Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Μνημόνιο συνεργασίας με του Κινέζους υπέγραψε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης

"Μεγάλες είναι οι προοπτικές της ελληνοκινεζικής συνεργασίας" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αποτάσσοντας με τη σειρά του και αυτός τα περί "αποικιοκρατικού χαρακτήρα σύμβαση" όπως χαρακτήριζε το ΠΑΣΟΚ την παραχώρηση τμήματος του λιμανιού στην Cosco.  O κ. Χρυσοχοΐδης προέβη σε δηλώσεις , μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κινεζικής Γερουσίας (National Consultative Assembly of China), κ. Jia Qinglin

Λύνουν κάβους οι ναυτεργάτες προσωρινά

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία της ΑΝΕΚ και της ΝΕΛ

Προσωρινά λύνουν τους κάβους αύριο οι Ναυτεργάτες μετά από απόφαση της ΠΝΟ.  Δεμένα όμως θα παραμείνουν τα πλοία της ΑΝΕΚ και της ΝΕΛ καθώς οι εταιρίες έχουν ακόμη "ανοικτούς λογαριασμούς"  με τους ναυτικούς.

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους συναδέλφους ναυτεργάτες και ναυτεργάτισσες,

Έκρηξη σε τηλεφωνικό θάλαμο στα Χανιά

Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί μέσα σε τηλεφωνικό θάλαμο στα Χανιά.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων από προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. και στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί καθώς και στελέχη του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για διερεύνηση του χώρου, εντοπισμό στοιχείων και λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Χρυσοχοΐδης: οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου δεν ήταν το τέλος,

"Υπάρχει ένας αργός θάνατος καθημερινά, τον οποίο βιώνω με ένα τρόπο πολύ επώδυνο διότι ορισμένες φορές βλέπω μπροστά στα μάτια μου επιχειρήσεις εξαγωγικές υγιέστατες που θέλουν να εξάγουν και δεν έχουν μια εγγυητική επιστολή. Το αποτέλεσμα είναι να φροντίζω κάθε μέρα να βρίσκω διάφορους ευρηματικούς τρόπους προκειμένου να χρηματοδοτήσουμε τις επιχειρήσεις. Αυτό πρέπει να σταματήσει...."

Τα πιό πάνω ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και στο δημοσιογράφο κ.Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Η συνέντευξη όπως έφθασε στο nextok.blogspot.com από το αρμόδιο Υπουργείο συνοψίζει τα κύρια σημεία ως ακολούθως:

«Μας ενδιαφέρει να είναι βιώσιμη η λύση για το χρέος. Να δίνεται μια καινούργια προοπτική, μια νέα διάσταση, άρα, και μια νέα λύση. Αρκεί να μην συνιστά αυτό κάποιο γεγονός το οποίο θα αναστατώσει τις αγορές και κατά συνέπεια και τη χώρα» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Κατατέθηκε η προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά του "ειδικού τέλους ακινήτων"

 Ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ κατέθεσε σήμερα το πρωί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αίτηση ακύρωσης κατά της υπ΄ αριθ. ΠΟΛ 1211/10-10-2011 (ΦΕΚ 2298/B΄/13-10-2011) απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών για την επιβολή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) που θεσπίζεται με τις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011.

Πρόκειται για την πρώτη προσφυγή που κατατίθεται κατά του συγκεκριμένου τέλους. Εκτιμάται ότι, όπως συνέβη και στην περίπτωση της προσφυγής του Συλλόγου κατά του “τέλους επιτηδεύματος” και αυτή η προσφυγή θα θεωρηθεί ως “εξαιρετικής σημασίας και σπουδαιότητας”, αφού αφορά το σύνολο του πληθυσμού και ότι θα εισαχθεί ταχύτατα για συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κουρεμένες... κατά 50% έλαβαν τις συντάξεις του ΙΚΑ Νοεμβρίου

Ξύσαμε και τον ...πάτο της οικονομίας

Απόγνωση και αγανάκτηση πνίγει την τρίτη ηλικία


Μειωμένες κατά περίπου 50% έφθασαν στα χέρια των συνταξιούχων του ΙΚΑ οι συντάξεις Νοεμβρίου 2011.

Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες που δέχθηκε το nextok οι συνταξιούχοι είδαν με έκπληξη τα μειωμένα ποσά να έχουν κατατεθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.