Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Συνελήφθη εφοπλιστής για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Σε ...ξέρα προσέκρουσε χθες το Πειραϊκό εφοπλιστικό λόμπι μετά την αποκάλυψη ότι γνωστότατος  εφοπλιστής συνελήφθη από τις διωκτικές αρχές, καθώς σε ένα από τα πλοία του εντοπίστηκε μεγάλο φορτίο με λαθραία τσιγάρα.  Το γεγονός πάντως δεν παραξένεψε κανέναν από τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ!

Το θέμα διαβάσαμε στο http://presscopy.blogspot.com/2012/03/blog-post_190.html και σύμφωνα με το δημοσίευμα τα μέλη του πληρώματος ρίχνουν τις ευθύνες στον εφοπλιστή ενώ ο ίδιος αρνείται τα πάντα.

Να σημειωθεί ότι ο "πρωταγωνιστής" και κυρίως ένα μέλος της εφοπλιστικής οικογένειά του, απασχόλησαν κατ' επανάληψη το nextok.blogspot.com για διάφορα θέματα ωστόσο το όνομά του δεν μπορεί να δημοσιευθεί καθώς δεν υπάρχει ακόμα σε βάρος του καταδικαστική απόφαση.


Η συγκεκριμένη υπόθεση εξιχνιάστηκε όταν κατά την διάρκεια περιπολίας σκάφους του Λιμενικού εντοπίστηκε 16 μίλια δυτικά της Κεφαλλονιάς πλοίο, που έφερε σημαία της Σιέρα Λεόνε.

Οι λιμενικοί πλησίασαν το πλοίο για να κάνουν έλεγχο και τότε ο πλοίαρχος φανερά σοκαρισμένος, είπε ότι ο δεύτερος μηχανικός αγνοείται και πιθανότατα έπεσε στην θάλασσα.

Τότε  οι άνδρες του λιμενικού άρχισαν να υποψιάζονται ότι κάτι δεν πάει καλά. Σε έλεγχο που έκαναν στο πλοίο, το οποίο θα έπρεπε να έχει κανονικά ελληνική σημαία, εντοπίστηκαν 7.500 κούτες που περιείχαν 75.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα.

Αμέσως το λιμενικό προχώρησε στην σύλληψη του πληρώματος (τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές), τα μέλη του οποίου αποκάλυψαν ότι ήδη είχαν πετάξει στην θάλασσα 16.000 κούτες.

Ο καπετάνιος ομολόγησε ότι το πλοίο είχε αποπλεύσει από το Μαυροβούνιο και ότι τα λαθραία τσιγάρα μεταφορτώθηκαν εν πλω από άλλο λαθρεμπορικό πλοίο. Μάλιστα, είπε ότι την όλη επιχείρηση είχε στήσει ο ίδιος ο εφοπλιστής, ο οποίος περίμενε το φορτίο στην στεριά.

Στην συνέχεια συνελήφθη και ο εφοπλιστής και ο 69χρονος συνεργάτης του. Παρόλο που ο εφοπλιστής δήλωσε άγνοια ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, όπου δήλωσε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Με εγγύηση 60.000 ευρώ

Σύμφωνα με το http://naytiliagr.blogspot.com/2012/03/blog-post_9629.html τελικά ο επιχειρηματίας της θάλασσας  ύστερα από πολύωρη απολογία, αφέθηκε ελεύθερος, αργά το απόγευμα της Πέμπτης, με την καταβολή εγγύησης 60.000 ευρώ, ενώ του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσίασή του ανά τακτά διαστήματα στο Α.Τ. της περιοχής του.


Με τους ίδιους ακριβώς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος και ο 69χρονος φερόμενος ως συνεργάτης του, από την Κεφαλλονιά, ενώ με 3.000 ο καθένας και τους ίδιους περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τρεις 'Έλληνες.

Τέλος, τα δύο μέλη του πληρώματος από το Μπανγκλαντές αφέθηκαν ελεύθερα με την καταβολή εγγύησης 3.000 ευρώ και υπό τον όρο της άμεσης απέλασής τους από τη χώρα

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου