Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΑΝΤΑ Η ΠΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ"

Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά την σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της απεφάσισε την πραγματοποίηση την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας των πληρωμάτων όλων των κατηγοριών πλοίων στα λιμάνια του νομού Αττικής, από ώρα 00.01 μέχρι 24.00 της 30/6/2011 και με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης.


Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας κατέληξε σε αυτή την απόφαση ύστερα από την αιφνιδιαστική, εξοργιστική, προκλητική απόφαση της Κυβέρνησης να συμπεριλάβει διατάξεις στο άρθρο 44 του σχεδίου νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» με τις οποίες κυριολεκτικά ισοπεδώνονται τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των Ελλήνων ναυτεργατών, τα οποία διαμορφώθηκαν ύστερα από σκληρούς, αλλεπάλληλους αγώνες και θυσίες δεκαετιών.


Όπως γίνεται αμέσως αντιληπτό με την ανάγνωση του παραπάνω άρθρου, καταργούνται ουσιαστικά όλες οι διατάξεις του Ν. 3075/2002 που προβλέπουν, εκτός των άλλων, όλες τις αναπροσαρμογές και τις αυξήσεις των συντάξεων του ΝΑΤ ενώ παράλληλα επέρχεται περαιτέρω μείωση των συντάξεων των απόμαχων ναυτεργατών κατά 6% αναδρομικά από 1/1/2011.

Επιπλέον στο σχετικό άρθρο προβλέπεται και πρόσθετη παρακράτηση μηνιαίας εισφοράς για τους συνταξιούχους του ΝΑΤ που δεν έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους!!! Δηλαδή καταργούνται τα αυτονόητα που προέρχονται από την ιδιομορφία του ναυτικού επαγγέλματος, αφού είναι σύνηθες ο ναυτικός να εισέρχεται σε νεαρή ηλικία στο επάγγελμα και ύστερα από χρόνια σκληρής δουλειάς και θαλάσσιας υπηρεσίας να θεμελιώνει δικαίωμα συνταξιοδότησης πριν την συμπλήρωση των 60 ετών.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω μείωση του 6% των συντάξεων έρχεται να προστεθεί στις αλλεπάλληλες μειώσεις που ήδη έχουν υποστεί οι συντάξεις των απόμαχων του κύματος με την περικοπή των δώρων και την γνωστή αφαίμαξη λόγω «Λάφκα».

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή της για την απροκάλυπτη, απαράδεκτη και εντεινόμενη επίθεση στα δικαιώματα των Ελλήνων ναυτεργατών επισημαίνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ανεχτεί οποιαδήποτε ενέργεια με την οποία θα επέρχεται μεταβολή της ισχύουσας ασφαλιστικής νομοθεσίας του ΝΑΤ.

Είναι γνωστές σε όλους οι πρωτοφανείς θυσίες, επαγγελματικές και οικογενειακές που υποβάλλονται οι Έλληνες ναυτεργάτες, στις οποίες πρέπει να προστεθούν και οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλουν αποβλέποντας, όταν φτάσει η ώρα της απομαχίας, να τους καταβληθεί μια αξιοπρεπή σύνταξη που θα τους επιτρέπει να ζήσουν, επιτέλους, μαζί με τις οικογένειές τους, μετά από απουσία ετών από το σπίτι τους.

Αξιοπρεπή σύνταξη η οποία μετατρέπεται πλέον σε όνειρο απατηλό και άπιαστο, μετά τις πρωτοφανείς, άδικες, αστήρικτες, ανάλγητες αποφάσεις σε βάρος των κοινωνικοασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί την Κυβέρνηση και όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου που πρόκειται να δώσουν την ψήφο τους στο παραπάνω σχέδιο νόμου, να αναλάβουν έστω και την τελευταία στιγμή τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Σε αντίθετη περίπτωση η Διοίκηση της Ομοσπονδίας θα προχωρήσει στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της, στοχεύοντας την άμεση απόσυρση των διατάξεων του άρθρου 44 που αφορούν το ΝΑΤ.

Η ΠΝΟ δείχνοντας και πάλι αίσθημα ευθύνης ανέμενε από την Κυβέρνηση να επανορθώσει τις αδικίες που ήδη έχει επιφέρει στις συντάξεις των ναυτεργατών.

Αντ’ αυτού ήρθε να προστεθεί αυτή η αισχρή και απαράδεκτη προσπάθεια επιβολής και πρόσθετων νέων μειώσεων στις ήδη κουτσουρεμένες συντάξεις των απόμαχων του κύματος.

Η ολομέτωπη επίθεση και η κατεδάφιση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και η κατακόρυφη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων ναυτεργατών δεν πρόκειται να περάσει, και αυτό καλά θα κάνουν να το συνειδητοποιήσουν έγκαιρα όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

Επισημαίνουμε ότι για την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι φίλοι επιβάτες και για την αναστάτωση που αναπόφευκτα θα προκληθεί στα λιμάνια της χώρας, οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι Έλληνες ναυτεργάτες οι οποίοι αναγκάζονται να αμυνθούν μπροστά στην πρωτοφανή επίθεση που δέχονται θεμελιώδη δικαιώματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου