Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Στο "συρτάρι" της μνήμης - Diavasma.gr

Στο "συρτάρι" της μνήμης - Diavasma.gr   Πολύ σημαντική ιστοσελίδα.  Προτείνει τρόπους ώστε το διάβασμα (ειδικά για τους μαθητές) να γίνει παιχνίδι.

Για παράδειγμα ο συγγραφέας του άρθρου αναφέρει: Όταν θέλεις να θυμάσαι ένα τύπο των μαθηματικών, της φυσικής ή της χημείας, ή το πώς γράφεται μια λέξη, σε βοηθάει να το «τοποθετήσεις στο συρτάρι της μνήμης», όπου θα το βρίσκεις εύκολα, όταν το χρειάζεσαι.

Ας πούμε, οτι θέλεις να θυμάσαι πώς γράφεται μια λέξη. Θα κάνεις τα παρακάτω:
Αντιγράφεις προσεκτικά τη λέξη σ’ ένα χαρτάκι. Κρατάς το χαρτάκι με τη λέξη

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗ ΨΩΝΙΖΕΤΕ "ΑΧΡΗΣΤΑ" ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ


Ψυχολογικά τρικ στο Marketing είναι ο αρχικός τίτλος του πιο κάτω άρθρου και ομολογώ ότι το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον γι αυτό και το "κλέβω" από την ιστοσελίδα i-diadromi.gr μία ιστοσελίδα που προσωπικά εκτιμώ ότι αξίζει να επισκεφθείτε. Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο, τόσο η τοποθέτηση των προϊόντων σε ένα κατάστημα όσο και ο φωτισμός τους στηρίζονται σε ψυχολογικούς παράγοντες με γνώμονα την "υποχρέωση" του πελάτη να αγοράσει ακόμα και άχρηστα για το σπιτικό του προϊόντα. Στο τέλος του άρθρου θα δείτε και τις προτάσεις του συγγραφέα για την προστασία των καταναλωτών από αυτά τα "ψυχολογικά τρικ" του marketing.