Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

A.Π .............. ΓΧ/ΙΣ/ΜΣ                                                                  22 Δεκεμβρίου 2010


Προς τον
Πρόεδρο της Κυβέρνησης
Γραφ. κ. Πρωθυπουργού
Ενταύθα


Κοιν:

1.      Βουλή των Ελλήνων, Γραφ. κ. Προέδρου

2.     κ.κ. Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων
3.     κ.κ. Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου
4.     Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
5.     Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας
6.     Εργατικό Κέντρο Πειραιά
7.     Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
8.     Οργανώσεις Δύναμης ΠΝΟ


ΕΠΕΙΓΟΝ


Αρ. σελ.: (2+1)


Κύριε Πρωθυπουργέ


Ψήφισμα
ετήσιου Τακτικού Γενικού Συμβουλίου ΠΝΟ
Πειραιάς 16 Δεκεμβρίου 2010


Στα πλαίσια των εργασιών του ετήσιου Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά την 16 Δεκεμβρίου 2010, εγκρίθηκε Ψήφισμα για τις Γερμανικές αποζημιώσεις των θυμάτων της ναζιστικής κατοχής, την επιστροφή του κατοχικού δανείου και τις Γερμανικές επανορθώσεις, αντίγραφο του οποίου για την ενημέρωση και προσοχή σας επισυνάπτουμε.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ διετύπωσε την αμέριστη υποστήριξη των δικαίων αιτημάτων του «Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα» και στη συνέχεια αποφάσισε να ζητήσει από την Ελληνική Κυβέρνηση την επίλυση σειράς προβλημάτων, που αναμένουν από μακρού την αντιμετώπισή τους.

Όπως είναι η επιστροφή του κατοχικού δανείου, οι γερμανικές επανορθώσεις για καταστροφές στην υποδομή της χώρας μας, η επιστροφή αρχαιολογικών θησαυρών, που έγιναν αντικείμενο αρπαγής και οι γερμανικές αποζημιώσεις προς τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Εξέφρασε τέλος την επιθυμία να διατεθεί το ποσό επιστροφής του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων κατά προτεραιότητα στη δημόσια παιδεία και την υγεία.






Διατελούμε
Με εντολή του Γενικού Συμβουλίου ΠΝΟ



Γιάννης Χαλάς
Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου