Στον άνθρωπο που έστω από αμέλεια άνοιξε πόρτες και παράθυρα στους διακινητές των λαθρομεταναστών από τη Πάτρα προς την Ιταλία, επιμένει τμήμα του ΠΑΣΟΚ να αναθέσει τη διοίκηση του Προσωπικού των Λιμενικών.
Προφανώς τα πιο κάτω δεν είναι γνωστά στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή. Αν πάντως επιμένει να διατηρήσει τον κ. Σπανάκο στη θέση του, ε τότε...
Αρχηγοί νυν και τέως όλοι στην Ανακρίτρια
Νυν και πρώην Αρχηγοί και άλλοι υψηλόβαθμοι του Λιμενικού θα υποχρεωθούν προσεχώς να προσέλθουν στο γραφείο της Ανακρίτριας Πατρών ενώ δεν αποκλείεται η ανακρίτρια να προχωρήσει και στην κλήτευση πολιτικών προσώπων ή και προσώπων που έχασαν πλέον την βουλευτική τους ασυλία.
Στο μεταξύ ο «Ε» αποκαλύπτει σήμερα την άκρη του «μίτου» της Πάτρας με συγκλονιστικά στοιχεία που έφθασαν στις Αρχές.
Τέλος ο «Ε» αποκαλύπτει και Υπηρεσιακά έγγραφα που παρουσιάζουν τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο κύκλωμα και εκδιωχθέντες από το Λιμενικό Σώμα από τη μία κάποιος να προσπαθεί να τους απομακρύνει από την «αμαρτωλή» περιοχή του λιμένα της Πάτρας ενώ την ίδια στιγμή κάποιος άλλος να τους δίνει ευαρέσκειες και ταυτόχρονα να αποκόπτονται οι μεταθέσεις τους.
* * *Κλήση μάρτυρα λαμβάνουν σταδιακά από την ανακρίτρια της Πάτρας μετά το ρεπορτάζ του «Ε» Νοεμβρίου, όλοι οι έμμεσα ή άμεσα εμπλεκόμενοι με το κύκλωμα της διακίνησης μεταναστών της Πάτρας. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες η ανακρίτρια είναι αποφασισμένη να εντοπίσει λάθη και παραλείψεις ή και τυχόν μεθόδευση διαφόρων διαδικασιών που οδήγησαν στην αποτυχία της απόπειρας των λιμενικών να συλλάβουν το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.
Για τον σκοπό αυτό καλεί και όσους σωστά ενήργησαν ώστε να την βοηθήσουν στην αποκάλυψη του σκανδάλου, αλλά και όσους προέκυψαν «σκιές» γύρω από τις ενέργειες που έκαναν ή δεν έκαναν.
Σύμφωνα με πληροφορίες κλήση μάρτυρα εστάλησαν σε δύο διευθυντές καίριων διευθύνσεων του πρώην ΥΕΝΑΝΠ. Ένας εκ των δύο διαβεβαίωσε τον «Ε» ότι μέχρι την 15η Δεκεμβρίου δεν είχε λάβει την κλήση, ωστόσο θεώρησε λογική την ενέργεια της ανακρίτριας Πάτρας. Αντίθετα έντονη ανησυχία κυρίευσε τον δεύτερο διευθυντή ο οποίος φέρεται να απορεί για την κλήση που ήδη έχει στα χέρια του.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η ανακρίτρια θα καλέσει στη συνέχεια ανώτατους νυν και τέως αξιωματικούς εναντίων των οποίων προκύπτουν οι όποιες ενδείξεις για ευθύνες ή έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία που θα βοηθήσουν την δικαστική έρευνα.
