Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


«Νεκρώνει» η Ελλάδα σήμερα και αύριο

Χιλιάδες πολιτών από κάθε γωνιά της Ελλάδας συρρέουν στο κέντρο της Αθήνας για να συμμετέχουν στην διαδήλωση διαμαρτυρίας,  με στόχο την αποτροπή της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου το οποίο ήδη άρχισε από χθες το απόγευμα σήμερα να συζητείται στη Βουλή. Παράλληλα και για τον ίδιο λόγο σε διήμερη πανεργατική απεργία κατέρχονται από σήμερα Τρίτη και αύριο  Τετάρτη (28 και 29 Ιουνίου 2011) η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.   Εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια των 48 αυτών ωρών, η Αθήνα θα δεχθεί τη μεγαλύτερη κοσμοσυρροή στην ιστορία της.

Σε ετοιμότητα και σε συναγερμό βρίσκεται ήδη η Αστυνομία καθώς εξαιρετικά μεγάλος είναι ο φόβος επεισοδίων ιδιαίτερα το απόγευμα της Τετάρτης όταν στη Βουλή θα ψηφίζεται το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος.

Αποκλεισμός της Βουλής

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε ολοήμερο αποκλεισμό της Βουλής με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το πρωί και το μεσημέρι, στο Σύνταγμα, καθώς και συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, απ' όπου θα ξεκινήσει η πορεία για τη Βουλή.  Πορείες και για τις δύο ημέρες έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Ηλεκτροδηγών του Μετρό επισημαίνεται ότι «για να εξυπηρετηθεί η συγκέντρωση της Τετάρτης, τα τρένα θα κινηθούν από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας».

Συγκεκριμένα στις συγκοινωνίες, οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα ακινητοποιηθούν για 48 ώρες, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στη 48ωρη πανελλαδική απεργία. Επίσης, το Μετρό δεν θα εκτελεί δρομολόγια από τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο, καθώς η γραμμή ανήκει στον ΟΣΕ.

Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία ΕΘΕΛ και τρόλεϊ ΗΛΠΑΠ συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία, με εξαίρεση 200 λεωφορεία, τα οποία θα εξυπηρετούν τους συμμετέχοντες στους Special Olympics.

Προβλήματα στις πτήσεις
Μετ' εμποδίων θα εκτελούνται από το πρωί της Τρίτης οι πτήσεις των αεροσκαφών μετά την απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας να συμμετάσχει στην απεργία με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας και τις δύο μέρες, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ.  

Η ΠΝΟ δεν αποφάσισε συμμετοχή στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, ωστόσο άλλες πρωτοβάθμιες ναυτεργατικές οργανώσεις δηλώνουν ότι θα απεργήσουν με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εκτέλεση δρομολογίων.  Όσοι είχαν πρόθεση να ταξιδέψουν, πρέπει να επικοινωνούν με τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές ή τα πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων ή τις ακτοπλοϊκές εταιρίες.

Και οι λιμενικοί

Όλες τις Ενώσεις μέλη της, καλεί η ΠΟΕΠΛΣ να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Στο κάλεσμα αναφέρονται τα ακόλουθα: "Η γενικευμένη αντίδραση της Ελληνικής κοινωνίας είναι το μοναδικό ανάχωμα στις επιδιώξεις των ξένων της Ε.Ε. και της τρόικας. Οφείλουμε όλοι να δώσουμε δυναμικό παρόν ενάντια στις πολιτικές που αφανίζουν την ανθρώπινη υπόσταση. Όλοι μαζί ενωμένοι απέναντι στην βαρβαρότητα των μέτρων λιτότητας και των εκβιαστικών διαδικασιών.Δεν θα πληρώσουμε μία κρίση που δεν μας ανήκει».

Αποκομιδή απορριμμάτων

Προβλήματα θα υπάρξουν και στην αποκομιδή των απορριμμάτων στο Λεκανοπέδιο και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, καθώς οι εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ - ΟΤΑ) προχώρησαν από τα μεσάνυχτα σε κατάληψη και κλείσιμο των ΧΥΤΑ μέχρι την ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων.

1 σχόλιο:

  1. Βλέπετε τις μεθόδους αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης; Με μερικούς κουκουλοφόρους, στρακαστρούκες κ χημικά "τακτοποιείς" το ζήτημα κ από 200 χιλιάδες λαού μένουν ελάχιστοι και αυτοί ήσυχοι να παρακολουθούν τα δρώμενα. Μαγκιά τους αλλά..... το πήραμε χαμπάρι πλέον.

    σχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου