Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΨΗΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΔ

...  και μνημόνιο υποταγής…


Συνάντηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή, έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα το πρωί στις 11 στην ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να συζητηθούν θέματα τα οποία αφορούν το νόμο περί τύπου , που σύμφωνα με την ενημέρωση του ΔΣ Της ΕΣΗΕΑ, από το προεδρείο, «συντάσσεται δια χειρός Χυτήρη» .
Την μη συμμετοχή του κλάδου, σ΄ αυτές τις υπόγειες διαδικασίες, απαίτησε, στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, ο εκπρόσωπος της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ), Δημήτρης Τσαλαπάτης, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί η ΕΣΗΕΑ να βάζει πλάτη, ούτε να γίνεται άλλοθι για να κάνει η κυβέρνηση και άλλες πολιτικές εκφράσεις, αυτά που υποδεικνύουν οι βαρόνοι του τύπου και η διαπλοκή.

Η Διακήρυξη της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ για το πρόβλημα των GREEKLISH

"Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να εκδηλώνεται μία τάση να αντικατασταθεί το ελληνικό αλφάβητο από το λατινικό. Η τάση αυτή γίνεται φανερή κυρίως σε κείμενα παραγόμενα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές - με χρήστες κρατικές υπηρεσίες ακόμη και Α.Ε.Ι. - σε κείμενα προβαλλόμενα από την τηλεόραση αλλά και από σχετικές προτροπές ξένων ραδιοφωνικών σταθμών.

Στον Σταύρο της νήσου Δοκός...

...Αντίο