Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Οι μεσημβρινοί της ζωής - Στη γη της αγάπης

Οι ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ολοκληρώνονται σε λίγες ημέρες με την έκδοση του τρίτου βιβλίου της τριλογίας που καθήλωσε χιλιάδες αναγνώστες.  Η Μαίρη Κόντζογλου παρουσιάζει το 5ο κατά σειρά πνευματικό της "παιδί" στις 9 Δεκεμβρίου στο νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. 

Το τρίτο βιβλίο της σειράς φέρει τον τίτλο: "Στη γη της αγάπης", και ήδη το αναγνωστικό κοινό σπεύδει στα βιβλιοπωλεία για προκράτηση καθώς τα δύο προηγούμενα "Στους ήλιους του έρωτα" και "Στα φεγγάρια της αλήθειας",  απέσπασαν εξαιρετικά σχόλια δεδομένου ότι η πλοκή τους είναι μοναδικά συναρπαστική.

Η θεατρική συγγραφέας και φιλόλογος Χαρούλα Αποστολίδου θα μιλήσει για την
τριλογία της Θεσσαλονικιάς Μαίρης Κόντζογλου η οποία αμέσως μετά αναμένεται στην Αθήνα όπου θα παρουσιάσει το σύνολο της τριλογίας.

Το βιβλίο

Στο τελευταίο 720 σελίδων βιβλίο  "Οι μεσημβρινοί της ζωής - Στη γη της αγάπης", τα χρόνια έχουν κυλήσει και οι ήρωες των ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, νερό σε ορμητικό ποτάμι, κατευθύνονται στο μοιραίο ραντεβού τους, εκείνο που θα τους κάνει να σμίξουν στη Γη της Αγάπης.

Η επιστροφή στην πατρίδα για τη Βασιλική είναι μια αναγέννηση. Όμως πρώτα πρέπει να αγγίξει τον «τύπον των ήλων» των αναμνήσεών της, να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τα ανείπωτα και τα ανήκουστα και να πάρει πίσω τους όρκους της. Μόνο έτσι θα της χαριστούν οι καινούριες χαρές.

Η ίδια σκληρή διαδικασία και για την Ιλαρία που, μέσα από το χαμένο έρωτα, ανακαλύπτει τη μεγάλη αγάπη και, νικήτρια πια, κατορθώνει να ξεστομίσει τα εφτασφράγιστα μυστικά. Τα μυστικά που μόνο μια μάνα μπορεί να αντέξει να τα πει και μόνο μια μάνα μπορεί να αντέξει να τα ακούσει.

Και γύρω στις δύο ηρωίδες όλοι οι άλλοι, οι δικοί τους και οι άγνωστοι, που μπορεί να μην είναι τόσο ξένοι όσο μοιάζουν ή όσο εκείνοι φαντάζονται, ούτε τόσο οικείοι όσο πιστεύουν και ελπίζουν, οι δικοί τους και οι άγνωστοι που καλπάζουν μαζί με τις δύο γυναίκες, δεμένοι στης μοίρας το άρμα. Της μοίρας που τους έδεσε για πάντα μαζί στις ακρογιαλιές της Σμύρνης, στο Κάστρο της Μυτιλήνης, στις κορυφές των ελάτων της Πίνδου, στα σκοτεινά νερά του Βόσπορου, στους ατέλειωτους χειμώνες της Νέας Υόρκης και στα αυτοκρατορικά ηλιοβασιλέματα της Θεσσαλονίκης.