Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Φταίει αλήθεια η Κατσέλη για το "λεφτά υπάρχουν";

Ο μπακάλης μου λέει...

Ήρθε χθες ένα πελάτης και φώναζε:  Η Κατσέλη φταίει για όλα.  Αυτή είπε στον Παπανδρέου ότι "λεφτά υπάρχουν"!
- Τι λες ρε μεγάλε;  Κι ο Παπανδρέου που ήτανε;  Τι ήτανε;  Το παιδάκι του δημοτικού σχολείου που άκουσε κάτι και το πίστεψε ή ήταν η κυρά Κατίνα που δεν ξέρει τίποτα εκτός από το κουτσομπολιό;  Μήπως ο Παπανδρέου δεν ήταν πρωθυπουργός;  Ένας πρωθυπουργός δεν ξέρει τι γίνεται μέσα στα ταμία του κράτους;  περιμένει μόνον την υπουργό οικονομικών να τον διαφωτίσει;   Οι προηγούμενοι υπουργοί της οικονομίας δεν άκουσαν τίποτα;  Και τώρα το θυμήθηκε αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου ή πιο σωστά ο Βαγγέλης Βενιζέλος;  Ο ίδιος δεν διατελούσε υπουργός Οικονομικών τον τελευταίο χρόνο;  Τόσα χρόνια πέρασαν από το "λεφτά υπάρχουν",  πως το θυμήθηκε αυτό σήμερα;  Ή μήπως προσπαθεί με κάθε τρόπο να μαζέψει τα "κουκιά" του ΠΑΣΟΚ και δεν ξέρει από που να πιαστεί για να  αναστήσει το σάπιο του κόμμα;

-  Τι ψώνισε ο πελάτης;
-   Αγγούρια!

*** *** *** *** *** ***
 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείτε γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***

Είδηση που δεν θα μεταδοθεί από την τηλεόραση ποτέ!

Απλήρωτοι οι φόροι των καναλιών για να αλωνίζουν στο μυαλό μας οι  "δημοσιογράφοι" 
Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η επιβολή στα τηλεοπτικά κανάλια του ειδικού φόρου 20% για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Ο φόρος επρόκειτο να επιβληθεί την 1η Ιουλίου 2010, αναβλήθηκε για την 1η Οκτωβρίου και αυτές τις μέρες αποφασίστηκε να εφαρμοστεί την 1η Ιανουαρίου του 2013!!.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι μετατρέπονται με αλλεπάλληλα νομοσχέδια -και επίσημα πια- σε σκλάβους.

«Μέχρι πότε θα πληρώνουμε Πρετεντέρη;»

Επί ένα χρόνο έχει γίνει χαμός με τους δημοσίους υπαλλήλους που είναι υπεράριθμοι, τους κουβαλάμε στην πλάτη μας και δεν μας αφήνουν να πάρουμε ανάσα. Ωραία, το εμπεδώσαμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κακοί. Μπορεί κάποιος τώρα να μας εξηγήσει γιατί θα πρέπει να συνεχίζουμε να κουβαλάμε στην πλάτη μας τους νταβατζήδες της διαπλοκής και τα τσιράκια τους;

Είναι κακό να πληρώνουμε περιττούς δημοσίους υπαλλήλους, αλλά δεν είναι κακό να πληρώνουμε τον Μπόμπολα, τον Πρετεντέρη και όλο αυτό το σκουπιδαριό που έχει μαζευτεί στα ιδιωτικά κανάλια. Τα ιδιωτικά κανάλια είναι επιχειρήσεις σε ελεύθερη αγορά. Όποια δεν αντέχουν, ας βάλουν λουκέτο, όπως βάζουν λουκέτο τόσες και τόσες επιχειρήσεις Ελλήνων πολιτών.

Ακούσαμε για ελέγχους σε γιατρούς, σε δικηγόρους, σε εστιατόρια - παντού γίνονται έλεγχοι. Στους τηλεοπτικούς σταθμούς πότε θα γίνει έλεγχος; Τις περιουσίες των καναλαρχών και των τηλεδημοσιογράφων ποιος θα τις ελέγξει; Με τα εικονικά τιμολόγια στο Alter τι έγινε;

Ήδη, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν τεράστια χρέη και επιβιώνουν εξαιτίας της κρατικής διαφήμισης. Τα χρήματα της κρατικής διαφήμισης είναι δικά μας χρήματα. Αν θέλει η κυβέρνηση να πληρώνει την Τρέμη, τον Πρετεντέρη, τον Τσίμα, την Μανωλίδου, την Κορομηλά, τον Λαζόπουλο, ας τους πληρώσει από τα δικά της λεφτά, από αυτά που φάγαμε μαζί, όπως είπε ο Πάγκαλος.

Αυτοί οι σκουπιδοτενεκέδες που ονομάζονται «τηλεοπτικά κανάλια» συνεχίζουν να υπάρχουν επειδή τα ταΐζει το κράτος, επειδή δεν πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν και επειδή χρωστάνε παντού. Γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για τις επιχειρήσεις των απλών πολιτών; Κι από πού κι ως πού οι κλέφτες τηλεδημοσιογράφοι γίνονται κάθε βράδυ κριτές όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων;

Ο ειδικός φόρος στα έσοδα από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις πρέπει να εφαρμοστεί τώρα. Τι; Θα χαθούν θέσεις εργασίας στα κανάλια; Ας χαθούν. Τι προσφέρουν τα κανάλια; Μήπως προσφέρουν ενημέρωση; Προπαγάνδα του κερατά προσφέρουν. Μήπως προσφέρουν ψυχαγωγία; Κάθε χρόνο η αποβλάκωση γίνεται όλο και περισσότερη.

Όσο η κυβέρνηση συντηρεί άχρηστους και ζημιογόνους τηλεοπτικούς σταθμούς και τελειωμένες εφημερίδες, ας μην της κακοφαίνεται όταν κάποιοι μιλούν για χούντα.

Έχουμε μια χούντα πολιτικών, μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών.
 
Σημείωση nextok: Το πιο πάνω κείμενο λάβαμε από αναγνώστρια.  Συμφωνούμε στα περισσότερα σημεία.  Διαφωνούμε π.χ. στη θέση "ας χαθούν θέσεις εργασίας".  Είναι πολύ εύκολο να το λέει κάποιος που είτε εργάζεται σε άλλο τομέα, είτε είναι άνεργος ή άεργος ή ακόμα και συνταξιούχος.  Καμία θέση εργασίας δεν πρέπει να χαθεί ούτε από την ήδη ρημαγμένη δημοσιογραφία ούτε από άλλο τομέα.  Πρέπει όμως το συντομότερο - στη προκειμένη περίπτωση - η ΕΣΗΕΑ να διαχωρίσει την ήρα από το στάρι - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ - Άλλη λύση;  Ας δημευθούν οι περιουσίες των Καναλαρχών για να πληρωθούν οι φόροι και ας περάσουν τα κανάλια στα χέρια των εργαζομένων τους.  Αλλά και πρέπει όλοι οι ενεργοί πολίτες να δραστηριοποιηθούμε ώστε να πάψουν πλέον ορισμένοι πολιτικοί συντάκτες να εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εκτελώντας παράλληλα προπαγανδιστικό έργο όπως είναι ο εκφοβισμός των ψηφοφόρων και η καθημερινή καταστροφολογία:   "φάε το παιδί σου παιδάκι μου γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ!"
 
 
 *** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείτε γκρίγκλις και κεφαλαία.
 *** *** *** *** *** ***