Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ: ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ

Αναφορά σε "εκβιαστικά διλήμματα και κινδυνολογίες", αλλά και  "εκβιαστικές πρακτικές  και εκφοβιστικών μεθόδων" κάνει η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα σε επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής τονίζοντας ότι δεν θα συμμετέχει στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο καταγγέλλοντάς το ως εγκληματικό.


Με δυναμισμό, υπερηφάνεια αλλά και με τόλμη η οποία απορρέει από τη δύναμη που της δίνει ο απλός πολίτης με τον σεβασμό που την περιβάλλει, η Ολυμπιονίκης Σοφία Σακοράφα, έριξε ένα ακόντιο στην κυβέρνηση με επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής.

Είναι προφανές, ότι η γυναίκα αυτή που τη φιλολαϊκότητα της προσπάθησε να εκμεταλλευτή το πολιτικό σύστημα, στάθηκε με δυναμισμό απέναντι στη κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι εκείνη συνέβαλε στην ανάδειξη του κόμματος στην κυβέρνηση και δεν ανέδειξε εκείνην το κόμμα στη Βουλή.

Μη έχοντας λοιπόν την ανάγκη του ΠΑΣΟΚ - αλλά και κανενός κόμματος - η αυτόφωτη Σοφία Σακοράφα άφησε την κοινή λογική και τη συνείδησή της να την οδηγήσουν έτσι ώστε στο ακόντιό της να υψώσει τη σημαία της δυναμικής βουλευτού που τιμά τη ψήφο όλων εκείνων που τη στήριξαν για να τους στηρίξει.

Είναι αμφίβολο εάν θα υπάρξουν άλλοι ανάλογης δυναμικής βουλευτές μέσα από το ΠΑΣΟΚ στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο καθώς είναι πλέον αντιληπτό ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι 155, τρέμουν το γεγονός  ότι τυχόν αντίστασή τους στο Μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο, τους οδηγήσει εκτός ψηφοδελτίου κατά τις επόμενες εκλογές και άρα εκτός Βουλής.  Και το σημαντικότερο για όλα αυτά τα ανθρωπάκια είναι ότι θα στερέψει η κάνουλα της χλιδής και των χιλιάδων ευρώ που ρέουν στις τσέπες τους.

Αντίθετα η κυρία Σοφία Σακοράφα πήρε για μια ακόμα φορά το χρυσό Μετάλλιο και αυτή τη φορά είναι το Μετάλλιο του ελληνικού λαού και της αξιοπρέπειας.

Η επιστολή
Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε την επιστολή που έστειλε χθες 27 Ιουνίου 2011 η κυρία Σοφία Σακοράφα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων:


ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ
Βουλευτής Β΄ Αθηνών

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2011

Προς
τον Αξιότιμο Πρόεδροτης Βουλής Ελλήνων
Κο Φίλιππο Πετσάλνικο

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,
Με βαθιά συναίσθηση του πολιτικού μου καθήκοντος ως βουλευτής του ελληνικού λαού, αναγκάζομαι να μην συμμετάσχω στη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του Εφαρμοστικού νόμου, καθώς θεωρώ ότι δυστυχώς η Βουλή έχει μετατραπεί από σώμα κυρίαρχο, σε σώμα επικυρωτικό.

Τα βουλευόμενα δεν αποτελούν πλέον αντικείμενο δημοκρατικής ζύμωσης, αλλά είναι αποτέλεσμα εκβιαστικών πρακτικών και εκφοβιστικών μεθόδων, με συνέπεια να πλήττεται βαρύτατα και ανεπανόρθωτα η δημοκρατική λειτουργία του κοινοβουλίου, αλλά και να υπονομεύεται η εντολή του λαού μας.

Η αποχώρησή μου από τη διαδικασία δεν την καταγγέλλει απλώς ως προσχηματική, αλλά υπογραμμίζει ευθέως ότι το ίδιο το περιεχόμενο του Μεσοπρόθεσμου είναι εγκληματικό για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας. Είναι ώρα βαριάς ευθύνης κι ελπίζω η πολιτική συνείδηση ενός εκάστου βουλευτή να υπερβεί εκβιαστικά διλήμματα και κινδυνολογίες.

Με την παράκληση η παρούσα να αναγνωσθεί στο Σώμα,

με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Σοφία Σακοράφα

-=-=-=-=-=-=-=-=

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας με κοσμιότητα κάτω από την ανάρτηση.  Σχόλια υβριστικά ή προσβλητικά παραβλέπονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου