Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ: Ετοιμάζει ομιλία για να την ακούσει ο πρωθυπουργός

Ανάγκα τέχνας κατεργάζεται...
Είδε και αποείδε ο υπουργός Ναυτιλίας
Ανασχηματισμός πλησιάζει σου λέει αλλά με τους δημοσιογράφους τα έχω κάνει .....
Πως λοιπόν να περάσει στον Πρωθυπουργό ότι έχει κάνει "έργο";
Έργο; Τι έργο; Έχετε κάνει έργο κ. Υπουργέ;
Εκτός και εάν έργο εννοείται τη σκλήρυνση των στομαχιών 500 οικογενειών που περίμεναν να σύρετε το ένα πόδι πριν βρωμίσει το άλλο για να εισπράξουν τον κόπο και τον μόχθο τους τη στιγμή που οι κινήσεις της κυβέρνησης στερούσαν από τους επιχειρηματιες την άμεση καταβολή των οφειλών του Κράτους προς αυτούς.
Γνωστό βέβαια ειναι πως όταν το κράτος οφείλει μπορεί να καθυστερεί, όταν όμως ο πολίτης οφείλει στο κράτος πρέπει να του αλλάζετε τον αδόξαστο.
Ποιό έργο λοιπόν; Πριν από μια εβδομάδα αποφασίσετε να μας στείλετε την αναφορά για δύο πλοία που ύψωσαν την Ελληνική σημαία - επι υπουργείας σας. Άλλα δύο την ύψωσαν σήμερα. Μπράβο να τα εκατοστήσετε- αν και δεν το βλέπω.
Μπορείτε όμως μέχρι να τα εκατοστήσετε να μας δώσετε το σύνολο των πλοίων που ενεγράφησαν στο Ελληνικό νηολόγιο και πόσα διεγράφησαν από τότε που αναλάβατε το πόστο;
Μπορείτε να μας πείτε επίσης που βρίσκεται το θέμα με την Cosco η οποία κατά πληροφορίες μας αποχαιρετάει σιγά σιγά - που να πάει δηλαδή και να μην ξαναγυρίσει!
Είμαι πολύ περίεργη να μάθω τι θα πείτε αύριο στη διάρκεια της "τελετής για την υπογραφή
πλα πλα πλά με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για τον προβλήτα 1 του ΟΛΠ. Γιατί μην νομίζετε ότι οι δημοσιογράφοι του Ναυτιλιακού τρώνε κούμαρα.
Δεν φθάνει που οι προσκλήσεις του ΟΛΠ είχαν σταλεί για να γίνει η εκδήλωση στο κτίριό του και ξαφνικά δώσατε εντολή να γίνει η εκδήλωση στο Υπουργείο γιατί "θέλει και ο υπουργός να παραστεί" ήταν η δικαιολογία. Λες και είναι μεγάλη η απόσταση ΟΛ
Π - ΥΕΝΑΠ. (Μήπως θέλατε να δώσετε κι ένα μήνυμα στον συνάδελφό σας τον κ. Παπαθανασίου που ορίεται για την τοποθέτηση των Κορίνθιων στο Δ.Σ. και τον εξωστρακισμό του Βασίλη Κορκίδη χωρίς τη δική του έγκριση;)
Πριν λίγα λεπτά ζητήσατε από το ανώτερο προσωπικό του ΥΕΝΑΠ να σας ετοιμάσει στατιστικά στοιχεία με το έργο σας. Για να τα εκθέσετε στην τελετή; Για να τα περάσετε με έμμεσο τρόπο στον Πρωθυπουργό;
Ποιό έργο σας καημένε κύριε υπουργέ; Γιατί μιλάμε για το δικό σας έργο και όχι τον κόπο του υφυπουργού; Στο δικό σας έργο να αναφερθείτε.
Που είστε υπουργός "...νησιωτικής πολιτικής" και εκτός από τη
Μυτιλήνη όπου πηγαινετε, υπογράφετε και φεύγετε σαν κυνηγημένος, ζήτημα είναι εάν σας έχουν δει άλλα τρία -
τέσσερα νησιά.
Ευτυχώς που είναι ο υφυπουργός για να σώζει τα προσχήματα για το ΥΕΝΑΠ και να πίνουν νερό στ' όνομά του πολλοί νησιώτες διάφορων πολιτικών τοποθετήσεων - κι ας λέει το
ΠΑΣΟΚ τις κακίες του.
Ο ανασχηματισμός έρχεται είτε το θέλετε είτε όχι. Αρχίστε να μετράτε ανάποδα σε μέρες, ή
ώρες!
Και φυσικά η εκλογική σας ήττα επίσης έρχεται.
Καληνύχτα τον Μάρτιο!!!