Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΘΑ ΣΥΝΕΛΑΜΒΑΝΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΕΤΖΕΜΠΕΡΗ

Όλα ήταν ξεκάθαρα.  Ο Αρχιπλοίαρχος Ελευθέριος Φερούσης, βρέθηκε ένα βήμα πριν από τη σύλληψη του τότε Αρχηγού του Λ.Σ. Θόδωρου Ρετζεμπέρη, καθώς η ΕΔΕ που διενήργησε και η οποία αφορούσε το κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών από Λιμενικούς της Πάτρας, κατέδειξε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο τότε υπαρχηγός Αθανάσιος Μπούσιος, ήξεραν τα πάντα γύρω από την υπόθεση, αλλά είτε δεν ελάμβαναν τα απαραίτητα μέτρα

αφήνοντας κάποιους να θυσαυρίζουν σε βάρος των λαθρομεταναστών είτε - αναπόφευκτα οποιοσδήποτε μπορεί να υποψιαστεί ότι - συγκάλυπταν το κύκλωμα. 

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κ. Φερούση στο nextok η οποία έγινε επί των ημερών του Αθανάσιου Μπούσιου, και περιλαμβάνεται και στην επιστολή που έστειλε στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοίδη:

 «Η σημερινή στρατιωτική ηγεσία του Λ.Σ. (σ.σ. Μπούσιος) και η τότε πολιτική (σ.σ. Παπαληγούρας)  γνώριζε τις επικρατούσες συνθήκες... και όχι μόνο δεν έπραξε τα νόμιμα αλλά με τις πράξεις και παραλείψεις της όπως ενδεικτικά αναφέρω, αλλά αποδέχθηκε την κατ' επανάληψη ακύρωση των μεταθέσεων των πρωτεργατών του κυκλώματος, και τελικά διευκόλυνε το έργο τους...» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Φερούσης ενώ προσθέτει:

«Όταν υπέβαλα το πόρισμα της ΕΔΕ στην Διεύθυνση Προσωπικού, ο τότε υπουργός παρουσία του Αρχηγού Λ.Σ. (σ.σ. Θόδωρου Ρετζεμπέρη)  μου ζήτησε να αλλάξω το πόρισμα λέγοντάς μου: Τα έχω βρει με τον Αρχηγό..

Σ.Σ.: Δηλαδή, εάν δεν τα "είχε βρει με τον Αρχηγό"  ο κ. Παπαληγούρας, η σύλληψη του Αρχηγού θα ήταν αναπόφευκτη, ενώ και η ΕΔΕ θα αναδείκνυε και τις ευθύνες του κ. Σπανάκου επι της εποχής του οποίου ξεκίνησε και οργίασε το κύκλωμα των Λιμενικών!

Πώς όμως τα "βρήκε"  ο Παπαληγούρας με τον Αρχηγό του Λιμενικού;  Ποιο ήταν το αντάλλαγμα;  Γιατί σιώπησε και ο κ. Μπούσιος;  Μήπως τέθηκε θέμα: Μή μου τον Σπανάκο τάραττε...

Άντε να δούμε πότε θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.  Και βέβαια τίθεται θέμα εάν πραγματικά ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έχει τη δύναμη και τη διάθεση να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, γιατί ο κ. Χρυσοχοίδης, έχοντας "αλλού" το μυαλό του, αλλά και αθετώντας το λόγο... του, το μόνο που κατάφερε ήταν να λάβει "δώρο" θηλυκού γένους και εκρηκτικό, αλλά τελικά την πλήρωσε ο αθώος συνεργάτης του!  Έτσι αναζητείται πλέον λίγη σοβαρότητα που εξ' όσων έδειξε μέχρι τώρα, ο κ. Παπουτσής τη διαθέτει.  Για να δούμε, τι θα δούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου