Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ: ΔΕΝ ΕΧΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


Της Άννας Παναγιωταρέα

Τις δύσκολες ώρες που περνάμε, πολλές φορές, αναφύεται το εύλογο ερώτημα: «Η Εκκλησία τι κάνει για τους ασθενέστερους, για όσους έχουν ανάγκη».

Ο λόγος, που άρθρωσε στην εγκύκλιο, προς το ποίμνιό του, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, πνευματικά αιχμηρός, αληθινός και απροσδόκητος, προκάλεσε τους ελάχιστους,που θέλουν την Εκκλησία μακρινή και αμέτοχη στην καθημερινότητα μας και ανάπαυσε τους περισσότερους: «Όσοι δεν μπορούν να μη πληρώσουν. Να μη φτάσουν στην απόγνωση»,είπε για το τέλος της ακίνητης περιουσίας.

ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ "ΑΥΓΟΒΟΛΟ" ΤΟΥ Μ. ΟΘΩΝΑ


"Δεν ήταν απρόκλητη η επίθεση" εκτίμησε το δικαστήριο

Εμμέσως πλην σαφώς
δικαιολογημένη ήταν η βολή
με αυγό, εκτίμησε το δικαστήριο
Ποινή 5 μηνών με τριετή αναστολή για λόγω και έργω εξύβριση, επέβαλε το δικαστήριο στην Μαρίνα Δημητριάδου για την επίθεση με αυγό σε βάρος του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, κρίνοντας επίσης πως η επίθεση δεν ήταν απρόκλητη.

Ο υφυπουργός και μηνυτής δεν ήταν παρών ούτε αυτή τη φορά στην αίθουσα του δικαστηρίου, επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις και με έγγραφο του προς τον εισαγγελέα δήλωσε ότι ανακαλεί την παράσταση πολιτικής αγωγής, ζητά όμως την δίωξη της 33χρονης.

ΣΠΑΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ Η ΧΗΡΑ ΤΟΥ Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗ - Συνέντευξη


Τουλάχιστον, σ' ένα μικρό νησί, σ' ένα νησί που ανήκει στο ελληνικό έθνος οι θεσμοί ακόμα λειτουργούν, σε αντίθεση με τη "Μητέρα"  Ελλάδα, όπου κάθε διερεύνηση σκανδάλου, κόβεται και ράβεται στα μέτρα όλων όσων εξυπηρετούνται.  Γιατί ποιος μπορεί να αμφισβητήσει, πως ακόμα και τα σκάνδαλα που προκλήθηκαν με ευθύνη αντίπαλων πολιτικών παρατάξεων, δεν τυγχάνουν εκμετάλλευσης από τις εκάστοτε κυβερνώσες ομάδες, ώστε στο πλαίσιο συναλλαγής να συμψηφίζονται οι ενοχές και να μένουν άπαντες στο απυρόβλητο!  Τέτοιες διαδοχικές καταστάσεις, δεν προκάλεσαν το σημερινό οικονομικό χάος;  Ένα χάος που προκαλεί και μέγιστο πλήγμα στις ηθικές Αρχές και Αξίες.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο ευτυχώς στη Κύπρο, όπου για ορισμένες ακόμη διαδικασίες, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.  Τελευταίο γεγονός υπήρξε η επίρριψει ευθυνών στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για την πολύνεκρη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στις 11 Ιουλίου στη Ναυτική Βάση Βασιλικού.

Η σύζυγος του διοικητής της Βάσης, του αείμνηστου Ανδρέα Ιωαννίδη, άνοιξε την καρδιά της στην Κυπριακή Εφημερίδα "Φιλελεύθερος", και φυσικά κάθε της λέξη, κάθε της φράση, ήταν και ένα ηχηρό χαστούκι στον αμετανόητο, θλιβερό Πρόεδρο της Κύπρου, τον γελοιδέστερο ίσως πρόεδρο Μεσογειακού κράτους των τελευταίων δεκαετιών.
Η συνέντευξη