Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

ΣΑΝ ΒΡΕΓΜΕΝΕΣ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ... ΟΙ 16+

Σαν βρεγμένες γάτες και με την ουρά στα σκέλια, αναμένεται να δώσουν τη ψήφο τους  στα μέτρα του νέου μνημονίου οι 16+ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι την Παρασκευή υπέγραψαν επιστολή με την οποία ζητούσαν  από τον Πρωθυπουργό,  αναλυτική ενημέρωση για το απολογισμό του μνημονίου καθώς και εγγυήσεις για το τρόπο ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Αυτό εκτιμάται ότι είναι το επικρατέστερο σενάριο, καθώς είναι προφανές ότι κανείς από τους 16 που εμφανίστηκαν και τους (+) που κρύφτηκαν πίσω από τους 16, δεν επιθυμούν να χάσουν την βουλευτική τους αποζημίωση και μάλιστα σε τόσο ...χαλεπούς καιρούς.


Έτσι λοιπόν, ο πολίτης γνωρίζει ότι στην ουσία, όλοι οι βο(υ)λευτές, θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να ροκανίσουν τον χρόνο, αλλά στο μεταξύ ένα είναι βέβαιο.  Ότι στην πλειοψηφία τους, θα τρέμουν πλέον και τη σκιά τους αφού η αγανάκτηση συχνότατα οδηγεί τον άνθρωπο σε μη ελεγχόμενες καταστάσεις.  Έτσι περιστατικά όπως αυτά που πρόσφατα αντιμετώπισαν ο κ. Πεταλωτής, ο κ. Πάγκαλος, οι βουλευτές της Κέρκυρας κλπ, θα είναι μάλλον πολύ συχνότερα.  Και φυσικά δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι περίεργα στοιχεία καραδοκούν για να δημιουργήσουν αναταραχές εκμεταλλευόμενοι τα αρνητικά συναισθήματα που κυριαρχούν στον λαό.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του για να μην επιστρέψει η χώρα σε άλλους καιρούς!

Η επιστολή

Στην επιστολή τους, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Στη σημερινή χωρίς προηγούμενο κρίση οι στιγμές είναι για όλους μας ιστορικές. Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης. Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο. Βρισκόμαστε όμως σήμερα ένα χρόνο μετά σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι. Γιατί; Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, Είναι η λογική που επιβάλλει να υπάρξει απολογισμός. Είναι ζήτημα πατριωτισμού. Είναι ζήτημα δημοκρατίας. Είναι ζήτημα ευθύνης και συνέπειας. Είναι στοιχειώδης απόδειξη ότι σεβόμαστε τη ψήφο των πολιτών.

Παράλληλα, υπάρχει διάχυτη η ανησυχία πως η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου θα γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος; και μάλιστα ως Άρθρο 1. Ανάλογες επιλογές φαίνεται να υιοθετούνται και στο ευαίσθητο ζήτημα του εθνικού μας πλούτου (αποκρατικοποιήσεις, αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας). Αποφάσεις που θα προσδιορίσουν το μέλλον του τόπου για πολλές δεκαετίες δεν μπορεί να ληφθούν παρά μόνο με πλήρη σεβασμό στις αρχές του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Αυτό επιβάλλει η τήρηση του Συντάγματος και η πολιτική μας τιμή.

Για όλους τους παραπάνω λόγους. θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει ευρεία συζήτηση με θέματα:

1. Απολογισμός ενός χρόνου μνημονίου


2. Μεσοπρόθεσμο, πρόσθετα μέτρα 2011, αποκρατικοποιήσεις


3. Διαδικασία εισαγωγής συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή.


Την επιστολή υπογράφουν συνολικά 16 βουλευτές, Μεταξύ άλλων οι Πάρις Κουκουλόπουλος, Νίκος Σαλαγιάννης, Εκτωρας Νασιώκας, Κώστας Καρτάλης, Σούλα Μερεντίτη, Σοφία Γιαννακά Τόνια Αντωνίου, Εύα Καϊλή, Βασίλης Γερανίδης και Παναγιώτης Κουρουμπλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Θεοδοσία Κοντζόγλου