Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ Η LOUIS ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ - ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Άγκυρα σηκώνει αυτή τη στιγμή (5.00 μμ)  το κρουαζιερόπλοιο LOUIS CRISTAL μετά την "υπουργική" περιπέτεια που είχε στον Πειραιά.  Το πλοίο αποπλέει  για την Τουρκία και μερικά από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά.

Επιτέλους,  ο  Πρωθυπουργός  έδωσε εντολή καθαρογραφής της εισήγησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αναφορικά με το πρόβλημα που προέκυψε μεταξύ ΝΑΤ και της εταιρίας LHC καθώς από το 2005 το Κράτος δεν κατέβαλε τις ασφαλιστικές εισφορές για τους Έλληνες ναυτικούς που ήσαν ναυτολογημένοι στα υπό ελληνική σημαία πλοία της εταιρίας.


Μετά από την εξέλιξη αυτή, περίπου 1000 Αμερικανοί άρχισαν από τις 2.00 το μεσημέρι να προσέρχονται σταδιακά στον Πειραιά και να επιβιβάζονται στο κρουαζιερόπλοιο  LOUIS CRISTAL.

Να σημειωθεί ότι στη πλειοψηφία τους οι αλλοδαποί τουρίστες που παρ' ολίγο να χάσουν την κρουαζιέρα τους, βρίσκονται στη χώρα μας εδώ και περίπου μία εβδομάδα, όπου πραγματοποιούσαν επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα στη πρωτεύουσα και την επαρχία.  ΄

Από το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο υπήρξε η διαβεβαίωση από νωρίς σήμερα το πρωί ότι το σχετικό έγγραφο θα έφθανε στον Πειραιά γύρω στις 2.00 το μεσημέρι.   Τελικά η εισήγηση έφθασε στο ΝΑΤ (λίγο μετά τις 3.00 μμ),  από το οποίο νωρίτερα προτάθηκε τηλεφωνικά στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά να πράξει τα... δέοντα.

Άρχισε τότε στο ΚΛΠ ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να διαπιστωθεί μέσα από τα "κιτάπια" τι εστί "δέοντα" σε τέτοια περίπτωση.  Παράλληλα όμως το ΝΑΤ δεν μερίμνησε ώστε τα μέλη του Δ.Σ. να βρίσκονται στο Μέγαρο του Ταμείου προκειμένου να συζητήσουν την νομική εισήγηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.  Και καθώς η ημέρα που μας ξημέρωσε είναι Παρασκευή, η συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ. γιαβάζ-γιαβάζ...  έγιναν ...λούηδες!  Εύλογα κάποιος μπορεί να υποψιαστεί ότι κάποιοι από το ΝΑΤ ή το ΥΘΥΝΑΛ ήθελαν να τραβήξουν για δύο ακόμα ημέρες το θέμα.

Ο Πρωθυπουργός
Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για το θέμα ενδιαφέρθηκε προσωπικά ο Πρωθυπουργός, μετά τις απανωτές δημοσιογραφικές βολές που δέχθηκε η κυβέρνηση και το ΥΘΥΝΑΛ ενώ ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε και η συμβολή του Τομέα  Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Πλακιωτάκη ο οποίος με αρκετά συγκρατημένη δήλωσή του,  έφερε τον κ. Διαμαντίδη προ των ευθυνών του.

Περισσότερα για το θέμα, θα έχουμε σε επόμενη ανάρτηση.

Να ευχηθούμε τους επιβάτες του LOUIS CRISTAL  να έχουν μια υπέροχη βόλτα στα ελληνικά νησιά, και να απολαύσουν τις εξαιρετικές υπηρεσίες που παρέχει το πλοίο και το θαυμάσιο πλήρωμα του σκάφους, που πρέπει να σημειωθεί ότι διακρίνεται από ιδιαίτερη ευγένεια, εξυπηρετικότητα και φιλικότητα με βάση την εκπαίδευση που έλαβε από την πλοιοκτήτρια εταιρία.

Για το LOUIS CRISTAL από την ιστοσελίδα της εταιρίας LOUIS HELLENIC  CRUISES  αντιγράφουμε :

Χαρακτηριστικά πλοίου

Ολική χωρητικότητα: 25,611  -    Μήκος: 162m   -   Πλάτος: 25,6m   -  Βύθισμα: 6,10m   -  
Καταστρώματα επιβατών: 9 -   Ανελκυστήρες: 4   -   Ηλεκτρικό Ρεύμα: 110 ή 220 VAC  - 
Νηογνώμονας: DNV    -   Σημαία:  Ελληνική


Το Louis Cristal είναι ένα πολυτελές μοντέρνο κρουαζιερόπλοιο, με μια πλούσια γκάμα παροχών & ανέσεων. Διαθέτει ευρύχωρες καμπίνες και σουίτες, κομψά σαλόνια και εστιατόρια, πρόσβαση στο διαδίκτυο και ανοιχτά καταστρώματα, ιδανικά για περιπάτους. Το πλοίο ταξιδεύει με ταχύτητα 18 κόμβων.

Παροχές Καμπινών

Οι 480 καμπίνες διαθέτουν μπάνιο με ντους, τηλέφωνο, τηλεόραση και στεγνωτήρα μαλλιών.

Κοινόχρηστοι χώροι

Στο Louis Cristal, θα απολαύσετε μια μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων στoυς μπουφέδες “Traviata” & “Rigoletto” ή και θα δειπνήσετε πιο επίσημα στα κομψά εστιατόρια “La Scala” και “Caruso”. Απολαύστε τον ήλιο και τη θαλασσινή αύρα στο μπαρ της πισίνας “Riviera”, χαλαρώστε με το αγαπημένο σας ποτό στο μπαρ “Romeo & Juliet” και διασκεδάστε με τα φαντασμαγορικά shows / ή φαντασμαγορικές παραστάσεις στο “Metropolitan Show Lounge” και “Stars Lounge & Disco” με εκπληκτική θέα στον απέραντο ωκεανό. Υπάρχει επίσης το Καζίνο “Monte Carlo”, γωνιά Internet, 2 αίθουσες συσκέψεων, φωτογραφείο, καταστήματα αφορολόγητων ειδών, πισίνα, υδρομασάζ, γυμναστήριο, σαλόνι ομορφιάς, σπα & μασάζ. Το πλοίο διαθέτει σταθεροποιητές πλεύσης, είναι πλήρως κλιματιζόμενο και εξοπλισμένο με τηλέφωνο, φαξ, δορυφορικό τηλέφωνο και γιατρό.

Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρία LOUIS HELLENIC CRUISES, τον στόλο της, τα ταξίδια, τις εκδρομές και τις τιμές μπορείτε να έχετε με ένα κλικ εδώ: http://louiscruises.com/el/cruise-ships/louis-cristal.html

Θ. Κοντζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου