Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η Β΄ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Φωτογραφία αρχείου από την "εισβολή" των
μεταναστών στο λιμάνι της Πάτρας
Παρακαλώ  σχολιάστε  το πιο κάτω κείμενο το οποίο λάβαμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης και προκειμένου να διευκολύνει υπηκόους τρίτων χωρών που επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους, θέτει σε εφαρμογή τη δεύτερη φάση του κοινοτικού προγράμματος εθελοντικού επαναπατρισμού.

ΣΤΟΝ ...ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ Ο ΟΛΠ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΖΑΝΗ

Ποιος είδε τον Λουκά Τζανή και δεν τον εφοβήθηκε!  Φαίνεται όμως ότι ο νέος δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα δυσκολέψει πολύ τη ζωή του Προέδρου της ΟΛΠ Α.Ε. Γιώργου Ανωμερίτη, καθώς τίποτα δεν τον εμποδίζει να εκφραστεί με πολύ σκληρή γλώσσα αλλά και να υποστηρίξει τα αιτήματα των δημοτών του με κάθε πρόσφορο μέσο.

Έτσιλ ο κ. Τζανής ανακοίνωσε ότι δΔιακόπτει κάθε επικοινωνία του με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, με αφορμή τη πρόθεση του ΟΛΠ να αναπτύξει car terminal στο λιμανάκι Ηρακλέους.

Με αφορμή την τελευταία  επιστολή του Οργανισμού που επέκρινε το Δήμαρχο και τα μέλη του Δ.Σ. για τη στάση τους, ο κ. Λουκάς Τζανής επισημαίνει σε Κυριακάτικό (μάλιστα) του Δελτίο Τύπου, τα ακόλουθα: Η τακτική των εκάστοτε προέδρων του ΟΛΠ Α.Ε. και των αντίστοιχων Δ.Σ., ήταν καθολικά απαξιωτική για τους 200.000 κατοίκους της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου, ως εκ τούτου το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να διακόψει κάθε επικοινωνία με την διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας «ΟΛΠ Α.Ε.» και να δεχτεί ως συνομιλητή ΜΟΝΟ την κυβέρνηση, τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια. Παράλληλα ΞΕΚΙΝΑ σειρά κινητοποιήσεων, με την συμμετοχή των δημοτικών παρατάξεων, των φορέων και των σχολείων της πόλης…
Οχι στα συμφέροντα

Τα συμφέροντα πολυεθνικών αυτοκινητοβιομηχανιών και διεθνών μονοπωλιακών εταιρειών δεν μπορούν να καθορίζουν το μέλλον του Λαού και του τόπου μας.
Στην ίδια ανακοίνωση ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας τονίζει ότι: Κατά την παρουσίαση του σχεδίου της «Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά-Δραπετσώνας», το οποίο με κάποιες απαραίτητες τροποποιήσεις, μπορεί να χαρακτηριστεί θετικό, η Δημοτική Αρχή σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ανώνυμης Εταιρείας «ΟΛΠ Α.Ε.», του επισήμανε την ΠΛΗΡΗ και ΕΝΤΟΝΗ διαφωνία της, στα «φημολογούμενα» σχέδια επέκτασης και γιγάντωσης του CAR TERMINAL, στον Λιμένα του Ηρακλέους, καθώς και για τα κυοφορούμενα σχέδια περαιτέρω τσιμεντοποίησης της παραλιακής ζώνης Δραπετσώνας-Κερατσινίου.
Η "φάκα" και το "τυρί"

>>Απ’ ότι φαίνεται όμως τα συγκεκριμένα σχέδια ήταν εδώ και αρκετούς μήνες αποφασισμένα και ενδεχομένως λόγω της ΕΝΤΟΝΗΣ αντίδρασης της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου-Δραπετσώνας η Ανώνυμη Εταιρεία «ΟΛΠ Α.Ε.» αποφάσισε να τα δρομολογήσει μια ώρα αρχύτερα, με σκοπό να την φέρει προ τετελεσμένων…
Είναι προφανές ότι η Ανώνυμη Εταιρεία «ΟΛΠ Α.Ε.» χρησιμοποίησε τον «διάλογο» για την «Πολιτιστική Ακτή» σαν το «τυρί», έχοντας δρομολογήσει την «φάκα» του CAR TERMINAL και της τσιμεντοποίησης της παραλιακής ακτής.
Η χρόνια πρακτική της Ανώνυμης Εταιρείας «ΟΛΠ Α.Ε.», να αποφασίζει για τα «επενδυτικά της σχέδια» ερήμην των τοπικών κοινωνιών, στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να λάβει ΤΕΛΟΣ, μιγια πάντα".

Τέλος ο κ. Τζανής παρατηρεί ότι: Βασική προϋπόθεση ειλικρινούς διαλόγου είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη, κάτι που η Ανώνυμη Εταιρεία «ΟΛΠ Α.Ε.» ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕ από την πρώτη κιόλας επαφή της με την Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας και καταλήγει: Στο Κερατσίνι και στην Δραπετσώνα απαιτούμε να έχουμε ζωή.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο κ. Τζανής, αν και προέρχεται από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο εξελέγη με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, ενώ στη δεύτερη αναμέτρηση, βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον εκλεκτό της κυβερνητικής παράταξης Αλέξανδρο Χρυσό, τέως δήμαρχο Δραπετσώνας. Σημειώνεται επίσης ότι από τη πρώτη Κυριακή της εκλογικής αναμέτρησης, ο κ. Τζανής εκτόπισε στη τρίτη θέση τον τέως δήμαρχο Κερατσινίου Φώτη Μελά, εκλεκτό της Ν.Δ.

ΩΚΕΑΝΟΣ - Καίτη Κούλλια...ΣΤΙΣ συμπληγάδες τ ουρανού
......
κι απ τους ανέμους της καρδιάς
κανένας δεν σου μοιαζει
γιατί είσαι κύμα που κυλά'
μοίρα =μποεμισα καρδιά
μα απ όσα μούδωσες κλειδιά
κανένα δεν ταιριάζει

ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ...ΣΕΞ

Καταγγελίες κατά ευρωπαϊκών κυβερνήσεων
Τα προσωπικά δεδομένα είναι απροστάτευτα στο διαδίκτυο

Δηλώσεις, σχετικά με τον εορτασμό της 28ης Ιανουαρίου, ως Ημέρας Προστασίας των Δεδομένων, έκαναν στο Στρασβούργο η αρμόδια Επίτροπος της ΕΕ Βίβιαν Ρέντινγκ και ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιον Ζάγκλαντ, επισημαίνοντας ότι, ετήσια Ημέρα Προστασίας Δεδομένων έχει, ως στόχο, να δώσει στους ανθρώπους την ευκαιρία να καταλάβουν τι είδους προσωπικά δεδομένα συλλέγονται, υποβάλλονται σε επεξεργασία και αποθηκεύονται, και ποια είναι τα δικαιώματά τους σε σχέση με την επεξεργασία αυτή.