Το γεγονός προκάλεσε αναστάτωση σε όσους απέκρυψαν στο παρελθόν διάφορες διαδικασίες και το γεγονός διέρρευσε όταν σε όροφο του πρώην ΥΕΝΑΝΠ κάποιος (σ.σ. για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτουμε τα στοιχεία του) ακούστηκε να λέει: Εμένα δεν με ενημέρωσε κανείς. Οφείλατε να με είχατε ενημερώσει. Μαθαίνω τα πάντα από τα ΜΜΕ. Τώρα τι ζητάτε από εμένα. Όταν προσωπικά κληθώ από την ανακρίτρια θα τα πω όλα… Ώρα 4.30 μμ της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου μου λέτε για κάτι που έγινε πριν ένα χρόνο και θέλετε και να σας καλύψω…;
Έρευνα για την επιχείρηση φιάσκο του Λιμενικού
2) Ή μεθοδεύτηκε η αποτυχία;
Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν μπει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι… κάποιων εν ενεργεία αλλά και απόστρατων αξιωματικών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ανακρίτρια οδηγήθηκε στη νέα έρευνά της μετά το δημοσίευμα του «Ε» Νοεμβρίου το οποίο αναφέρεται στη δυστοκία του Γραφείου Εσωτερικών Υποθέσεων καθώς κάποιοι εμπόδιζαν τη διενέργεια έρευνας αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της εν λόγω δικογραφίας;
Συγκλονιστικός ο ιδιώτης μάρτυρας
Η αποκάλυψη του κυκλώματος σύμφωνα με πληροφορίες άρχισε όταν κάποιος υπάλληλος της Super Fast και της Blue Orison διαπίστωσε ότι κάποιοι λιμενικοί πραγματοποιούσαν συστηματικά «εικονικό» έλεγχο στον καταπέλτη των πλοίων που αναχωρούσαν για Ιταλία.
Όπως ανέφερε στις Αρχές: παρατήρησα ότι όποτε έβλεπα στον καταπέλτη τον λιμενικό Αντώνιο Ζαχαρόπουλο (ένας από τους λιμενικούς που αποτάχθηκε) πραγματοποιούσε έλεγχο για λίγα λεπτά σε μερικούς επιβάτες και μετά έφευγε. Το περίεργο είναι ότι εκείνοι που περνούσαν τη συγκεκριμένη ώρα από τον έλεγχό του, ήσαν εκείνοι που η Ιταλία μας επέστρεφε στην Πάτρα. Ο ιδιώτης – ο οποίος αυτή την εποχή βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων ενώ κανείς δεν γνωρίζει πλέον τον τόπο κατοικίας του – θεώρησε σκόπιμο να αναφέρει το γεγονός στον λιμενικό Μετσίνη (σ.σ. και αυτός έχει αποταχθεί από το Σώμα) , νομίζοντας ότι εκείνος ήταν ο προϊστάμενος ασφάλειας του Λιμεναρχείου Πάτρας. Τότε ο Μετσίνης έφερνε στον καταπέλτη κάποιους άλλους λιμενικούς αλλά τις πιο πολλές φορές δεν αντιδρούσε στις καταγγελίες του ιδιώτη.
Το «αστείο» για να μη πούμε ότι ήταν κυριολεκτικά τραγικό, είναι πως όταν ένα πλοίο κατέπλεε στην Ιταλία, οι Ιταλοί τελωνειακοί ρωτούσαν τους ναυτικούς, «ποιος λιμενικός είχε βάρδια πριν τον απόπλου» και όταν η απάντηση ήταν «ο Αντώνης Ζαχαρόπουλος» τότε έκαναν γκριμάτσες απογοήτευσης και απόγνωσης και προέβαιναν σε εξονυχιστικό έλεγχο στο πλοίο και στα φορτία με αποτέλεσμα να εντοπίζουν τους λαθρομετανάστες που είχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Πλοίαρχος: Μα επιτέλους ελάτε να τους πάρετε!
Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι Ιταλοί φρόντιζαν πάντα να καταγράφουν σε τριπλότυπο τα ονόματα των λαθρομεταναστών που προωθούσαν για επανεισδοχή στην Ελλάδα. Ένα από τα αντίτυπα κρατούσαν οι Ιταλοί, το δεύτερο παρέδιδαν στον πλοίαρχο μαζί με τους μετανάστες και το τρίτο το έστελλαν στο Λιμεναρχείο Πάτρας.
