Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Φυλακισμένος στην Ισπανία ο "πατέρας" της λίστας

Ο Φαλτσιανι είναι ένας 40χρονος ιταλογαλλικής καταγωγής ειδικός στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.


Ο άνθρωπος που έκλεψε χιλιάδες αρχεία με προσωπικά δεδομένα καταθετών της HSBC από πολλές χώρες του κόσμου. Όλοι αυτοί οι πελάτες είχαν ένα κοινό. Είχαν κρυφές καταθέσεις στην Ελβετία.

Τώρα, κρατείται σε μια φυλακή στην Ισπανία και περιμένει να μάθει την ποινή της φυλάκισής του.

Θα γίνει της ...λίστας

- Διέρρευσε στον Τύπο -

Ποιος άραγε θα πει τώρα στη Λαγκάρτ ότι η Λίστα με τους πρώτους 2.000 υποψήφιους φοροφυγάδες-καταθέτες εκατομμυρίων σε μία μόνον Ελβετική τράπεζα που παρέδωσε στην Ελλάδα το 2010 είναι παράνομη;  Προσπαθώ να φανταστώ τον πρωθυπουργό της χώρας, να συζητά σήμερα με την σιδηρά κυρία όταν εκείνη πήρε φωτιά όταν διαπίστωσε ότι η Ελλάδα την κατηγορεί για διάπραξη ...υποκλοπής:

Συνελήφθη ο Γ.Σμπώκος

Συνελήφθη στις 17:30 το απόγευμα στην οικία του στην Κηφισιά από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος. Ο Γ. Σμπώκος συνελήφθη με βάση ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τον ανακριτή και διαβιβάστηκε σήμερα στην Ασφάλεια, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού, κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Την σύλληψη του πρώην γενικού διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατηγορούμενου στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ζήτησε ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής.