Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ... "ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΙ" ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ

 Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Για γέλια και για κλάματα είναι όπως κάθε "παλικαρίσια"  ιστορία των μελών της σημερινής κυβέρνησης.  Τελευταία τραγελαφική υπόθεση υπήρξε η αντίδραση του κ. Μπεγλίτη κατά των αποστράτων που διαμαρτύρονταν χθες έξω από ΥΕΘΑ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος έγραψε στο "OnAlert.gr"  :  Η μεγάλη πλειοψηφία των αποστράτων που συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το ΥΕΘΑ δεν ήταν σύμφωνοι με την “εισβολή”. Γνώριζαν ότι αυτό θα έδινε αφορμή για ένα νέο κύκλο λάσπης εναντίον τους.

ΕΚΠΛΗΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟ "DER SPIEGEL" ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ritschl:  η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα


Albrecht Ritsch , Wirtschaftshistoriker

είναι καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας











Το Der Spiegel μας έχει συνηθίσει σε πολύ αρνητικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα. Δεν ξέρουμε τι …κρίση έπιασε τους Γερμανούς, αλλά η συνέντευξη του Albrecht Ritsch, Wirtschaftshistoriker (καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας) που δημοσιεύει είναι εκπληκτική και πρέπει να τη διαβάσουν πολύ προσεκτικά η Μέρκελ,ο Σόϊμπλε κι όλοι όσοι έχουν κάνει πειραματόζωο την Ελλάδα!



Ο καθηγητής σε γενικές γραμμές:

•Χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη τη συμπεριφορά των Γερμανών που συνοψίζεται στο “λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε αυτό που σας λέμε”.

•Θυμίζει τις μεγάλες χρεοκοπίες της Γερμανίας και υπενθυμίζει ότι το οικονομικό της θαύμα το οφείλει στις ΗΠΑ!

•Θα έπρεπε αντίθετα να είμαστε ευγνώμονες, να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς εδώ παίξουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, κάποτε κάποιοι θα μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς, λέει και αφήνει ξερούς τους Γερμανούς!

ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Αναχώματα... από Οργανώσεις Προστασίας Καταναλωτών και επιτροπές του "Δεν πληρώνω"
Διευρύνουν τη δράση τους οι επιτροπές αγώνα «Δεν πληρώνω». Πρόσφατα απέτρεψαν έναν πλειστηριασμό ακινήτου οφειλέτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Καλούν μάλιστα οποιονδήποτε αντιμετωπίζει αντίστοιχη διαδικασία να ενημερώνει έγκαιρα τις επιτροπές για τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής πλειστηριασμών, προκειμένου να παρέμβουν και να τον εμποδίσουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της e-net και της δημοσιογράφου Ντίνας Καράτζιου, παρ' όλο που οι πλειστηριασμοί της κύριας ή μοναδικής κατοικίας έχουν ανασταλεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου (νόμος 3869/2010), εντούτοις, ενώσεις καταναλωτών και πολιτών υποστηρίζουν ότι εάν δεν αλλάξει κάτι, ως το τέλος του χρόνου, θα χαθούν χιλιάδες περιουσίες.