Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ - STERN - ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥ 2010

Απλά κορυφαίο!!! Του ΣΠΥΡΟΥ ΤΡΙΒΥΖΑ

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern.

Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει: «Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».

Αγαπητοί Ελληνες, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις €, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις €. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.
Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι’ εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν’ απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.

Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι’ ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι’ επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν’ αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι’ εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι’ έχετε δίκιο.

Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι’ από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.

Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:

Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονοµάζοµαι Γεώργιος Π. Ψωµάς. Είµαι δηµόσιος

ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

Διαβάζετε το nextok για να μάθετε ...
 
* ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
* ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΒΕΝΤΟΥΡΗ
* ΑΠΟΡΙΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ Λ.Σ.
* ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΛΠ
* ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ
* ΤΡΕΧΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ
* ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ + ΙΚΑ
* ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΛΠ!!!
* ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ...

Αδειούχος… από τις 15 Δεκεμβρίου ο Αρχηγός του Λιμενικού

Αναχωρεί με άδεια και …αποχωρεί από το Λιμενικό Σώμα ο παραιτηθείς από τις 8 Οκτωβρίου 2010 Αρχηγός Λ.Σ. Αθανάσιος Μπούσιος. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο αντιναύαρχος ζήτησε και έλαβε άδεια απουσίας η οποία αρχίζει από στις 15 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, είχε κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κ. Μπούσιου, παρακαλώντας τον να παραμείνει στη θέση του μέχρι την επιλογή του διαδόχου του.