Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Συνελήφθη εφοπλιστής για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Σε ...ξέρα προσέκρουσε χθες το Πειραϊκό εφοπλιστικό λόμπι μετά την αποκάλυψη ότι γνωστότατος  εφοπλιστής συνελήφθη από τις διωκτικές αρχές, καθώς σε ένα από τα πλοία του εντοπίστηκε μεγάλο φορτίο με λαθραία τσιγάρα.  Το γεγονός πάντως δεν παραξένεψε κανέναν από τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ!

Το θέμα διαβάσαμε στο http://presscopy.blogspot.com/2012/03/blog-post_190.html και σύμφωνα με το δημοσίευμα τα μέλη του πληρώματος ρίχνουν τις ευθύνες στον εφοπλιστή ενώ ο ίδιος αρνείται τα πάντα.

Να σημειωθεί ότι ο "πρωταγωνιστής" και κυρίως ένα μέλος της εφοπλιστικής οικογένειά του, απασχόλησαν κατ' επανάληψη το nextok.blogspot.com για διάφορα θέματα ωστόσο το όνομά του δεν μπορεί να δημοσιευθεί καθώς δεν υπάρχει ακόμα σε βάρος του καταδικαστική απόφαση.

Κόντρα Στέφανου Χρήστου - Υπουργού Υγείας για τις αρμοδιότητες


Δεν είναι μόνον που δεν θα
βρεθεί άνθρωπος για να
ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ στις
αναμενόμενες εκλογές,
αλλά ορισμένοι πολιτικοί
όπως ο Α. Λοβέρδος κάνουν
ότι μπορούν για να
εξαφανιστούν από τον
χάρτη της πολιτικής σκηνής.
Ξέρει άραγε ο Υπουργός
Υγείας τι τον περιμένει εάν
στρέψει εναντίον του τη Β΄
περιφέρεια Πειραιά;  Κι ας
βάζει υποψηφιότητα στη
Β΄ Αθηνών.
Στη φωτογραφία είναι 
ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά
και μέλος του Διοικητικού
Συμβούλιου της ΕΝΠΕ
 Στέφανος Χρήστου
 Αντίθετη με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης από το Υπουργείο Υγείας η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

Για προσπάθεια απαξίωσης του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης κάνει λόγο σε πρόσφατο ψήφισμά του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ και καταγγέλλει τον Υπουργό Υγείας για άκρως συγκεντρωτική νοοτροπία.

Αφορμή για την έντονη αντίδραση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ, τακτικό μέλος του οποίου είναι και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου, αποτέλεσε η ενσωμάτωση διάταξης σε πρόσφατο νόμο με την οποία καταργείται η διάταξη του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) που πρόβλεπε την άσκηση των αρμοδιοτήτων των Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ) από τις Αιρετές Περιφέρειες.

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ έχει ως ακολούθως:

«Mε το άρθρο 137 του Νόμου που πρόσφατα ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καταργήθηκε η εκχώρηση της αρμοδιότητας των Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ) στις Αιρετές Περιφέρειες που προέβλεπε ο Νόμος 3852/2010 «Καλλικράτης».