Το μεγάλο βάσανο του πλοιάρχου ήταν : Όταν πλησίαζε το πλοίο στην Πάτρα, καλούσε το Λιμενικό στο 108 για να αναμένει στον προβλήτα ώστε να παραλάβει τους κρατούμενους. Μερικές φορές ήταν τόσο μεγάλη η καθυστέρηση της αντίδρασης του λιμενικού, ώστε πλησίαζε η ώρα αναχώρησης του πλοίου αλλά κανείς δεν φαινόταν για να παραλάβει τους κρατούμενους.
Στις επανειλημμένες κλήσεις του πλοιάρχου, «…μα επιτέλους ελάτε να τους παραλάβετε. Πόσες φορές πρέπει να σας καλέσουμε; Το πλοίο αναχωρεί…» κάποιες φορές δινόταν η απάντηση τηλεφωνικά: Αφήστε τους ελεύθερους. Άλλες φορές πάλι, όταν έφθαναν οι λιμενικοί στο πλοίο, ξεχώριζαν τους Κούρδους και τους άφηναν ελεύθερους ενώ όσοι ήσαν Αλβανοί ή υπήκοοι άλλων κρατών, τότε τους επιβίβαζαν σε ένα τζιπ ή σε ένα χρυσαφί αυτοκίνητο SAXO.
Όταν τους Αλβανούς παρελάμβανε ο Ζαχαρόπουλος Αντώνης, τότε όλοι επέστρεφαν ελεύθεροι λίγες ημέρες αργότερα και μάλιστα σύχναζα στην καφετέρια ΑΓΝΑΝΤΙΟ που βρίσκεται μέσα στο λιμάνι της Πάτρας.
Πηγές από την Πάτρα μας ανέφεραν ότι ο πολίτης που προκάλεσε την έρευνα της αστυνομίας είχε υποστεί μοναδικές πιέσεις προκειμένου να συνεργαστεί με το κύκλωμα. Στην επίμονή άρνησή του, δέχθηκε διάφορες επιθέσεις έως και εμπρησμό σε κατάστημα που διατηρούσε η σύζυγός του κοντά στο λιμάνι. Για τον λόγο αυτό ο πολίτης αναγκάστηκε να αλλάξει επάγγελμα και αφού πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα από την απομάκρυνσή του, κάποια στιγμή αποφάσισε να καταγγείλει το θέμα στην Αστυνομία για ευνόητους λόγους.
Ο αστυνομικός διευθυντής της Πάτρας, αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την μαρτυρία του πολίτη και μάλιστα με τη δική του βοήθεια, προωθήθηκε στο κύκλωμα ένας αστυνομικός που υποδύθηκε τον οδηγό φορτηγού. Με τη συμμετοχή του αστυνομικού αυτού, έγινε η καταγραφή των συνομιλιών που οδήγησαν στην συγκέντρωση ατράνταχτων στοιχείων σε βάρος των πρώτων οκτώ κατηγορουμένων. Από αυτούς οι δύο πρόλαβαν να υποβάλουν την παραίτησή τους στο Λ.Σ. ενώ οι άλλο έξι αποτάχθησαν. Έτσι οι πρώτοι δύο πρόλαβαν να μην υποβληθούν στην ατιμωτική διαδικασία της απόταξης ενώ παράλληλα λαμβάνουν και την σύνταξή τους κανονικά σε αντίθεση με τους άλλους έξι.
Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθούν τα ακόλουθα: Λίγες ημέρες μετά την σύλληψη του κυκλώματος – ίσως καλύτερα να λέμε ενός από τα κυκλώματα των λιμενικών – η υπογράφουσα ζήτησα συνέντευξη από τον Αρχηγό του Λιμενικού Θεόδωρο Ρετζεμπέρη. Η συνέντευξη αυτή δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ε» στις αρχές του έτους. Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης ο αντιναύαρχος μου δήλωσε – όπως το είχε δηλώσει και σε άλλους συναδέλφους ότι η αστυνομία βιάστηκε με αποτέλεσμα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της να είναι σαθρά. Ο ίδιος πίστευε ότι όλοι οι συλληφθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι και ότι στη δίκη θα απαλλαγούν. Πρόσθεσε ακόμα ότι : Εμείς τους παρακολουθούσαμε δύο χρόνια και περιμέναμε την κατάλληλη στιγμή για να τους πιάσουμε επ αυτοφόρω. Παράλληλα εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι ο τότε Αρχηγός της Αστυνομίας δεν τον είχε ενημερώσει σχετικά με την επιχείρηση εξάρθρωσης του κυκλώματος των Λιμενικών και αυτό έγινε εν αγνοία του ιδίου του Αρχηγού Λ.Σ. παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις του με τον κ. Τσιατούρα ήσαν αδελφικές.
Εδώ ίσως καθένας να διερωτηθεί: Δύο χρόνια παρακολούθησης δεν ήσαν αρκετά για να συλληφθούν επ αυτοφώρω οι εμπλεκόμενοι;
Και επίσης: Αφού οι εμπλεκόμενοι ήσαν υπό παρακολούθηση δύο χρόνια, και επίσης αφού αποδεδειγμένα πλέον ο τότε λιμενάρχης Απόστολος Λιούρδης έστελλε διαρκώς στοιχεία, ενημερώσεις, φωτογραφίες, email (στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ίδιου του Αρχηγού σύμφωνα με πληροφορίες) , και βιντεοσκοπήσεις του μεγάλου προβλήματος που αντιμετώπιζε το λιμάνι της Πάτρας που ήταν όχι μόνον «ξέφραγο αμπέλι» αλλά κυριολεκτικά «μπάτε σκύλοι αλέστε» γιατί βρέθηκε εκτός Λ.Σ.; Γιατί επίσης που επεβλήθη και ποινή φυλάκισης 20 ημερών;
Και ακόμα: Καθώς η μαρτυρία του κρίσιμου μάρτυρα ξεκινά από το 2003, τι εμπόδισε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΝΑΝΠ να διατάξει την έναρξη της ΕΔΕ από το 2003; Ποιος και ποιον καλύπτει;
Ευαρέσκειες κόντρα στις μεταθέσεις
Σε επίδοτήριο της 23ης Σεπτεμβρίου 2005 με αριθμό πρωτ.: 1124/1226/05 ο ανθυποπλοίαρχος Π. Πλουμής υπέγραψε αντί του τότε κλαδάρχη Π. Γαλάνη την επίδοτη της ακύρωσης μετάθεσης του Χρ. Ζ.
Επίσης σε επιδοτήριο με ημερομηνία 20/07/2005 αρ. πρωτ: 1124/456/05 αναφέρεται η μετάθεση του Χρύσανθου Ζαχαρόπουλου από το λιμεναρχείο Πάτρας προς το λιμεναρχείο Σπετσών.
Την μετάθεση υπογράφει ο προϊστάμενος Γραμματέας Παντελής Πλουμής αντί του τότε αρχηγού Λ.Σ. Αντιναύαρχου Θ. Γκλεζάκου.
Προφανώς μεσολαβεί η ακύρωση της μετάθεσης καθώς ακολουθεί «Ημερήσια Διαταγή αρ. 20/2005» με ημερομηνία 31 Οκτωβρίου 2005 όπου ο τότε λιμενάρχης της Πάτρας εκφράζει τα συγχαρητήριά του για τον ιδιαίτερο ζήλο και εργατικότητα …πέραν του ωραρίου τους και για αφοσίωση στα καθήκοντά τους για την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών….
Τα συγχαρητήρια εκφράζονται στους:
1) Υποπλοίαρχο Κ. Δ.
