Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

NEXTOK! ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ;

Μεταξύ μας...

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει, λέει η σοφή παροιμία. Ας πούμε κι εμείς λοιπόν δυο πράγματα για το nextok που γεννήθηκε πριν από τρία χρόνια και από τότε έκανε μερικές εκατοντάδες αναρτήσεις προσφέροντας ενημέρωση κυρίως στον κόσμο της ναυτιλίας συμπεριλαμβανομένου του Λιμενικού Σώματος, των θεμάτων της Κύπρου και διαφόρων ευαίσθητων κοινωνικών θεμάτων που αφορούν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό (Παλαιστίνη, τρίτος κόσμος, παιδιά, ρατσισμός κλπ).

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ... ΑΝΤΕΞΕΙ

Ομιλία στη Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Αίθουσα Υπουργικού Συμβουλίου, Βουλή, 15 Απριλίου 2011


Γιώργος Α. ΠαπανδρέουΓραφείο Πρωθυπουργού —

Ομιλία του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στη Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

"Σήμερα, για πρώτη φορά, η Ελληνική Κυβέρνηση καλείται να συζητήσει έναν πολυετή προϋπολογισμό σε συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου.

ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ Η LOUIS ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ - ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Άγκυρα σηκώνει αυτή τη στιγμή (5.00 μμ)  το κρουαζιερόπλοιο LOUIS CRISTAL μετά την "υπουργική" περιπέτεια που είχε στον Πειραιά.  Το πλοίο αποπλέει  για την Τουρκία και μερικά από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά.

Επιτέλους,  ο  Πρωθυπουργός  έδωσε εντολή καθαρογραφής της εισήγησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αναφορικά με το πρόβλημα που προέκυψε μεταξύ ΝΑΤ και της εταιρίας LHC καθώς από το 2005 το Κράτος δεν κατέβαλε τις ασφαλιστικές εισφορές για τους Έλληνες ναυτικούς που ήσαν ναυτολογημένοι στα υπό ελληνική σημαία πλοία της εταιρίας.

ΘΕΤΙΚΗ Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ LOUIS HELLENIC CRUISES

Απέπλευσε...  για τα γραφεία της εταιρίας  η γνωμοδότηση -  επιβιβάζονται στο κρουαζιερόπλοιο CRISTAL οι Τουρίστες

Θετική για την εταιρία LOUISE  HELLENIC  CRUISES είναι σύμφωνα με πληροφορίες η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία απαλλάσσεται η εταιρία από κάθε οικονομική υποχρέωση την οποία με νόμο του 2005 είχε αναλάβει το ίδιο το Κράτος έναντι του ΝΑΤ.

Είναι τραγικό ωστόσο το γεγονός ότι χρειάστηκε να φθάσουμε στο πάρα πέντε,  να κυκλοφορήσουν σε όλο το κόσμο οι περίεργες κυβερνητικές επιλογές, να ρεζιλευτεί η χώρα σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, να εκτεθούν οι ευθυνόφοβοι υπουργοί, βουλευτές και παρατρεχάμενοι της κυβέρνησης για να επικρατήσει τελικά η κοινή λογική.