Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Αργησε πολύ η ΕΣΗΕΑ να αποφασίσει κινητοποιήσεις διαρκείας.  Και αυτή την ώρα ίσως να είναι πλέον αργά.  Ωστόσο, είναι υποχρέωση όλων των δημοσιογράφων να συμμετέχουν στις διαδοχικές 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφασίστηκε από τη Διασωματειακή Επιτροπή.

Με επείγουσα ανακοίνωση του Διοικηγτικού Συμβουλίου,   καλούνται όλα τα μέλη της ΕΣΗΕΑ  στο πλαίσιο της 4ήμερης απεργίας της ΕΣΗΕΑ και της Διασωματειακής Επιτροπής:

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

Ρουχαλάκια, παπουτσάκια, παιχνίδια, τρόφιμα, γραφική ύλη, έπιπλα  κλπ
Το Σπίτι που φιλοξενεί και "χρηματοδοτεί" φτωχά παιδιά και φέρει το όνομα "Τα παιδιά του δρόμου"  στηρίζει οικογένειες απ' όλο το κόσμο που "δεν έχουν στον ήλιο μοίρα". Αφορά παιδιά που είτε είναι ορφανά, είτε οι οικογένειές τους είναι πολύ φτωχές.


Αυτός ο Οργανισμός δέχεται τα πάντα σε καλή κατάσταση (ρούχα, παιχνίδια, μικροέπιπλα, καρότσια, κλπ) για ηλικίες που αφορούν ακόμη και βρέφη. Γι' αυτό το λόγο, κάθε αναγνώστης του nextok, μπορεί να συμβάλλει  βοηθώντας αυτά τα παιδάκια δίνοντάς τους λίγη χαρά.

ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΞΕΝΙΚΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ

Ερώτηση στη Βουλή από τον Γ.  Πλακιωτάκη

Την τραγική όσο και απαξιωτική εικόνα που παρουσιάζουν διάφορα Προξενικά Λιμεναρχεία της Ελλάδας, θίγει με Ερώτησή του προν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής και πρώην Υπουργός της Ν. Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης.  Υπενθυμίζεται ότι η ίδια απαράδεκτη εικόνα στιγματίζει εδώ και μήνες και αρκετές πρεσβείες της χώρας με αποτέλεσμα οι πρεσβευτές να στέλλουν επιστολές απόγνωσης καθώς σε αρκετές περιπτώσεις τα κτήρια που στεγάζονται τόσο οι Υπηρεσίες όσο και αυτά που χρησιμοποιούνται ως κατοικίες, στερούνται ηλεκτρικού και θέρμανσης. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΤΙ ΩΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;

Η «αγορά εργασίας» δεν είναι εμπορικό κέντρο.

Της  Νοέλ  Μπάξερ

Θα μπορούσε ίσως. Η «κλειστή αγορά εργασίας» φέρνει στο νου κατεβασμένα ρολά και την περιπλανώμενη ησυχία που ακούει τα τακούνια της στο πλακόστρωτο. Ενώ το «ανοιχτή αγορά εργασίας» φέρνει οχλοβοή, κόσμο που πηγαινοέρχεται και ψωνίζει.

Η «αγορά εργασίας» είναι ένας όρος που φυτρώνει σε εφημερίδες. Ανοιγοκλείνει σαν το στρείδι ανάλογα με ποιος επαγγελματικός κλάδος την αγγίξει. Χωρίζεται στην «εντός εργασίας αγορά» και στην «εκτός εργασίας αγορά». Ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες επικρατούν οι συνθήκες του πάνω και κάτω μαχαλά, όπου οι κάτοικοι του μεν κατηγορούν τους δε ότι τους κλέβουν το νερό για πότισμα, αιγοπρόβατα και το τοπικό τους θερινό φεστιβάλ.