Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Στη μάχη κατά του καρκίνου εκατοντάδες πολίτες της Κύπρου συμμετέχουν στην Πορεία της Χριστοδούλας

Επίσημη πρώτη ημέρα της φετινής εκστρατείας «στη μάχη ενάντια στον καρκίνο» και συγκεκριμένα της 42ης “Πορείας Χριστοδούλας”. Με στόχο να στηριχθεί ο σύζυγος, η μητέρα, ο πατέρας, ο αδελφός, η αδελφή, ο φίλος, ο γνωστός, ο άγνωστος και ο κάθε συνάνθρωπός μας που δίνει τη δική του μάχη με τον καρκίνο, καθώς και να εμπνεύσει, να κινητοποιήσει και να καλέσει όλους να γίνουν σταθεροί υποστηρικτές της ελπίδας και ανακούφισης. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης  σε όλες τις πόλεις ξεκίνησε επίσης σήμερα και ο Παγκύπριος Έρανος που διοργανώνουν ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και η Τράπεζα Κύπρου.







Ηλεκτρονικές Εισφορές στο www.stimaxi.com.cy
Μέσω Quick-Pay application της Τράπεζας Κύπρου με τον κωδικό DON-967073
Μέσω SMS (για συνδρομητές CYTA) στο 7060: CAS 5 για εισφορές €5, CAS 3 για εισφορές €3, CAS 1 για εισφορές €1

Σε 40 και πλέον περίπτερα σε όλη την Κύπρο, εκατοντάδες εθελοντές, φοιτητές και μαθητές, με τις γνωστές κίτρινες φανέλες και τα καπελάκια, μαζεύουν εισφορές από το κοινό.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα είναι οι Πορείες που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της Κύπρου την Κυριακή 9 Απριλίου καθώς και η φιλανθρωπική ολοήμερη εκδήλωση «Join the Battle», στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου την ίδια μέρα..

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «η εκδήλωση για την πορεία Χριστοδούλας αναδεικνύει δύο χαρακτηριστικά του λαού μας». «Η πρώτη αρετή», εξήγησε, «είναι η ίδια η συμπεριφορά της Χριστοδούλας που με την πορεία της ανέδειξε ότι αυτός ο λαός αντέχει, πορεύεται παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα και θα επιβιώσει. Η δεύτερη αρετή είναι η αξιοποίηση αυτής της θυσίας της Χριστοδούλας σήμερα και για υπόμνηση της αναγκαίας αντοχής που πρέπει να επιδείξουμε, αλλά και για ανθρωπιστική βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας που πάσχουν».

Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας είπε ότι οι προσπάθειες του Αντικαρκινικού Συνδέσμου είναι πολύ σημαντικές σε ό,τι αφορά την παροχή βοήθειας προς τον συνάνθρωπο μας και κάλεσε όλους τους πολίτες να προσφέρουν ότι μπορούν για να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια.

Και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια που καταβάλλει ο Αντικαρκινικός μαζί με τις προσπάθειες από την πλευρά της Πολιτείας θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, τόσο σε ό,τι αφορά την πρόληψη όσο και σε ό,τι αφορά την ανακούφιση.

Ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Αδάμος Αδάμου εξήγησε ότι ο έρανος που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πορείας Χριστοδούλας αποτελεί ουσιαστικά και την κύρια πηγή χρηματοδότησης του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει να παρέχει δωρεάν όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει στα ανακουφιστικά ιδρύματα της Αροδφνούσας και του Ευαγόρειου, αλλά και τις άλλες υπηρεσίες προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Σημείωσε ότι ο κυπριακός λαός έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι βρίσκεται κοντά στους πάσχοντες συνανθρώπους μας και κάλεσε όλους να έρθουν κοντά στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο, καθώς οποιαδήποτε βοήθεια προς το Σύνδεσμο επιστρέφεται στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.
Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου Χριστόδουλος Πατσαλίδης, αναφέρθηκε στη στήριξη που παρέχει διαχρονικά η Τράπεζα Κύπρου στο έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου και κάλεσε όλους τους πολίτες να βοηθήσουν και να συμμετάσχουν στο θεάρεστο αυτό έργο.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρόποι εισφοράς προς τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου είναι οι εξής:

Ηλεκτρονικές Εισφορές στο www.stimaxi.com.cy
Μέσω Quick-Pay application της Τράπεζας Κύπρου με τον κωδικό DON-967073
Μέσω SMS (για συνδρομητές CYTA) στο 7060: CAS 5 για εισφορές €5, CAS 3 για εισφορές €3, CAS 1 για εισφορές €1


*** *** *** *** *** ***
 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο
 σεβόμενοι την προσωπικότητα κάθε ατόμου. 
 Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. 
 Μη χρησιμοποιείτε γκρίγκλις και κεφαλαία. 
 *** *** *** *** *** ***