2) Ανθυποπλοίαρχο Κ. Μ.
3) Κελευστή Ι. Φ.
4) Κελευστή Α. Ζ.
5) Λιμενοφύλακα Β. Λ.
6) Λιμενοφύλακα Χρ. Ζ.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ημερήσια διαταγή, επικαλείται αναφορά του ΚΛ Πάτρας προς τον τοπικό εισαγγελέα με ημερομηνία 13 Οκτ 2005 όπου εύκολα εξάγει κάποιος το συμπέρασμα ότι για τη σύλληψη του κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών είχε συνταχθεί η αναφορά που έφερε τον αριθμό: 2212/605/2005/13-10-2005
Άλλη μία έκφραση συγχαρητηρίων από τον ίδιο Λιμενάρχη ήρθε στις 4 Νοεμβρίου 2005 με την «Ημερήσια διαταγή 21/2005. Αυτή αφορά τον εντοπισμό 10 κιλών ινδικής κάνναβης σε τροχόσπιτο.
Την έκφραση συγχαρητηρίων δέχθηκαν :
2) Κελευστής Φ. Σ.
3) Λ/φ Χρ. Σ.
4) Λ/φ Ι. Γκ.
5) Λ/φ Βλ. Λ.
Στις 20 Ιουνίου 2006 ο ίδιος λιμενάρχης εκδίδει και νέα Έκφραση Συγχαρητηρίων που απευθύνεται στον Γ. Κ. ο οποίος υπηρετούσε στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών επειδή ολομόναχος εντόπισε στο εσωτερικό φορτηγού οχήματος 156.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα.
Βεβαίως να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με επιβεβαιωμένα στοιχεία, πέντε φορές έγιναν προσπάθειες για να μετατεθούν οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι αλλά πάντα ένα «αόρατο» χέρι έκοβε όλες τις μεταθέσεις.
Κάθε απόγευμα έξω από το λιμάνι
Επισης ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από την έρευνά μας είναι ότι ο φερόμενος ως αρχινονός του κυκλώματος λιμενικός, κάποια στιγμή έγινε κατορθωτό να μετατεθεί σε λιμεναρχείο που βρισκόταν σε απόσταση περίπου μίας ώρας από την Πάτρα. Τότε διαπιστώθηκε από τον Λιμενάρχη Απόστολο Λιούρδη ότι ο άνθρωπος αυτός βρισκόταν κάθε απόγευμα έξω από το λιμάνι της Πάτρας. Μάλιστα κάποια μέρα, όταν οι λιμενικοί κυνήγησαν έναν επίορκο αστυνομικό, τότε ο παρατύπως εβρισκόμενος στον περίγυρο του λιμένα, συμμετείχε αυτοβούλως στο κυνηγητό με αποτέλεσμα τη σύλληψη του αστυνομικού.
Στην ανακρίτρια τα «χαμένα» DVD
Στο μεταξύ επίσης με αφορμή το ρεπορτάζ του «Ε» η ανακρίτρια ζήτησε από την Αστυνομία τις περίπου 30 κασέτες και DVD που περιείχαν οπτικοακουστικό υλικό το οποίο ενοχοποιεί και άλλα πρόσωπα γύρω από το κύκλωμα.
Αυτή τη φορά η αρμόδια Υπηρεσία δεν αρνήθηκε να παραδώσει το υλικό ενώ η δικαιολογία της μη κατάθεσης του υλικού ήταν ότι δεν είχαν απομαγνητοφωνηθεί όλες οι συνομιλίες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο τέως λιμενάρχης της Πάτρας Απόστολος Λιούρδης είχε ζητήσει από την εισαγγελία του Ναυτοδικείου την άρση του απορρήτου προκειμένου να τεθούν υπό παρακολούθηση τα τηλέφωνα των λιμενικών εναντίον των οποίων υπήρχαν υποψίες για εμπλοκή τους στο κύκλωμα δουλεμπορίας και διακίνησης λαθρομεταναστών. Ωστόσο για περίεργο λόγο – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – η εισαγγελία απέρριψε το αίτημα.
Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι σε ερώτηση που έθεσε ο "Ε" στον Υπουργό Προ.Πο Μιχάλη Χρυχοχοίδη για την τύχη της επιστολής του απόστρατου αντιναύαρχου Ελευθερίου Φερούση, δυστυχώς η πρώτη αντιδραση του υπουργού προξένησε μια περίεργη αίσθηση στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους ή τουλάχιστον στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Ή ερώτηση τέθηκε στις 16 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και η πρώτη αντίδραση του Υπουργού ήταν : Ποιος είναι ο Φερούσης. Εγώ δεν έχω λάβει καμία επιστολή από κανέναν Φερούσης. Όποιος έχει κάτι να πει, να το στέλλει στον εισαγγελέα... ΄
Οταν εξηγήσαμε στον υπουργό ότι ο αντιναύαρχος Φερούσης, είναι απόστρατος αξιωματικός από τους λίγους που τίμησαν το Λιμενικό Σώμα και ότι είναι ο συντάκτης της ΕΔΕ της Πάτρας, ο υπουργός επέμενε ότι κάθέ στοιχείο πρέπει να παραπέμπεται στον εισαγγελέα.
Επιμέναμε λέγοντας ότι ο απόστρατος αξιωματικός, ήδη έδωσε όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του στη Δικαιοσύνη και ότι με την επιστολή του δεν του ζητόυσε τίποτα παρά μόνον να τον ενημερώσει για πολύ σημαντικά θέματα που θα του ήσαν χρήσιμα. Τότε ο κ. Χρυσοχοϊδης, απευθύνθηκε στους συνεργάτες του και ζήτησε να του βρουν την επιστολή ενώ παράλληλα ζήτησε και τη δική μας συμβολή για να βρεθεί η επιστολή Φερούση. Ο "Ε" δημοσιεύει ολόκληρη την επιστολή όπως και τα αποδεικτικά στοιχεία της αποστολής ενώ επι του πιεστηρίου αναμένουμε το αποδεικτικό της Γενικής Ταχυδρομικής παραλαβής της επιστολής από το Γραφείο του Υπουργού. Σύμφωνα με την Ταχυδρομική εταιρία την επιστολή παρέλαβε στις 22 Οκτωβρίου 2009 η κ. Φρουζάκη ιδιαιτέρα του υπουργού.
Σ.Σ: Το πιό πάνω ρεπορτάζ που φέρει την υπογραφή της Θεοδοσίας Κοντζόγλου, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ στο τεύχος Ιανουαρίου 2010
QUIZ: Γιατί στις αρχές του 2006 ο τότε Κ.Λ. Πατρών δεν επικοινώνησε ποτέ με τον Λιμενάρχη όμορης λιμενικής αρχής, αλλά με τον προκάτοχό του, παρότι επισταμένως του υποδείχθηκε, για θέμα που αφορούσε αναζήτηση υπόπτων αλλοδαπών για έκδοση πλαστών διαβατηρίων? Γιατί έστειλε κάποιους από τους αναφερόμενους στο άρθρο, σε άλλης Αρχής δικαιοδοσία, για έρευνες, χωρίς να επικοινωνήσει με τον καθ΄ύλη & τόπο υπεύθυνο Λιμενάρχη? Μήπως... ρωτάμε .. μήπως θορυβήθηκε από το ήθος & την εντιμότητα του συναδέλφου του που αν & ανώτερος του υπηρετούσε σε μικρότερης εμβέλειας Αρχή?
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ "κύριος τίποτα" ήξερε καλά με ποιους μπορούσε να "συνεργάζεται" & ποιοι ενδεχομένως μπορούσαν να του δημιουργούν προβλήματα!!
Και μην ξεχνάμε ότι όσο πιο άδειος είναι ο τενεκές, τόσο περισσότερο θόρυβο κάνει.