Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ του Θοδωρή Παπαθεοδώρου

Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο που όλοι περιμέναμε

Η πρώτη φωτιά άναψε ύστερα από την ολοκληρωτική νίκη του Στρατού στον Εμφύλιο, το βράδυ της 30ής Αυγούστου του 1949, στο ύψωμα Κάμενικ, έπειτα στην Κιάφα, στο Τσάρνο, στην Αλεβίτσα. Όλη η πατρίδα μια φωτιά, ίδια ρομφαία των αγγέλων και των δακρύων. Όλη η πατρίδα μια παράλογη θυσία χωρίς θύτες και θύματα. Φαντάροι κι αντάρτες ρημαγμένες ψυχές, γονατισμένες, λιανισμένες από τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα.

Αγγέλα, Μέλπω, Αριάδνη.

Έτσι απόμειναν να κοιτάνε τις φωτιές ανήμπορες και ν’ αποχαιρετούν βουβά• μορφές και μοίρες του λαού μας αδικοχαμένες. Έτσι απόμειναν να σκέφτονται αυτούς που έφυγαν κι έσβησαν• τη Γιάννα από την Καστοριά, τη Φανή από τη Σαλονίκη, την Κατερίνα από την Αθήνα, τον Νίκο από την Ήπειρο, τον Θάνο από τη Θράκη.


Έτσι απόμειναν οι δόλιες μάνες να συλλογιούνται και να πεθυμούν απελπισμένα, να στραγγίζουν το μέσα τους για το λειψό που τους απόμεινε• μια εικόνα, ένα χαμόγελο, μια λέξη έστω. Έτσι απόμειναν να καρτεράνε μια επιστροφή…

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ...ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΕΘΕΣΕ Ο Ι. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Παρατράγουδα στην επαναφορά αποστράτων και στις κρίσεις του Λιμενικού Σώματος


Ένα σήριαλ...  κατέληξε να γίνει η αναδρομική αποστρατεία πέντε αξιωματικών του Λιμενικού οι οποίοι μάλιστα είχαν κριθεί ευμενώς από το Ανώτερο Συμβούλιο Κρίσεως.

ΟΥΡΛΙΑΖΕ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ Ο ΤΣΟΥΡΟΠΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΑΝΑΚΟ!

ΟΥΡΛΙΑΖΕ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ Ο ΤΣΟΥΡΟΠΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΑΝΑΚΟ!



Διαβάστε το θέμα εδώ:  http://nextok.blogspot.com/2011/04/blog-post_457.html

ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΕΡΙΞΕ ΣΤΗ ΠΥΡΑ Ο τ. ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΙΟΥΡΔΗΣ

ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ  ΚΑΙ  ΡΕΤΖΕΜΠΕΡΗΣ  ΕΠΑΙΞΑΝ  ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗ  ΠΛΑΤΗ  ΤΟΥ  ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ

Μετέφεραν 75 λιμενικούς στην Πάτρα στο πλαίσιο ελέγχου για την εφαρμογή του ISPS

Θεοδοσία Κοντζόγλου


Ήξεραν τα πάντα για την Πάτρα. Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΝΑΝΠ των τελευταίων πέντε ετών (2004-2010)  γνώριζαν τα προβλήματα που δημιουργούσε η συρροή περίπου πέντε χιλιάδων λαθρομεταναστών στην Πάτρα. Ήξεραν και για τη λειτουργία Κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών με ενδείξεις που είχαν δοθεί από τον τότε Λιμενάρχη και άλλες διευθύνσεις, όπως ο ίδιος υποστηρίζει. Και αυτό συνάγεται και από το γεγονός ότι ο τέως Υπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης και ο επίσης τέως Αρχηγός Λιμενικού με την πλειοψηφία της τότε ηγεσίας του Λ.Σ. και με την ανοχή των υπολοίπων οργάνωσαν σχέδιο για να ξεγελάσουν τον Κοινοτικό έλεγχο που έλεγξε το λιμάνι στο πλαίσιο της εφαρμογής του κώδικα ISPS ο οποίος αφορά στην ασφάλεια των λιμένων.  

ΘΑ ΣΥΝΕΛΑΜΒΑΝΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΕΤΖΕΜΠΕΡΗ

Όλα ήταν ξεκάθαρα.  Ο Αρχιπλοίαρχος Ελευθέριος Φερούσης, βρέθηκε ένα βήμα πριν από τη σύλληψη του τότε Αρχηγού του Λ.Σ. Θόδωρου Ρετζεμπέρη, καθώς η ΕΔΕ που διενήργησε και η οποία αφορούσε το κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών από Λιμενικούς της Πάτρας, κατέδειξε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο τότε υπαρχηγός Αθανάσιος Μπούσιος, ήξεραν τα πάντα γύρω από την υπόθεση, αλλά είτε δεν ελάμβαναν τα απαραίτητα μέτρα

αφήνοντας κάποιους να θυσαυρίζουν σε βάρος των λαθρομεταναστών είτε - αναπόφευκτα οποιοσδήποτε μπορεί να υποψιαστεί ότι - συγκάλυπταν το κύκλωμα.