Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Λύνουν κάβους οι ναυτεργάτες προσωρινά

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία της ΑΝΕΚ και της ΝΕΛ

Προσωρινά λύνουν τους κάβους αύριο οι Ναυτεργάτες μετά από απόφαση της ΠΝΟ.  Δεμένα όμως θα παραμείνουν τα πλοία της ΑΝΕΚ και της ΝΕΛ καθώς οι εταιρίες έχουν ακόμη "ανοικτούς λογαριασμούς"  με τους ναυτικούς.

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους συναδέλφους ναυτεργάτες και ναυτεργάτισσες,
που ενωμένοι και με υψηλό αίσθημα ενότητας και ευθύνης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που τους απηύθυνε, η ανώτατη συνδικαλιστική Oργάνωσή τους, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), και έδωσαν και θα συνεχίσουν να δίνουν στο μέλλον, το δίκαιο αγώνα τους για την προάσπιση των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους


Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά την σημερινή συνεδρίασή της, απεφάσισε με μυστική ψηφοφορία, την μη συνέχιση της 48ωρης επαναλαμβανόμενης απεργίας, μετά την λήξη της αύριο Τρίτη 25-10-2011 και ώρα 06.00.

Η Ομοσπονδία αναμένει, όπως είναι φυσικό, το αμέσως προσεχές διάστημα, ως ελάχιστο πλαίσιο στοιχειώδους ανταπόκρισης των αιτημάτων της, την άμεση δρομολόγηση λύσεων για το σύνολο των αιτημάτων των Ελλήνων ναυτεργατών, όπως αυτά καταγράφονται στην από 29-09-2011 Εξώδικο Δήλωσή της.

Η μεγαλειώδης οκταήμερη απεργία της ΠΝΟ, η νομιμότητα της οποίας και η απουσία καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος των ναυτεργατών δεν αμφισβητήθηκε από καμία πλευρά, δημιουργεί προϋποθέσεις για αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων της ΠΝΟ και του συνόλου των Ελλήνων ναυτεργατών και επιβάλλει ανασύνταξη δυνάμεων, ενότητα και συσπείρωση στο δευτεροβάθμιο όργανο των Ελλήνων ναυτεργατών, την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, για την παραπέρα προάσπιση και διαφύλαξη των κεκτημένων δικαιωμάτων του κλάδου.

Η Διοίκηση της ΠΝΟ προειδοποιεί όσες εφοπλιστικές εταιρείες προχώρησαν σε αθέμιτα και παράνομα τεχνάσματα, τα οποία αναφέρονται στην παραμονή, στη σίτιση και στις συνθήκες ενδιαίτησης των ναυτεργατών, κατά τη διάρκεια της απεργίας, να προβούν στην άμεση ανάκλησή τους.

Τέλος, η Διοίκηση της ΠΝΟ απεφάσισε να παρέμβει συνδικαλιστικά και από ώρα 06.00 της Τρίτης 25 Οκτωβρίου 2011 στα πλοία των εταιρειών εκείνων, στις οποίες καθυστερεί η εφαρμογή της σχετικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όπως πληρωμή αναδρομικών, μισθών και επιδομάτων, όπως είναι τα πλοία των εταιρειών ΑΝΕΚ LINES και NEL LINES και όσα άλλων εταιρειών με ανάλογα προβλήματα και μέχρι οριστικής και ικανοποιητικής επίλυσής τους


*** *** *** *** *** ***
 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
 *** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου