Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΝ Κ. ΛΕΓΑΚΗ

Δικαιωμένος ξανά και ξανά ακόμα και από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο αποστρατευθείς - άνευ λόγου και αιτίας - από το Λιμενικό,  Κωνσταντίνος Λεγάκης, ακόμα περιμένει το ΠΑΣΟΚ να τον αποκαταστήσει επαναφέροντάς τον στο Σώμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Λεγάκης, υπήρξε επί σειρά ετών υπασπιστής του Επίτιμου
Αρχηγού Λ.Σ. Ναυάρχου Μανόλη Πελοποννήσιου. Γι αυτό – προφανώς – και μόλις το 2004 ανέλαβε η Ν.Δ. τη διακυβέρνηση του κράτους, «αξιοκρατικότατα» τον έστειλε στο σπίτι του, παρά το γεγονός ότι είχε έναν κατάλευκο φάκελο και στις διαδοχικές κρίσεις είχε λάβει Άριστα.

Ο Αξιωματικός ο οποίος ας σημειωθεί ανήκει στους πολύ λίγους που αγαπούν τη δουλειά τους και χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα και εργατικότητα, προσέφυγε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε σε όλους τους βαθμούς ενώ επιστέγασμα των προσπαθειών του ήταν η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας το οποίο αποφάσισε την επιστροφή του κ. Λεγάκη στο Λιμενικό.

Πέρασαν όμως δύο χρόνια από τότε. Το 2009 επί Υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Κωνσταντίνος Λεγάκης κρίθηκε ως διατηρητέος Υποναύαρχος και πλέον εκκρεμεί η κρίση του για το 2010.

Εάν κριθεί άμεσα και πριν από την επιλογή Υπαρχηγών, ο Υποναύαρχος Λεγάκης καταλαμβάνει αμέσως τη θέση πίσω από τον Αρχηγό, Αντιναύαρχο – πλέον – Σούλη. Τότε όμως είτε θα πρέπει να αναλάβει καθήκοντα Α΄ Υπαρχηγού, είτε να αποστρατευθεί οριστικά.

Τι θα κάνει άραγε τις επόμενες ημέρες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής;

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο απερχόμενος Αρχηγός Λ.Σ.  Αθανάσιος Μπούσιος, κατ' επανάληψη αρνήθηκε να υπογράψει την επαναφορά του Υποναύαρχου Λεγάκη, λέγοντας ότι "...αυτό θα διαταράξει την ιεραρχία του Λιμενικού".  Έτσι ροκάνισε τον χρόνο ώστε ο κ. Λεγάκης να χάσει οριστικά το τρένος της επαναφοράς όταν με τις επόμενες κρίσεις προαχθούν νεότεροι του.

Όπως μας ανέφερα ανώτεροι αξιωματικοί: "Αυτά  έκανε μεταξύ άλλων ο κ. Μπούσιος και έχασε την καλή έξωθεν μαρτυρία με αποτέλεσμα να προκληθεί αδιαφορία και αγανάκτηση στο Λιμενικό, το οποίο βουλιάζει κάθε μέρα περισσότερο μέσα στα δεκάδες προβλήματά του".

4 σχόλια:

  1. ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ"!
    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ Η ΑΒΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. "ΤΕΛΕΙΟ" ΝΑΥΑΡΧΟ, ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΑΒΑΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ "ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ - ΜΕΓΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ" ΚΟΛΛΗΤΟ ΜΑΣ.
    ΣΥΝΕΧΕΣ ΡΕΣΙΤΑΛ ΗΘΟΥΣ...
    ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://nextok.blogspot.com/2010/12/blog-post_594.html
    Ανώνυμε υβριστή. Και μόνον που ασχολούμαι μαζί σου, αξία σου δίνω. Διάβασε λοιπόν στον σύνδεσμο που χρονολογείται από τις 15 Δεκεμβρίου 2010. Αυτό ήταν το προηγούμενο κείμενό μου σχετικά με τον κ. Κωνσταντίνο Λεγάκη. Υπάρχουν και άλλα. Πολλά. Μακάρι να του έμοιαζες, όσο στο μικρό του δακτυλάκι του. Αβάντες δεν κάνω σε κανένα. Και αυτό το ξέρουν όλοι όσοι σέβονται τον εαυτό τους και την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KΥΡΙΑ ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙΡΟ.
    ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΤΟ Λ.Σ ΚΑΙ ΦΕΡΩ ΒΑΘΜΟ ΑΝΩΤΕΡΟΥ Α/Ξ.
    ΝΟΜΟΤΕΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο Κ.ΛΕΓΑΚΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΑΔΙΚΗΣΕ ΣΑΝ ΝΕΑΡΟ ΤΟΤΕ ΑΝΘΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΘΕΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
    ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΑΤΕ ΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΙΣΩΣ ΕΒΑΖΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΟΜΟΥΣ ΕΑΝ ΚΡΑΤΙΟΤΑΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑ.
    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΩΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ -ΒΑΛΤΩΝ -ΟΡΝΤΙΝΑΤΖΩΝ- ΚΑΙ ΒΟΛΕΨΑΚΙΔΩΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΓΓΙΖΟΥΝ.
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΩ ΕΠΙΣΕΙΣ ΠΩΣ ΕΑΝ ΑΥΡΙΟ ΕΙΧΑ ΘΕΜΕΛΩΣΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΘΑ ΕΦΕΥΓΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ.
    ΦΙΛΙΚΑ ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΣΑΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ πολύ αγαπητέ αναγνώστη. Το email μου είναι στη διάθεσή σας: theocontzo3@gmail.com

    Σας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι παίρνετε ξεκάθαρη θέση, έστω κι αν όπως λέτε αδικηθήκατε στο παρελθόν. Μόνον οι ένοικοι των νεκροταφείων ξέρετε δεν κάνουν λάθη. Ίσως και ο κ. Λεγάκης να το έχει αναγνωρίσει. Λυπάμαι όμως να σας πω ότι οι πληροφορίες για τον κ. Λεγάκη δεν είναι ευχάριστες. Θα ενημερωθείτε από δημοσίευμα που ακολουθεί.
    Όσο για την απογοήτευση που σας διακατέχει, θα έλεγα: Υπομονή. Κάθε νύχτα ακολουθείται από τη μέρα της. Πάντα.
    Και πάλι σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου