Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

ΝΕΑ "ΕΧΤΡΑ ΛΑΙΝ" ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πώς να χαρακτηρίσει κανείς μία διαδικασία όπου κάποιος – προφανώς πολύ "ευφυής" – έστησε έναν μηχανισμό για να εισπράττει 3.69 λεπτά ανά λεπτό από χιλιάδες ανυποψίαστους πολίτες καθημερινά;


Δείτε τη διαδικασία και εάν θέλετε να ακολουθήσετε τη «συνταγή» ίσως διαπιστώσετε ότι μπορείτε να πλουτίσετε εν ριπή οφθαλμού και μάλιστα εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Σε αντίθετη περίπτωση ενημερώστε τη πλησιέστερη εισαγγελική Αρχή.

Η «συνταγή»

Από τη προσωπική εμπειρία αναγνώστη:

- Κτυπάει το τηλέφωνό μου και πριν ακόμα απαντήσω ακούω ένα ηχογραφημένο μήνυμα που μου λέει ότι έχω επιλεγεί μέσα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή(!) για να πάρω τρία δώρα αλλά και να συμμετέχω σε μία κλήρωση για 1000 ευρώ σε μετρητά. Η ενημέρωση κλείνει με την προτροπή: Εάν θέλετε να συνεχίσετε πατήστε τον αριθμό 1 στο τηλέφωνό σας. Πατάω το ένα και ακούω μία γυναικεία φωνή στην άλλη άκρη.

- Πως μπορώ να σας εξυπηρετήσω;


- Μα εσείς με καλέσατε

- Ακούσατε ένα ηχογραφημένο μήνυμα στο τηλέφωνό σας;

- Μάλιστα

- Ωραία. Έχετε επιλεγεί μεταξύ χιλιάδων ονομάτων μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή για να συμμετέχετε δωρεάν σε μία κλήρωση για 1000 ευρώ. Παράλληλα έχετε κερδίσει και τρία δώρα για τα οποία θα ενημερωθείτε όταν καλέσετε τον αριθμό που θα σας δώσω.

- Τι δώρα έχω κερδίσει;

- Θα ενημερωθείτε όταν τηλεφωνήσετε. Σημειώστε πρώτα τον κωδικό σας ο οποίος είναι 421.. Το σημειώσατε;

- Μάλιστα.

- Ωραία. Έχετε OTE;

- Μάλιστα.

- Ωραία. Τηλεφωνείστε στον αριθμό 14546 και θα ακούσετε τη διαδικασία.

- Συγνώμη, δεν έχω ΟΤΕ, έχω Vodafone

- Κανένα πρόβλημα. Ισχύει ότι σας είπα και για τον ΟΤΕ.

Προλαβαίνω πριν κλείσει το τηλέφωνο να ρωτήσω:

- Υπάρχει ιδιαίτερη χρέωση όταν κάνω αυτό το τηλεφώνημα;

- Η κλήση που θα κάνετε είναι δωρεάν. Υπάρχει χρέωση αλλά θα ενημερωθείτε από τον τηλεφωνητή.

Κλείνουμε το τηλέφωνο και υποψιασμένος ότι «κάποιο λάκκο έχει η φάβα» αποφασίζω να το παίξω Δον Κιχώτης με την ελπίδα ότι θα διαψευστώ. Αμ δε!

Καλώ τον αριθμό 14546 και αμέσως ακούω: «Μήνυμα χωρίς χρέωση. Extra line. Τρία κόμμα εξήντα εννέα (3,69) ευρώ το λεπτό με χρέωση ανά λεπτό. Η χρέωση ξεκινάει μετά τον ήχο. Μπίμπ……."

Ο ήχος έπεσε στο χιλιοστό του δευτερολέπτου. Έσπευσα να κλείσω αμέσως τη γραμμή αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι γλύτωσα τη πρώτη χρέωση των 3,69 ευρώ. Και διερωτώμαι: Πόσοι πολίτες θα προλάβουν να κλείσουν το τηλέφωνό τους για να μη χρεωθούν τα σχεδόν 4 ευρώ για ένα «τυφλό» τηλεφώνημα; Ποιος είναι αυτός που έχει αυτή την επιχείρηση; Ποια εταιρία τηλεφωνική εξυπηρετεί αυτή την απατεωνιά; Διότι δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι πίσω από αυτή τη διαδικασία κρύβονται απατεώνες που βρήκαν πάλι την ευκαιρία να χρυσοπλουτίσουν σε βάρος των ανυποψίαστων πολιτών. Και πού είναι το Κράτος για να προστατέψει τους πολίτες; Και μία σειρά άλλων ερωτημάτων που φυσικά αφορούν στο ΣΔΟΕ, την Εφορία, το Υπουργείο Οικονομικών αλλά φυσικά και τη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και τη Δικαιοσύνη. Ας ελπίσουμε ότι η Αστυνομία και η εισαγγελία θα κάνει σωστά τη δουλειά της.


*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείτε γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***