Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Προς τους Ηγήτορες του Λ.Σ

Τὸν ἄρχοντα τριῶν δεῖ μεμνῆσθαι


                  (Νεοεκλεγέντες - Πρώην - Μελλοντικούς & ...... Επίτιμους)
_______________________________________
Άρχοντα θέλω να στο πω:
μην είσαι υπερόπτης,
όπως για ξίφος κοφτερό
ποζάρει ο χαρτοκόπτης!
Η εξουσία, όπως λένε τα λεξικά, είναι κυριαρχική δύναμη∙ παρέχει τη δυνατότητα σε κάποιο να επιβάλλει τη θέλησή του σε άλλους ή ό,τι κρίνει σύμφωνο με το νόμο.


ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΕΖΕΡΟΥΜ;

Με πόνο και διωγμούς Ελλήνων χριστιανών είναι συνδεδεμένο το Ερζερούμ η αρχαία Θεοδοσιούπολη.  Πόλη σύμβολο για την γενοκτονία Ποντίων και Αρμενίων

Ήταν η περιοχή όπου έγινε το πρώτο συνέδριο των Κεμαλικών, όπου αποφασίστηκε η εξόντωση όσων χριστιανών που είχαν απομείνει στο οθωμανικό κράτος… Ο πανεπιστημιακός Φάνης Μαλκίδης μας θυμίζει τα ιστορικά γεγονότα. Η συνέντευξη που ακολουθεί αναλύει τι είναι το Ερζερούμ φωτίζοντας στιγμές που δεν πρέπει να ξεχνά η ιστορική μνήμη.
-  Τι είναι το Ερζερούμ,  τι έχει γίνει εκεί κ .Μαλκίδη;

- Είναι η παλιά Θεοδοσιούπολη, η Ρωμαϊκή, η Βυζαντινή, η πόλη που σήμερα ονομάζεται Ερζερούμ, δηλαδή πόλη των Ρωμιών, μια πόλη η οποία στην ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία έπαιξε σημαντικό ρόλο και μάλιστα μέχρι πρόσφατα αποτελούσε και αποτελεί, μια πάρα πολύ σημαντική, όχι πάντα με καλούς συμβολισμούς για την ελληνική ιστορία, πόλη.
-  Πολλοί την αποκαλούν ως «Βατερλό» του χριστιανικού κόσμου.

ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ Η ...ΠΑΣΚΕ (Κάλιο αργά παρά ποτέ)

«Αυτή δεν είναι σοσιαλιστική πολιτική», καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές


«Κεραυνοί» ΠΑΣΚΕ κατά ΠΑΣΟΚ

Με μια μακροσκελή «σκληρή» ανακοίνωση, την οποία συνυπογράφουν 102 συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Εργαζομένων, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, κατακεραυνώνουν την πολιτική της κυβέρνησης. «Η κατ’ εφαρμογή του μνημονίου, ασκούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές, τις ιδέες και τις αξίες του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Δεν είναι η πολιτική για την οποία στρατευτήκαμε, αγωνιστήκαμε, ψηφίσαμε», τονίζουν οι «πράσινοι» συνδικαλιστές.

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

■Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Φάήλος Κρανιδιώτης
 Η εξωτερική μας πολιτική εδώ και χρόνια είναι σουρρεαλιστική. Βασίζεται σε νεφελώματα τα οποία έχουν ως προϋποθέσεις άλλα νεφελώματα, όπως την παγκόσμια αδερφοσύνη και το ότι συνορεύουμε με το Λουξεμβούργο και την Δανία. Η παγκόσμια αδερφοσύνη, δυστυχώς δεν υπάρχει και χλωμό το βλέπω να ‘ρθει. Συνορεύουμε δε με την Τουρκία, η οποία, παρά τις εμβριθείς αναλύσεις του «Βήματος» ή της «Καθημερινής», δεν είναι ένα μεγάλο Βέλγιο, που έκανε περιτομή.
Όταν βλέπετε σε αναλύσεις εξωτερικής πολιτικής ηθικοπλαστικούς και συναισθηματικούς όρους, να είσαστε καχύποπτοι. Όταν ακούτε ότι η Τουρκία αίφνης μας αγάπησε, και θέλει το καλό μας, διπλοκλειδώστε και κοιτάξτε καλά από τις γρίλιες τι θα ‘ρθει.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να φέρουμε την συζήτηση για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια της Ελλάδας στο πεδίο του ρεαλισμού. Και πρώτ’ απ’ όλα, πριν διαβάσουμε Ιστορία, να δούμε το χάρτη.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΝ Κ. ΛΕΓΑΚΗ

Δικαιωμένος ξανά και ξανά ακόμα και από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο αποστρατευθείς - άνευ λόγου και αιτίας - από το Λιμενικό,  Κωνσταντίνος Λεγάκης, ακόμα περιμένει το ΠΑΣΟΚ να τον αποκαταστήσει επαναφέροντάς τον στο Σώμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Λεγάκης, υπήρξε επί σειρά ετών υπασπιστής του Επίτιμου

Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΜΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΒΑΛΕΡΓΑΚΗ ...ΤΑΡΑΤΤΕ!

"Προσέξτε! Δεν θα πειράξετε ποτέ τον Βαλεργάκη, γιατί θέλω όταν πηγαίνω στο Ηράκλειο να μην έχω προβλήματα".

Αυτά δήλωσε στο παρελθόν ο τέως υπουργός Ναυτιλίας Μανόλης Κεφαλογιάννης και καθώς μου το θύμισε ένας από τους παραλήπτες της εντολής… διερωτώμαι: Πόση δύναμη μπορεί να έχει ένας