Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΝ Κ. ΛΕΓΑΚΗ

Δικαιωμένος ξανά και ξανά ακόμα και από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο αποστρατευθείς - άνευ λόγου και αιτίας - από το Λιμενικό,  Κωνσταντίνος Λεγάκης, ακόμα περιμένει το ΠΑΣΟΚ να τον αποκαταστήσει επαναφέροντάς τον στο Σώμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Λεγάκης, υπήρξε επί σειρά ετών υπασπιστής του Επίτιμου
Αρχηγού Λ.Σ. Ναυάρχου Μανόλη Πελοποννήσιου. Γι αυτό – προφανώς – και μόλις το 2004 ανέλαβε η Ν.Δ. τη διακυβέρνηση του κράτους, «αξιοκρατικότατα» τον έστειλε στο σπίτι του, παρά το γεγονός ότι είχε έναν κατάλευκο φάκελο και στις διαδοχικές κρίσεις είχε λάβει Άριστα.

Ο Αξιωματικός ο οποίος ας σημειωθεί ανήκει στους πολύ λίγους που αγαπούν τη δουλειά τους και χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα και εργατικότητα, προσέφυγε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε σε όλους τους βαθμούς ενώ επιστέγασμα των προσπαθειών του ήταν η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας το οποίο αποφάσισε την επιστροφή του κ. Λεγάκη στο Λιμενικό.

Πέρασαν όμως δύο χρόνια από τότε. Το 2009 επί Υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Κωνσταντίνος Λεγάκης κρίθηκε ως διατηρητέος Υποναύαρχος και πλέον εκκρεμεί η κρίση του για το 2010.

Εάν κριθεί άμεσα και πριν από την επιλογή Υπαρχηγών, ο Υποναύαρχος Λεγάκης καταλαμβάνει αμέσως τη θέση πίσω από τον Αρχηγό, Αντιναύαρχο – πλέον – Σούλη. Τότε όμως είτε θα πρέπει να αναλάβει καθήκοντα Α΄ Υπαρχηγού, είτε να αποστρατευθεί οριστικά.

Τι θα κάνει άραγε τις επόμενες ημέρες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής;

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο απερχόμενος Αρχηγός Λ.Σ.  Αθανάσιος Μπούσιος, κατ' επανάληψη αρνήθηκε να υπογράψει την επαναφορά του Υποναύαρχου Λεγάκη, λέγοντας ότι "...αυτό θα διαταράξει την ιεραρχία του Λιμενικού".  Έτσι ροκάνισε τον χρόνο ώστε ο κ. Λεγάκης να χάσει οριστικά το τρένος της επαναφοράς όταν με τις επόμενες κρίσεις προαχθούν νεότεροι του.

Όπως μας ανέφερα ανώτεροι αξιωματικοί: "Αυτά  έκανε μεταξύ άλλων ο κ. Μπούσιος και έχασε την καλή έξωθεν μαρτυρία με αποτέλεσμα να προκληθεί αδιαφορία και αγανάκτηση στο Λιμενικό, το οποίο βουλιάζει κάθε μέρα περισσότερο μέσα στα δεκάδες προβλήματά του".