Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ασφάλεια εν πλω......

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝ ΠΛΩ !!!!
Πού είναι η προστατευτική αλυσίδα ή το κιγκλίδωμα? ΟΕΟ!! Νάτην η αλυσιδούλα......
____________________________________________________________
Φίλοι ναυτικοί, λιμενικοί, άνθρωποι της θάλασσας & της ναυτοσύνης.
Επειδή, πάλι αυτές τις μέρες αναμένεται μαζική μετακίνηση επιβατών-ψηφοφόρων (πάλι δωρεάν θα πάτε στα νησιά!!) και καθώς ο καιρός θα είναι σύμμαχος, κρίθηκε σωστό να επιθεωρηθούν & να ελεγχθούν "επιμελώς" τα ακτοπλοϊκά "βασιλοβάπορα", μια & η θερινή περίοδος παρήλθε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Καλό λοιπόν είναι να αντιληφθούν άπαντες ότι ο ανθρώπινος παράγοντας, έχει τις
μεγαλύτερες ευθύνες & το μερίδιο συμμετοχής (με ενέργειες ή παραλείψεις) σε τυχόν ατυχήματα, κυρίως εν πλω.

Ας προβληματιστούμε λίγο!!

E-mail Αναγνώστη,
__________________________________________
Σ.Α. Πυλιώτης

Φίλοι καλοί,
Τα λέμε μεταξύ μας και, ως επί το πλείστον, συμφωνούμε, αλλά ΔΕΝ κάνουμε κάτι ριζοσπαστικό για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Μένουμε στις συζητήσεις...
Σας στέλνω το συνημμένο για προβληματισμό και συζήτηση.

Φιλικά.

Ή στραβός είναι' ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε

Η ανάρτηση του ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ, του οποίου τις αναρτήσεις, την αξιοπρέπεια, το ήθος & την εγκυρότητα του blog, εκτιμούμε ιδιαίτερα, αποδίδει σε όλο το μέγεθος την ασυνεννοησία, την δυσλειτουργία & το χάλι που επικρατεί στα συναρμόδια υπουργεία και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη εκ μέρους των "θιγομένων".

Βγάλτε λοιπόν εσείς συμπεράσματα και απαντήστε κατά τον ποιητή: Φταίει το ζαβό το ριζικό μας? Φταίει ο Θεός που μας μισεί? Φταίει το κεφάλι το κακό μας? Κάθε απάντηση δεκτή.

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ 28ης - ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Email Αναγνώστη
_________________________________
Πάντοτε είχα κρυφές απορίες, μην τολμώντας να τις εξωτερικεύσω, κυρίως από τον φόβο μήπως και αποτελούσα τον δακτυλοδεικτούμενο μικρόψυχο, διεστραμμένο και εθνικά απαράδεκτο μέσα στον κοινωνικό περίγυρο μου!
Π.χ. πώς ένας φασίστας (Ι. Μεταξάς) αποφάσισε αντιφασιστικό αγώνα? Τι χειρότερα θα παθαίναμε σαν Ελληνες αν τηρούσαμε την χρυσή ουδετερότητα που υιοθέτησαν οι Τούρκοι ή την αποφυγή άσκοπης αιματοχυσίας όπως οι Δανοί? Αφού ήταν βέβαιη η κατάληψη της χώρας από κατά πολύ υπέρτερες δυνάμεις γιατί έπρεπε να προηγηθεί η καταστροφή της χώρας σε έναν χωρίς σκοπό πόλεμο? Σε τι χρησίμευσε πραγματικά η δημιουργία αντιστασιακών ομάδων που συμπεριφέρονταν στον λαό χειρότερα από τους κατακτητές (οι μεν έσφαζαν τους δε και όλοι μαζί τους αμάχους γιατί συμπαθούσαν τους αντιπάλους!)κλπ, κλπ,κλπ

Είχα δε την απορία αν και άλλοι γύρω μου συμμεριζόταν τις απορίες μου αλλά δίσταζαν - όπως εγώ - να μιλήσουν....

Βλέπω όμως με κάποια αγαλλίαση πως, αν και πολύ αργά πια, πράγματι υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι σκεπτόμενοι που διατυπώνουν με σαφήνεια και γλαφυρότητα τις σκέψεις τους απαντώντας σε όλες σχεδόν τις παλιές εκείνες απορίες μου...
Και απαντήσεις τεκμηριωμένες με παραπομπές, παρακαλώ!

Αν τα χρόνια που βαραίνουν τους ώμους μας έχουν συμβάλει στην αποτίναξη των παρωπίδων που μας φόρεσαν στα νιάτα μας σας προσκαλώ (και λίγο ... προκαλώ την περαιτέρω ανάγνωση)

Και παρακαλώ όχι λιθοβολισμό του τύπου "προδότης", "ανθέλληνας" και τα τοιαύτα. Τα χορτάσαμε πια αυτά!

Καλή ανάγνωση!