Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΔΕΗ - επιστροφή χρημάτων για κοινόχρηστους λογαριασμούς

E-mail αναγνώστη
Βάση του νόμου 3419/05 οι κοινόχρηστοι χώροι των πολυκατοικιών απαλλάσονται της καταβολής του τέλους υπέρ της ΕΡΤ, κάτι το οποίο αναγράφεται και στο πίσω μέρος του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Παρόλα αυτά, στο λογαριασμό της ΔΕΗ στην πολυκατοικία μου η ΔΕΗ συνέχιζε έως και σήμερα να μας χρεώνει το τέλος της ΕΡΤ κανονικότατα. Αυτό σημαίνει ότι αν και υπάρχει νόμος από το 2005, η ΔΕΗ παρανομεί.
Πήρα σήμερα το πρωί τηλέφωνο στο αρμόδιο τμήμα της ΔΕΗ (3673417) για να διαμαρτυρηθώ. Μου είπαν ότι από εδώ και πέρα δεν θα ξαναπληρώσουμε τέλος ΕΡΤ στον κοινόχρηστο λογαριαμό της ΔΕΗ, και θα εκδοθεί πιστωτικό για όσα χρήματα (υπέρ ΕΡΤ) έχουμε δώσει (στον κοινόχρηστο λογαριαμό) έως τώρα.
Αν πληρώνετε και εσείς κοινόχρηστη ΔΕΗ, προσέξτε αν πληρώνετε σε αυτήν και ΕΡΤ. Αν ναι, πάρτε στο παραπάνω τηλέφωνο και ζητήστε να σταματήσει η χρέωση και να σας αποδωθούν τα χρήματα που έχετε ήδη πληρώσει.

Το εκανα ηδη και μαλιστα αφαιρειται και ο ΤΑΠ και υπολογίζονται ξανά τα δημοτικά τέλη...
lΑρθρο 31
Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 14 του ν. 1730/1987 αντικαθίσταται ως ακολούθως:
"Το ύψος του ορίζεται στο ποσό των 4,24 ευρώ μηνιαίως ανά μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, υπολογίζεται από πρώτης διαδρομήςκαταμέτρησης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος μετρητών Δ.Ε.Η. και εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η., η οποία παρακρατεί προμήθεια 0,5 % για την είσπραξη και απόδοση αυτή. Δεν επιβάλλεται ανταποδοτικό τέλος (εισφορά) για τους μετρητές, από τους οποίους ηλεκτροδοτούνται οι
κοινόχρηστοι χώροι των πολυκατοικιών, ανεξάρτητα από τη χρήση τους.".
Dr. Ioannis N. Lagoudis
XRTC Ltd. - Business Consultants
Head of Research and Development
3 E. Chandris Str.
82100, Chios
Greece
Tel./Fax.: +30 22710 28347

Υ.Γ Το έκανε κι άλλος αναγνώστης σήμερα αλλά παίρνοντας τηλέφωνο στο 10500 γιατί στο παρακάτω που βλέπετε (210 3673417) δεν το σήκωνε κανένας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τους πείτε τον Αριθμό Παροχής (π.χ. 6 04155375-01 3) και το όνομα που εκδίδεται ο λογαριασμός (με ρώτησαν και το όνομά μου για να ξέρουν ποιος έκανε την αίτηση).
Είπαν ότι στον επόμενο κοινόχρηστο λογαριασμό που θα μας έρθει θα έχουν αφαιρεθεί τα ποσά που έχουν παρακρατηθεί για την ΕΡΤ από το 2005 και μετά (που ισχύει αυτός ο νόμος).
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas