιχθύος από το ΥΘΥΝΑΛ – Χωρίς ενημέρωση και προστασία οι εργαζόμενοι

(Αποκλειστικό)

Με ραδιενεργά σεντινόνερα κατέπλευσαν τις τελευταίες ημέρες εμπορικά πλοία στο λιμάνι της Cosco στον Πειραιά.  Όλα προέρχονται από την Ιαπωνία.

Αυτό υποστηρίζουν καλά πληροφορημένες πηγές ενώ το θέμα – σύμφωνα με επίσης καλά πληροφορημένη πηγή - έγινε αμέσως γνωστό στο κτήριο της Ακτής Βασιλειάδου.  Ωστόσο το θέμα, όχι μόνον κρατήθηκε  κάτω από άκρα μυστικότητα αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει ποια υπήρξε η τύχη των σεντινόνερων.  Δεν αποκλείεται η κακή διαχείριση του θέματος να οφείλεται στον διαχωρισμό του Λιμενικού από το Υπουργείο Ναυτιλίας και την κατάργηση του τελευταίου.

Υπενθυμίζεται πάντως ό,τι το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα ανακοίνωσε πως νερό μολυσμένο με ραδιενέργεια χύνεται στη θάλασσα από τον κατεστραμμένο αντιδραστήρα Νο 2 ή από ένα αυλάκι που βρίσκεται σε μικρό από την επιφάνεια βάθος.

Αξιωματούχοι της Tokyo Electric Power Co (TEPCO) δήλωσαν πως η ρωγμή που εντοπίστηκε στο τσιμεντένιο αυλάκι κάτω από τον αντιδραστήρα ίσως να είναι η αιτία της πρόσφατης μόλυνσης της θάλασσας ανοικτά των βορειο-ανατολικών ακτών.

Η ραδιενέργεια μετρήθηκε στα 1.000 μιλισίβερτ την ώρα. Ο Χιντέχικο Νισιγιάμα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως η TEPCO σκοπεύει να αρχίσει την έγχυση τσιμέντου στο αυλάκι για να κλείσει τη ρωγμή.

«Με τα επίπεδα ραδιενέργειας να αυξάνονται στη θάλασσα κοντά στο εργοστάσιο προσπαθήσαμε να επιβεβαιώσουμε τους λόγους και στο πλαίσιο αυτό προχωρήσαμε σε ανάλυση δειγμάτων τόσο από το νερό στο αυλάκι, όσο και από τη θάλασσα κοντά στο εργοστάσιο. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε σίγουροι μέχρι να μελετήσουμε τα αποτελέσματα», επισήμανε ο ίδιος.

Μάλιστα, λίγες ημέρες νωρίτερα η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε πως η κατάσταση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα «παραμένει πολύ σοβαρή».

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες κανείς από τους εργαζόμενους της Cosco δεν έχει πληροφορηθεί για τα πλοία με το επικίνδυνο σεντινόνερο με αποτέλεσμα οι εργασίες να γίνονται χωρίς καμία προφύλαξη.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ BLOGS - ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Περάσαμε από ...λογοκρισία στην Ελλάδα του 2011;

Σταθερή αλλά κρίσημη παραμένει η κατάσταση
του τραυματισμένου διαδηλωτή ο οποίος
νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του
Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.
Περίεργη "Δημοκρατία" και "Ελευθεροτυπία"  φαίνεται να επικρατεί εσχάτως στη χώρα μας.  Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση κειμένου και φωτογραφιών που αφορούσαν τα επεισόδια της Τετάρτης στην Αθήνα, διαπίστωσα ότι δεν είχα πρόσβαση για αναρτήσεις στο blog μου nextok.blogspot.com
Η αιτιολογία από τον "σέρβερ" ήταν πως γινόταν κάποια ...διόρθωση.

Καθ' όλη τη διάρκεια της Πέμπτης και της Παρασκευής προσπαθούσα να βρω τρόπο εισόδου.  Πίστεψα μάλιστα ότι αυτό συνέβαινε μόνον στο nextok.  Ως δια ...μαγείας, το βράδυ της Παρασκευής το blog επέτρεψε ξανά την είσοδό μου και τη φόρτωσή του με  νέες αναρτήσεις. Με μεγάλη έκπληξη όμως, διαπίστωσα ότι η τελευταία μου ανάρτηση η οποία αφορούσε στα επεισόδια με τους δεκάδες τραυματίες και τον σοβαρό τραυματισμό του νεαρού άνδρα από τα ΜΑΤ, είχε εξαφανιστεί από τη σελίδα όπως και όλες οι φωτογραφίες από τα επεισόδια οι οποίες στο μεταξύ είχαν κάνει το γύρω του κόσμου.  Στις φωτογραφίες υπήρχαν εικόνες από τη βία των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών, άνδρες και γυναίκες ματωμένοι, εικόνες με καπνούς από τα χημικά κλπ.

Δεν ήξερα ωστόσο εάν υπήρξε ανάλογο πρόβλημα σε άλλα blogs μέχρι σήμερα το πρωί όπου στο email μου είδα το πιο κάτω μήνυμα από το φιλικό ιστολόγιο: 
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ  http://www.ellhnikhaktofylakh.blogspot.com/  :