Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΣΗΡΑΓΓΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟ

Στα κατεχόμενα βρίσκεται ο υπουργός Συγκοινωνιών της Τουρκίας Μεχμέτ Σολούκ, ο οποίος υπέγραψε «πρωτόκολλο συνεργασίας» με τον λεγόμενο υπουργό Συγκοινωνιών και έργων Χαμζά Ερσάν Σανέρ.

Συμφωνήθηκε η κατασκευή αυτοκινητόδρομου μεταξύ κατεχόμενης Αμμοχώστου και Λεύκας και σήραγγας κάτω από τον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο, η οποία θα ενώνει την κατεχόμενη Λευκωσία με την Κερύνεια.

Σε δηλώσεις του, ο Σολούκ είπε πως ό,τι υπάρχει στην

ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΤΟ ΝΕΕ

Τό Ναυτικό Επιμελητήριο τής Ελλάδος παρακολουθεί μέ ανησυχία φαινόμενα παρεμπόδισης τής ελεύθερης διακίνησης επιβατών, φορτίων καί πλοίων, η οποία επανελήφθει καί σήμερα σέ συνέχεια προγενέστερων γιά τίς οποίες τό ΝΕΕ είχε εκφράσει τήν δικαιολογημένη αντίθεση του πρός τούς αρμόδιους Υπουργούς, τήν 30Η Μαίου.
Η σημερινή παρεμπόδιση τής εκτέλεσης

ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΑΝΤΑ Η ΠΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ"

Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά την σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της απεφάσισε την πραγματοποίηση την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας των πληρωμάτων όλων των κατηγοριών πλοίων στα λιμάνια του νομού Αττικής, από ώρα 00.01 μέχρι 24.00 της 30/6/2011 και με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης.


Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας κατέληξε σε αυτή την απόφαση ύστερα από την αιφνιδιαστική, εξοργιστική, προκλητική απόφαση της Κυβέρνησης να συμπεριλάβει διατάξεις στο άρθρο 44 του σχεδίου νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» με τις οποίες κυριολεκτικά ισοπεδώνονται τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των Ελλήνων ναυτεργατών, τα οποία διαμορφώθηκαν ύστερα από σκληρούς, αλλεπάλληλους αγώνες και θυσίες δεκαετιών.

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ: ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ

Αναφορά σε "εκβιαστικά διλήμματα και κινδυνολογίες", αλλά και  "εκβιαστικές πρακτικές  και εκφοβιστικών μεθόδων" κάνει η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα σε επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής τονίζοντας ότι δεν θα συμμετέχει στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο καταγγέλλοντάς το ως εγκληματικό.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ


Στις φυλακές Ναυπλίου οδηγήθηκε ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων.

Αυτή είναι η 3η προφυλάκιση, καθώς πριν από τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Βόλου, είχαν κριθεί προφυλακιστέοι ο Βασίλειος Καρακούλιας, ο οποίος σύμφωνα με τις καταθέσεις διατηρούσε πολύ μεγάλο γραφείο παράνομου στοιχηματισμού και ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης.

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΛΟΪΖΟΥ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ



"Καληνύχτα ήλιε, καληνύχτα..."
Τα χαστούκια διαδέχονται το ένα το άλλο, αλλά αυτή η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, η κυβέρνηση της τρόικας και των διεθνών τραπεζιτών και οικονομικών μας τρομοκρατών, η κατοχική κυβέρνηση του σύγχρονου Τσολάκογλου, δεν καταλαβαίνει τίποτε απολύτως. Οι πολίτες τους φτύνουν και χαμογελαστοί υπουργοί και βουλευτές απορούν πως είναι δυνατόν να βρέχει καλοκαιριάτικα με τόσο ήλιο και τόση ζέστη...!

ΤΑ πιο πάνω αναφέρονται σε δημοσίευμα της έγκυρης ιστοσελίδας "Ας μιλήσουμε επιτέλους" http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_28.html?utm_source=BP_recent.  Στο δημοσίευμα αναφέρονται και τα ακόλουθα:

"ΟΒΙΔΕΣ" ΑΠΟ ΗΛΕΤΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Κόντρα στις απειλές των ...τανκς, προτείνεται πολυβολισμός με ηλεκτρονικά μηνύματα διαμαρτυρίας - Όλες οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Μόνον για τη διατήρησή τους στην εξουσία, καταδικάζουν τον λαό σε πολύχρονη φτώχια και εξαθλίωση οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - όσοι ψηφίσουν - και όσοι από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης συμπλεύσουν με τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, βλέπει πλέον ξεκάθαρα ότι λύσεις υπάρχουν, λύσεις διαφορετικές, λύσεις που θα υποχρεώσουν την παγκόσμια κοινότητα να τερματίσει την τακτική "βρυκόλακα" που εφαρμόζει σε βάρος της Ελλάδας, με την αδυναμία της κυβέρνησης Παπανδρέου να αντισταθεί.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


«Νεκρώνει» η Ελλάδα σήμερα και αύριο

Χιλιάδες πολιτών από κάθε γωνιά της Ελλάδας συρρέουν στο κέντρο της Αθήνας για να συμμετέχουν στην διαδήλωση διαμαρτυρίας,  με στόχο την αποτροπή της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου το οποίο ήδη άρχισε από χθες το απόγευμα σήμερα να συζητείται στη Βουλή. Παράλληλα και για τον ίδιο λόγο σε διήμερη πανεργατική απεργία κατέρχονται από σήμερα Τρίτη και αύριο  Τετάρτη (28 και 29 Ιουνίου 2011) η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.   Εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια των 48 αυτών ωρών, η Αθήνα θα δεχθεί τη μεγαλύτερη κοσμοσυρροή στην ιστορία της.