Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ : "ΑΠΟ ΔΡΥ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ" ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Το βιβλίο που αγαπήθηκε από τους αναγνώστες

Οι φίλοι του βιβλίου «Από Δρυ παλιά και από πέτρα»,  έχουν την ευκαιρία να έρθουν ξανά σε επαφή μαζί του,  στη μεγάλη εκδήλωση που είναι αφιερωμένη σ' αυτό και στη συγγραφέα του Νοέλ Μπάξερ.  Την εκδήλωση οργανώνει η Εστία Νέας Σμύρνης τη , Δευτέρα 6 Ιουνίου, στις 19:30 στην Εστία Νέας Σμύρνης, Κ. Παλαιολόγου 1, Ν. Σμύρνη.


Για το μυθιστόρημα θα μιλήσουν ο λογοτέχνης, Κώστας Καναβούρης  η δημοσιογράφος Αγγελική Κώττη  και η συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Κωνσταντίνα Τζώρτζη.

Την εκδήλωση θα ξεκινήσει η Χορωδία της Εστίας με γνωστά σμυρνέικα τραγούδια και θα κλείσει η Θεατρική Ομάδα της Εστίας, υπό τον κ. Ανδρέα Ζάκα, που θα διαβάσει σε μορφή δημόσιας ανάγνωσης ένα απόσπασμα του βιβλίου διαμορφωμένο σε θεατρική δομή. Το μυστικό - που θα το ξέρετε εσείς -  είναι ότι στην εποχή μας, σήμερα, θα ακουστούν στην αίθουσα ομηρικά!

Για το θέμα αυτό η Νοέλ Μπάξερ είπε στο nextok:  Στα ποικίλα ακούσματα των ημερών, άλλα δυσάρεστα άλλα εκκωφαντικά, με χαροποιεί που θα ακουστεί ένας φρέσκος ήχος κι ας είναι παμπάλαιος. Τα ομηρικά. Ευχαριστώ την Εστία Νέας Σμύρνης, τις εκδόσεις Ψυχογιός και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.
Υπενθυμίζεται ότι το εξαιρετικό βιβλιο "Από δρυ παλιά και απο πέτρα" της Νοέλ Μπάξερ, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι από την ίδια συγγραφέα κυκλοφορεί και το υπέροχο μυθιστόρημα:  "Τη νύχτα που γύρισε ο χρόνος".
***   ***   ***   ***   ***

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΑΠΟ ΔΡΥ ΠΑΛΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ


Δευτέρα 6 Ιουνίου  στις 19:30


Ομιλητές: 

Κώστας Καναβούρης,
ποιητής, δημοσιογράφος

Αγγελική Κώττη,
δημοσιογράφος

Ανάγνωση αποσπασμάτων:
Κωνσταντίνα Τζώρτζη,
ηθοποιός

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία της «Εστίας Ν. Σμύρνης» με σμυρναϊκά τραγούδια.


ΣΑΝ ΒΡΕΓΜΕΝΕΣ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ... ΟΙ 16+

Σαν βρεγμένες γάτες και με την ουρά στα σκέλια, αναμένεται να δώσουν τη ψήφο τους  στα μέτρα του νέου μνημονίου οι 16+ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι την Παρασκευή υπέγραψαν επιστολή με την οποία ζητούσαν  από τον Πρωθυπουργό,  αναλυτική ενημέρωση για το απολογισμό του μνημονίου καθώς και εγγυήσεις για το τρόπο ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Αυτό εκτιμάται ότι είναι το επικρατέστερο σενάριο, καθώς είναι προφανές ότι κανείς από τους 16 που εμφανίστηκαν και τους (+) που κρύφτηκαν πίσω από τους 16, δεν επιθυμούν να χάσουν την βουλευτική τους αποζημίωση και μάλιστα σε τόσο ...χαλεπούς καιρούς.

ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΑΣΚΕΛΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ

Περνά στην ιστορία ως "η απαξιωμένη βουλή" 
Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου

Ούτε ψύλλος στον κόρφο των Ελλήνων βουλευτών δεν θα ήθελε να είναι κανείς τους τελευταίους μήνες.  Αυτό επιβεβαιώνει η καθημερινή ειρηνική διαμαρτυρία των πολιτών που συγκεντρώνονται κατά χιλιάδες στις τοπικές πλατείες, αφήνοντας πίσω τους και τα κόμματα που ψήφισαν και στήριξαν στο παρελθόν, και τις οπαδικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις ομάδες που άλλοτε τους φέρνουν στα χέρια εντός και εκτός γηπέδων αλλά ακόμα και τις ταξικές οικονομικές διαφορές.

Εργαζόμενοι και εργοδότες, Ολυμπιακοί, Παναθηναϊκοί και ΑΕΚτζήδες, ΠΑΣΟΚοι, ΝεοΔημοκράτες κλπ, έγιναν μια γροθιά κατά εκείνων των  - με τη ψήφο του λαού - βολεμένων που αδιαφορούν μπροστά στις διαρκώς διογκούμενες δυσχέρειες επιβίωσης.  Μιας επιβίωσης που έγινε βραχνάς για όλα τα νοικοκυριά με τις τράπεζες να βάζουν καθημερινά τη θηλιά στο λαιμό τους, με το κράτος να μειώνει διαρκώς τις αποδοχές και να επιβάλλει ολοένα και νέες φορολογίες, με την αύξηση της ανεργίας και ταυτόχρονα με την αύξηση του κόστους των βασικών αγαθών επιβίωσης.

Μία βόλτα στο Σύνταγμα το απόγευμα της Κυριακής, ήταν αρκετή για να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι σήμερα ο τίτλος "Βουλευτής", ισούται με τη λέξη "μίασμα".  Το γεγονός ότι η απαξίωση δεν περιορίζεται μόνον στους κυβερνητικούς βουλευτές δεν είναι τυχαίο.