Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΣΟΚ

http://www.cultureunplugged.com/play/1081/Chicken-a-la-Carte Αφιερώστε 6> > λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σας> > για να δείτε τη συγκινητική και> > σοκαριστική ταινία μικρού> > μήκους η οποία απλά απεικονίζει> > την ωμή και συγκλονιστική> > πραγματικότητα της κοινωνίας> > του 21ου αιώνα. Βασισμένη σε> > πραγματικό γεγονός και> > βραβευμένη ως η καλύτερη μεταξύ> > 3600 υποψηφιοτήτων στη θεαματική> > ενότητα «Φαγητό, Γεύση και> > Πείνα" (Food,> > Taste and> > Hunger)».> > http://www.cultureunplugged.com/play/1081/Chicken-a-la-Carte> > > Προβληματιστείτε> > και απλά βοηθήστε να αλλάξουν> > κάποια πράγματα στον κόσμο αυτό> > που ζούμε। > Liana Kontzoglou

NAYTILIA

"Χιονοστιβάδα εξελίξεων στην ακτοπλοΐα"

ATTICAPRESS

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

Άνωθεν εντολή: Κάψτε τον Μανούση

Τους έδωσε καταιγίδα του έδωσαν ...εξολόθρευση
Την πληρώνουν οι νησιώτες της Σαμοθράκης
που μένουν χωρίς πλοίο
Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου
Με πρόσχημα ότι... τι; Προτίμησαν να αφήσουν τη Σαμοθράκη χωρίς πλοίο παρά να κατακυρώσουν την άγονη γραμμή στον Φώτη Μανούση.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας απέρριψε χθες τη μοναδική προσφορά που υπήρχε για την ανάθεση δημόσιας υπηρεσίας στη Β। Ελλάδα που θα εξυπηρετούσε το νησί της Σαμοθράκης σε σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη। Μοναδική προσφορά που κατατέθηκε ήταν από το πλοίο "ΣΑΟΣ 2" της εταιρίας ΣΑΟΣ της οποίας βέβαια ο πλοιοκτήτης Φώτης Μανούσης έγινε η αιτία για να ασχολείται η Ελληνική Βουλή με τις καταγγελίες του περί εκβιασμού που υπέστη από τον πρώην υπουργό Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη। Και πως τώρα να κατακυρώσουν μία γραμμή σ' έναν νυν γαλάζιο - όπως ο ίδιος επιμένει ότι είναι - αλλά "εχθρικότερο" των εχθρών τους και επικινδυνότερο ακόμα και καταιγίδας 12 μποφόρ!

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αναστάσης Παπαληγούρας

Απερρίφθη λόγω ...νηνεμίας

Στους διαδρόμους του Υπουργείου Ναυτιλίας κυκλοφορούσε χθες έντονα η "Εντολή: Εξοντώστε τον Μανούση. Όπερ και εγένετο। Με αστείες προφάσεις, η γραμμή έμεινες στα αζήτητα και φυσικά το Υπουργείο έχει για πολλοστή φορά χωριστεί στα δύο। Ποια όμως ήταν η αιτία της απόρριψης της πρότασης; Άκουσον, άκουσον: Στο πρακτικό του δοκιμαστικού δρομολογίου δεν προκύπτει εάν όταν έκανε η θάλασσα ήταν ήρεμη ή εάν υπήρχαν τα απαραίτητα ρεύματα. Το αποτέλεσμα: Ναυτία! Φώτης Μανούσης Την ίδια στιγμή η εισαγγελία Πειραιά αποφάσιζε να ασκήσει ποινική δίωξη στον εκπρόσωπο της εταιρίας G.A.FERRIES για μη καταβολή δεδουλευμένων στα πληρώματα των πλοίων ΜΑΡΙΝΑ, ΡΟΔΑΝΔΗ, ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ κλπ. Προφανώς η εισαγγελέας έπραξε πολύ σωστά। Πλην όμως ενήργησε μεμονωμένα. Γιατί αφερέγγυοι εργοδότες υπάρχουν και στη στεριά και στη θάλασσα। Διερωτάται έτσι καθένας: Προς τι η επιλεκτικότητα; Μήπως υπάρχει συνεργασία Κυβέρνησης - Δικαιοσύνης;

Γεράσιμος Αγούδημος

Μήπως μετά την μη παραπομπή αλλά την παραίτηση Παυλίδη, - θυμηθείτε το αυτό - θα ακολουθήσουν εξαγγελίες του τύπου: Ανανεώνουμε την Ακτοπλοΐα; Αμήν, αλλά με το Μεταφορικό Ισοδύναμο να παραπαίει δεν βλέπω παρά μόνον λόγια. Λόγια, λόγια, λόγια! Και να ήταν και "...της Πλώρης"!

Ο κύκλος των χαμένων...δισεκατομμυρίων!

Φτωχότεροι… κατά πολλά εκατομμύρια οι Έλληνες και Κύπριοι δισεκατομμυριούχοι Ο νέος κατάλογος των πλουσίων στη Βρετανία Οκτώ Ελληνοκύπριοι και τέσσερις Ελλαδίτες περιλαμβάνονται στο φετινό κατάλογο των πλουσιοτέρων της Βρετανίας, που καταρτίζει ο οργανισμός Philip Beresford και ο οποίος δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα Sunday Times. Πρώτος στη σειρά είναι ο Ελλαδίτης Φίλιππος Νιάρχος, 56 χρόνων, γιος του εκλιπόντος μεγάλου εφοπλιστή, Σταύρου Νιάρχου, με συμφέροντα στον εφοπλιστικό τομέα και σε έργα τέχνης, με ενεργητικό 750 εκατομμυρίων στερλινών έναντι 850 εκατομμυρίων που ήταν πέρσι. Δεύτερος είναι ο Κρις Λαζαρή, 62 χρόνων, με συμφέροντα στην ακίνητη περιουσία και με ενεργητικό 638 εκατομμυρίων στερλινών έναντι 743 που ήταν πέρσι . Τρίτος ο Ελλαδίτης Μιχαήλ Λαιμός, 53 χρόνων, με συμφέροντα στον εφοπλιστικό τομέα και με ενεργητικό 550 εκατομμυρίων έναντι 1 δισεκατομμυρίου 50 εκατομμυρίων πέρσι. Τέταρτος, ο Στέλιος Χατζηιωάννου, 42 χρόνων, μαζί με μέλη της οικογένειας Χατζηιωάννου, με συμφέροντα στην EasyJet και σε ορισμένους άλλους τομείς και με ενεργητικό 544 εκατομμυρίων στερλινών έναντι 812 πέρσι. Πέμπτος, ο Ελλαδίτης Νικόλας Ροδίτης, 63 χρόνων, με συμφέροντα σε διαχείριση επενδύσεων κεφαλαίων και με ενεργητικό 300 εκατομμυρίων στερλινών έναντι 500 πέρσι. Έκτος, ο Γιάννης Χριστοδούλου, 43 χρόνων, με συμφέροντα σε ακίνητη περιουσία και με ενεργητικό 280 εκατομμυρίων έναντι 500 πέρσι. Έβδομος, ο Διονύσιος Λιβέρας, 50 χρόνων, γιος του δολοφονηθέντος στη Βομβάη Ανδρέα Λιβέρα που ήταν 73 χρόνων, με συμφέροντα στον τομέα τροφίμων και σε κρουαζερόπλοια και με ενεργητικό 215 εκατομμυρίων έναντι 315 πέρσι . Όγδοος, ο Ελλαδίτης Γιάννης Γουλανδρής, 80 χρόνων, με συμφέροντα στον εφοπλιστικό τομέα και με ενεργητικό 200 εκατομμυρίων έναντι 300 πέρσι. Ένατος, ο Θίο Παφίτης, με συμφέροντα σε αλυσίδα καταστημάτων γραφικής ύλης και στην εμπορία γυναικείων εσωρούχων και με ενεργητικό 145 εκατομμυρίων έναντι 155 πέρσι.. Στη δέκατη θέση η εταιρεία Στέφανου και Στέλιου Στεφάνου με συμφέροντα στον οικοδομικό τομέα και με ενεργητικό 125 εκατομμυρίων έναντι 177 εκατομμυρίων πέρσι. Ενδέκατος, ο καλλιτέχνης του τραγουδιού, Τζωρτζ Μάϊκολ, 45 χρόνων, με ενεργητικό 90 εκατομμυρίων έναντι 95 πέρσι. Δωδέκατος, ο Πανίκος Παναγή, 67 χρόνων, που πρώτη φορά περιλαμβάνεται στον κατάλογο, με συμφέροντα σε ακίνητη περιουσία και με ενεργητικό 80 εκατομμυρίων. Οι τρεις πλουσιότεροι είναι ο ινδικής καταγωγής Laksmi Mittal με την οικογένεια του, με συμφέροντα στη χαλυβουργία και με ενεργητικό 10 δισεκατομμυρίων 800 εκατομμυρίων στερλινών έναντι 27 δισεκατομμυρίων 700 εκατομμυρίων που ήταν πέρσι, ο ρωσικής καταγωγής, Roman Abramovich με συμφέροντα στα πετρελαιοειδή και με ενεργητικό 7 δισεκατομμυρίων έναντι 11 δισεκατομμυρίων 700 εκατομμυρίων πέρσι και ο Δούκας του Ουεστμίνστερ, με συμφέροντα σε ακίνητη περιουσία και με ενεργητικό 6 δισεκατομμυρίων 500 εκατομμυρίων.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ...ΑΚΕΦΑΛΟΣ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;
KOYIZ : Ποιός εκτελεί χρέη "σωματοφύλακα" μεταξύ βουλευτή Θαλασσινού και πρώην προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σάμο αλλά και ταυτόχρονα υποψήφιου βουλευτή της Ν।Δ। και πλοιοκτήτη άγονων γραμμών και Νομαρχιακού Συμβούλου Νικόλαου Κατρακάζου; Όποιος το βρεις κερδίζει δωρεάν συνδρομή στο nextok.blogspot.com για μια ζωή!