Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ...

ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΛΛΟΥΚΙΟΥ!


ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΛΛΟΥΚΙΟΥ!

Ελλάδα του λιμανιού και του παλλουκιού!

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ... ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Απίστευτες είναι ορισμένες πληροφορίες που έφθασαν στο nextok.blogspot.gr, φαίνεται όμως ότι είναι πέρα για πέρα αληθινές.

1.  Εταιρία offshore διατηρούν δύο εν ενεργεία και ένας απόστρατος αξιωματικός του Λ.Σ. 
     -  Συχνά μάλιστα, ένας εκ των εν ενεργεία αξιωματικών πραγματοποιεί ταξίδια στο εξωτερικό και σε συγκεκριμένη χώρα.  Άν γνωρίζει και σκι, είναι άγνωστο.
     -  Όταν θα σκάσουν τα ονόματα των τριών, όλοι θα τρίβουν τα μάτια τους, ενώ είναι βέβαιο ότι της φυλακής τα σίδερα θα τους υποδεχθούν για κάποια χρόνια αφού τα κεφάλαιά τους, σύμφωνα με τις πηγές μας προέρχονται από κατατρεγμένους της ακτοπλοΐας και όχι μόνον.

2.  Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, για θέματα Ποντοπόρου Ναυτιλίας, τοποθετείται εντός των επόμενων εβδομάδων - εάν όχι και ημερών.  Πρόκειται για  εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο που εμπνέει εμπιστοσύνη και  ο οποίος θα έχει φυσικά την έδρα του στο τέως Υπουργείο Ναυτιλίας.

3.  Χίλια βαρέλια λάδι μηχανής, παραχώρησε στο Λιμενικό Σώμα, γνωστός εφοπλιστής.  Η  ποσότητα αυτή είναι αρκετή προκειμένου να διασφαλιστεί η κίνηση των  - ακινητοποιημένων στην πλειοψηφία τους - πλωτών.  Η δωρεά έγινε χάρη στην παρέμβαση αξιωματικού.

4.  Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, προσκάλεσε για ...ξενάγηση, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  πέντε απόστρατους αξιωματικούς του Λ.Σ.  Κάποιοι από αυτούς είχαν διατελέσει Αρχηγοί Λ.Σ.  Το κόστος της μετάβασης, διαμονής και διατροφής των απόστρατων αξιωματικών, θα καλυφθεί από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ταξίδι τους ορίστηκε για την ερχόμενη Κυριακή. 
-   Τίθεται βέβαια το ερώτημα:  Υπάρχει πραγματικά αξιόλογη αιτία που οι πέντε αυτοί κύριοι - τα ονόματά τους είναι στη διάθεσή μας - θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.;  Ή μήπως πρόκειται να κάνουν δωρεάν διακοπές στην πλάτη όλων των Ευρωπαίων; 

5Η οριστική απόταξη των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο της Πάτρας (διακίνηση λαθρομεταναστών) εκδικάζεται στο αρμόδιο Συμβούλιο του Λ.Σ. την ερχόμενη Παρασκευή.  Υπενθυμίζεται βέβαια ότι ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας, ο "αλήστου μνήμης"  Αναστάσης Παπαληγούρας, διαβεβαίωνε ότι όλοι είχαν αποταχθεί.  Φαίνεται όμως ότι οι βουλευτές - και όχι μόνον - που τους προστάτευαν, φρόντισαν να τεθούν σε διαθεσιμότητα, ώστε να εισπράττουν και το 80% της αμοιβής τους για 18 μήνες, ελπίζοντας ότι θα κατάφερναν να τους απαλλάξουν από τις κατηγορίες που στοιχειοθέτησε σε βάρος τους η αστυνομία.

6.  Χαρτί και καλαμάρι... κατέθεσε στην Εισαγγελία Πειραιά ο ναύαρχος ε.α. Ελευθέριος Φερούσης.   Ο απόστρατος αξιωματικός κλήθηκε πριν απο μερικές ημέρες, να διευκρινίσει όσα ανέφερε στην επιστολή την οποίαν είχε στείλει  στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη - με την ανάληψη των καθηκόντων του.  Τίποτα δεν άφησε που να μην το εξηγήσει.  Ο πρώην υπουργός Αν. Παπαληγούρας, όπως και ο τέως αλλά και ο νυν Αρχηγός του Λιμενικού είχαν - όπως πληροφορηθήκαμε - την "τιμητική" τους.  Φυσικά και άλλοι εν ενεργεία αξιωματικοί αναφέρονται ονομαστικά από τον κ. Φερούση ως υπεύθυνοι για διάφορα θέματα που προέκυψαν κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου, το οποίο αποκαλύφθηκε στην Πάτρα τον Νοέμβριο του 2008, με τη σύλληψη στελεχών του τοπικού Λιμεναρχείου.

Αυτά για την ώρα
Μη φύγετε!  Επιστρέφω
Lady cpt

Βραβείο… χειρότερου περιπτέρου διεκδικεί το ΥΠΟΙΑΝ στην έκθεση των ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ


Τραγική θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος – με τον επιεικέστερο χαρακτηρισμό – το περίπτερο του Υπουργείου Ναυτιλίας στα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ.
Δυστυχώς, η κριτική δεν αποτελεί άποψη μόνον της υπογράφουσας.

Είναι απορίας άξιο, ποιος ενέκρινε έναν σχεδιασμό για το βασικό περίπτερο της έκθεσης, έτσι ώστε αυτό το περίπτερο να είναι κυριολεκτικά κρυμένο πίσω από έναν τεράστιο τοίχο.

Μερικές από τις ερωτήσεις που περιμένουν το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας είναι να απαντήσει:
1. Ποιος σχεδίασε το περίπτερο;

2. Ποιος ενέκρινε τα σχέδια του περιπτέρου;

3. Πόσο κόστισε η κατασκευή του;

4. Ποιο ήταν το τίμημα του χώρου που ενοικίασε το ΥΠΟΙΑΝ για την εγκατάσταση του περιπτέρου, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών που περιελάμβανε το συμβόλαιο με τους διοργανωτές;

Όπως διαπιστώσαμε, θα έπρεπε κάποιος να ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός για να εντοπίσει το κρυμμένο περίπτερο του πρώην υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο στις προηγούμενες διοργανώσεις, πάντα κατείχε δεσπόζουσα θέση, και ανταγωνιζόταν κάθε άλλο περίπτερο σε σχεδιασμό και προσέλκυση επισκεπτών.

Πολύ καλός ήταν ο «δίσκος» όπου μέσα «κυλούσε» ένα βίντεο για την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα. Τι να το κάνεις όμως; Και ο δίσκος αυτός, ήταν καλά – καλά κρυμμένος, αφού δύσκολα μπορούσε ο επισκέπτης να τον εντοπίσει, καθώς ήταν οριζόντια τοποθετημένος έτσι ώστε να μην κινεί κανενός το ενδιαφέρον.

Κρίμα!