Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

A.Π .............. ΓΧ/ΙΣ/ΜΣ                                                                  22 Δεκεμβρίου 2010


Προς τον
Πρόεδρο της Κυβέρνησης
Γραφ. κ. Πρωθυπουργού
Ενταύθα


Κοιν:

1.      Βουλή των Ελλήνων, Γραφ. κ. Προέδρου

2.     κ.κ. Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων
3.     κ.κ. Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου
4.     Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
5.     Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας
6.     Εργατικό Κέντρο Πειραιά
7.     Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
8.     Οργανώσεις Δύναμης ΠΝΟ


ΕΠΕΙΓΟΝ


Αρ. σελ.: (2+1)


Κύριε Πρωθυπουργέ


Ψήφισμα
ετήσιου Τακτικού Γενικού Συμβουλίου ΠΝΟ
Πειραιάς 16 Δεκεμβρίου 2010


Στα πλαίσια των εργασιών του ετήσιου Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά την 16 Δεκεμβρίου 2010, εγκρίθηκε Ψήφισμα για τις Γερμανικές αποζημιώσεις των θυμάτων της ναζιστικής κατοχής, την επιστροφή του κατοχικού δανείου και τις Γερμανικές επανορθώσεις, αντίγραφο του οποίου για την ενημέρωση και προσοχή σας επισυνάπτουμε.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ διετύπωσε την αμέριστη υποστήριξη των δικαίων αιτημάτων του «Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα» και στη συνέχεια αποφάσισε να ζητήσει από την Ελληνική Κυβέρνηση την επίλυση σειράς προβλημάτων, που αναμένουν από μακρού την αντιμετώπισή τους.

Όπως είναι η επιστροφή του κατοχικού δανείου, οι γερμανικές επανορθώσεις για καταστροφές στην υποδομή της χώρας μας, η επιστροφή αρχαιολογικών θησαυρών, που έγιναν αντικείμενο αρπαγής και οι γερμανικές αποζημιώσεις προς τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Εξέφρασε τέλος την επιθυμία να διατεθεί το ποσό επιστροφής του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων κατά προτεραιότητα στη δημόσια παιδεία και την υγεία.






Διατελούμε
Με εντολή του Γενικού Συμβουλίου ΠΝΟ



Γιάννης Χαλάς
Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΧΑΣΙΣΙ ΚΑΙ ΗΡΩΙΝΗ ΣΕ ΦΟΡΤΙΟ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΣ

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ  ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Συνελήφθη, χθες βράδυ, στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου, 44χρονος αλλοδαπός, οδηγός φορτηγού οχήματος, πριν την επιβίβασή του σε επιβατηγό - οχηματαγωγό  πλοίο με προορισμό την Ιταλία, καθώς σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν ανάμεσα στο φορτίο του (πέτρες) μέσα σε δύο ταξιδιωτικούς σάκους και σε ένα τσουβάλι οι παρακάτω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών :
  1. σαράντα επτά (47) πακέτα συνολικού μικτού βάρους σαράντα επτά κιλών και εννιακοσίων ογδόντα οχτώ (47,988) γραμμαρίων ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και
  2. δέκα (10) πακέτα συνολικού μικτού βάρους πέντε κιλών και τετρακοσίων εβδομήντα οχτώ (5,478) γραμμαρίων πιθανόν μορφίνης ή ηρωίνης.
Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, η οποία διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες και το φορτηγό όχημα.

ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


Αποσύρθηκε η διάταξη που έθετε εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος.  Σχετική ερώτηση είχε θέσει στη Βουλή ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου. 

Ο Βουλευτής με ανακοίνωσή του χαιρετίζει 
 με μεγάλη ικανοποίηση την υποχώρηση του Υπουργείου Υγείας το οποίο διά στόματος του Υπουργού κ Λοβέρδου ανακοίνωσε κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Βουλή την απόσυρση της διάταξης που έθετε εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος.

Την συγκεκριμένη διάταξη κατήγγειλε με ερώτησή του στην Βουλή (Αρ. Πρωτ. 7893/16-12-2010) ο Βασίλης Οικονόμου ζητώντας την άμεση αναίρεση της συγκεκριμένης διάταξης ως κοινωνικά άδικης και μη ωφέλιμης για την χώρα καθώς κινούνταν ενάντια στο κράτος πρόνοιας.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Οικονόμου σημειώνει: "Ελπίζουμε η κυβέρνηση στο σύνολό της να αντιληφθεί ότι μειώνοντας το κοινωνικό κράτος, συρρικνώνοντας την πρόνοια και πλήττοντας τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δεν διασώζεται η χώρα αλλά αντίθετα απειλείται η κοινωνική συνοχή. Ευχόμαστε το παράδειγμα του Υπουργού Υγείας να ακολουθήσουν και άλλοι συνάδελφοί του και να αποσύρουν κάθε ρύθμιση που στερεί κοινωνικά δικαιώματα των λαϊκών και μεσαίων τάξεων".