Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΡΕΣΑΛΤΟ... ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ MAERSK

Με στόχο την διερεύνηση πιθανής παραβίασης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στην ναυσιπλοΐα οι επιθεωρητές της Κομισιόν πραγματοποίησαν έφοδο στο δανέζικο ναυτιλιακό κολοσσό Moller-Maersk ο οποίος κατέχει τον μεγαλύτερο στόλο μεταφοράς εμπορευμάτων στον κόσμο.
Ο δανέζικος ναυτιλιακός όμιλος επιβεβαιώνει την έφοδο, αναφέροντας πως στόχος των Ευρωπαίων επιθεωρητών ήταν η αναζήτηση στοιχείων για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στην ναυσιπλοΐα.

ΤΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ - άποψη του "sofokleous.gr"

Πως φαίνεται ότι θέλουν να τον εξευτελίσουν

Το δικόγραφο με τις κατηγορίες κατά του
 Ντομινίκ Στρος Καν όπως ...διέρρευσε
Ενδιαφέρουσα και με ισχυρά επιχειρήματα είναι η άποψη που διατυπώθηκε σήμερα από συντάκτη της σελίδας: Sofokleous.gr αναφορικά με την υπόθεση Στρος Καν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:  Η προσπάθεια διαπόμπευσης του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τους Financial Times να δημοσιεύουν στις σελίδες των blogs που διαθέτουν το επίσημο δικόγραφο από το Ποινικό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Από το έγγραφο προκύπτει το εύρος του κατηγορητηρίου που αντιμετωπίζει ο Ντομινίκ Στρος Καν βάσει της κατάθεσης της καταγγέλουσας καμαριέρας στους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα όσα αποτυπώνονται στο έγγραφο ο ντετέκτιβ Στήβεν Λέιν του αστυνομικού τμήματος του Μανχάταν επισημαίνει ότι στις 12 το μεσημέρι ο εναγόμενος Ντομινίκ Στρος Καν ετών 62 διέπραξε τα ακόλουθα:

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΜΕ ...ΔΥΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΑ!

Με εγγύηση μικρότερη από τις απολαβές δύο μηνών, αποφυλακίζεται ο πρώην Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν.

Οι δικηγόροι του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρoς-Καν είχαν καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης του πελάτη τους, με την αταβολή εγγύησης 1.000.000 δολαρίων.   Σημειώνεται ότι οι επίσημες απολαβές του ανέρχονταν - έως πριν την παραίτησή του από το ΔΝΤ - σε 550.000 ευρώ μηναίως.

ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Η ΠΑΓΟΔΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σχετικά με ανακοινώσεις και δημοσιεύματα, τα οποία αφορούν στη διακήρυξη του διαγωνισμού 07/2010 για την παράταση των ημερομηνιών διεξαγωγής του ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού, για την παραχώρηση χρήσης τμήματος λιμενικής ζώνης Πειραιά, για τη μελέτη, κατασκευή, ανάπτυξη, λειτουργία και εκμετάλλευση σύγχρονου ξενοδοχειακού συγκροτήματος πέντε αστέρων (Παγόδα) και τα οποία συγχέουν το έργο κατασκευής και παραχώρησης του ξενοδοχείου με την παραχώρηση του επιβατηγού τερματικού σταθμού κρουαζιέρας, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

ΥΠΟΥΡΓΟΣ Γ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: ΤΟ ΝΤΕΛΙΡΙΟ ΤΟΥ κ. ΒΕΝΤΟΥΡΗ


«Δεν θα παρακολουθήσω το ντελίριο του κ.Βεντούρη και της παρέας του. Άλλωστε όλοι έχουμε την ιστορία και τη διαδρομή μας, τόσο στον Πειραιά όσο και στη δημόσια ζωή του τόπου. Μας γνωρίζουν καλά οι πολίτες.

Αυτά αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις τελευταίες ανακοινώσεις της Ε.Ε.Ν. και πρόσθεσε:  Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες είναι ότι υπάρχει υπεύθυνη κυβέρνηση, υπάρχουν νόμοι που οφείλουν όλοι να σέβονται και να υπακούν. Εάν

ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΛΙ Ο ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ - ΤΡΕΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Προβάλλονται στο «Σινέ Παράδεισος»  στις 23 Μαΐου 

Σταύρος Κασιμάτης, δήμαρχος Κορυδαλλού
από τους πλέον επιτυχημένους της Τ.Α.
της Ευρώπης
Τρεις ταινίες μικρού μήκους, παραγωγές του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου Κορυδαλ-λού, θα προβληθούν σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει ο Οργανισμός Άθλησης και Πο-λιτισμού την Δευτέρα 23 Μαΐου στις 8 το βράδυ στο Σινέ Παράδεισος (Αγ. Γεωργίου και Ζάππα 4).
Πρόκειται για τις ταινίες «Δεν έχεις γάλα» διάρκειας 9 λεπτών, «Το παγκάκι» διάρκειας 9 λεπτών και «Βένη» διάρκειας 18 λεπτών, που αποτελούν τη δημιουργική κατάληξη των δεκαπέντε σπουδαστών του εργαστηρίου που διοργανώθηκε από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού. Επικεφαλής ήταν ο βραβευμένος κορυδαλλιώτης σκηνοθέτης Μπουγιάρ Αλιμάνι, ενώ συμμετείχαν διακεκριμένοι επαγγελματίες του χώρου, όπως οι Γιώργος Κόρας, Κωνσταντίνος Γιάνναρης, Κυριάκος Κατζουράκης, Παντελής Χούρσο-γλου, Ηλίας Αδάμης κ.α.

ΠΙΚΡΟΤΑΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΠΙΚΡΕΣ ΕΛΙΕΣ" ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ WILLIAM MOLLINSON

Πρώην διπλωμάτης (1975-1981), ο Βρετανός λέκτορας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Γουίλιαμ Μάλινσον, ο οποίος ζει μόνιμα στην Ελλάδα, στο εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο του «Πικρές Ελιές» -που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες από τις εκδόσεις της Εστίας- ανατρέχει στην ιστορία της Κύπρου και τις ποικίλες περιπέτειες που ο λαός τής μαρτυρικής Μεγαλονήσου βίωσε, ενώ στη συνέντευξή του στην «Ε» μιλά και για το σήμερα, το Αιγαίο, το Καστελόριζο, τα πετρέλαια, την ελληνοκυπριακή προσέγγιση με το Ισραήλ και τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Διαβάστε εδώ την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε στην «Ελευθεροτυπία».
Στο βιβλίο του «Πικρές Ελιές» (εκδ. Εστία) ο πρώην διπλωμάτης,  καταγράφει και πικρές αλήθειες για την Κύπρο.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΤΙΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ

Πρόσκληση γνωριμίας με τα Ζωντανά Βιβλία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη


Στις 29 Μαΐου η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα διαθέσει τα ανθρώπινα βιβλία της προς ανάγνωση σε μια πραγματική βιβλιοθήκη, αυτή του Δήμου Αθηναίων.

ΤΙ: Ζωντανή Βιβλιοθήκη, μια βιωματική δράση για τις διακρίσεις, την προκατάληψη, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

ΠΟΥ: Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων, Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης (στάση μετρό: Σταθμός Λαρίσης).

ΠΟΤΕ: Κυριακή 29 Μαΐου, ώρα 12.00-17.00

Στα ράφια της Ζωντανής Βιβλιοθήκης δεν θα βρείτε χάρτινα βιβλία, αλλά ανθρώπους με διάθεση να μοιραστούν την δική τους προσωπική εμπειρία με τους αναγνώστες τους, με στόχο να καταπολεμήσουν τις κοινωνικές διακρίσεις, να σπάσουν τα στερεότυπα και να ενισχύσουν την προώθηση της ποικιλομορφίας.