Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Θα γίνει της ...λίστας

- Διέρρευσε στον Τύπο -

Ποιος άραγε θα πει τώρα στη Λαγκάρτ ότι η Λίστα με τους πρώτους 2.000 υποψήφιους φοροφυγάδες-καταθέτες εκατομμυρίων σε μία μόνον Ελβετική τράπεζα που παρέδωσε στην Ελλάδα το 2010 είναι παράνομη;  Προσπαθώ να φανταστώ τον πρωθυπουργό της χώρας, να συζητά σήμερα με την σιδηρά κυρία όταν εκείνη πήρε φωτιά όταν διαπίστωσε ότι η Ελλάδα την κατηγορεί για διάπραξη ...υποκλοπής:

-  Ψάχνετε 11 δισ κύριε Σαμαρά.  Και σας έδωσα πριν από 15 μήνες μία λίστα με φοροφυγάδες.
-  Παράνομη λίστα μου δώσατε μαντάμ.  Πως να τη χρησιμοποιήσω;  Δεν ντρέπεστε που υποκλέψατε πληροφορίες εγκλημάτων...  Τι σόι πράγματα είναι αυτά;   Εδώ δεν είναι ούτε Γαλλία, ούτε Ιταλία, ούτε Γερμανία.  Εμείς στην Ελλάδα δεν λειτουργούμε έτσι!  Αφήνουμε τους κλέφτες και τους φοροφυγάδες να αλωνίζουν όταν η αποκάλυψή τους δεν γίνεται με νόμιμο τρόπο... 

Θα κλάψουν ...μανούλες;

Πέρα από την ιλαροτραγωδία με πρωταγωνιστές τους Έλληνες πολιτικούς οι οποίοι φροντίζουν να μας "διασκεδάζουν" ολοένα και πιο έντονα καθημερινά, μάλλον τεκτονικό σεισμό στο εγχώριο πολιτικό και οικονομικό οικοδόμημα αναμένεται να προκαλέσει η αναμενόμενη δημοσιοποίηση των προσώπων που βρίσκονται στην διαβόητη πλέον λίστα που παρέδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
΄Ηδη κυκλοφορούν αρκετά ονόματα, κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών αλλά πολιτικών που συνδέονται με τις καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ – μέσω παρένθετων προσώπων, σύμφωνα τουλάχιστον με τα πρώτα στοιχεία.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Lykavitos.gr, μια τέτοια περίπτωση,
αποτελεί η γυναίκα που βρίσκεται επικεφαλής στη λίστα και φέρεται να έχει καταθέσεις 500.000.000 εκατομμυρίων ευρώ στην UBS!
Η γυναίκα αυτή είναι καθηγήτρια στο επάγγελμα, και ασφαλώς δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να δικαιολογήσει αυτό το αμύθητο ποσό που εμφανίζεται στον λογαριασμό της!
Δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Lykavitos.gr, είναι γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας στον χώρο του αυτοκινήτου που έχει απασχολήσει αρνητικά την δημοσιότητα τα τελευταία δύο χρόνια.
Ενώ στις πρώτες θέσεις στην διαβόητη λίστα της Lagarde είναι γόνος πολύ μεγάλης οικογένειας του κατασκευαστικού τομέα, αν και ο ίδιος ακολουθεί διαφορετικό επιχειρηματικό δρόμο.

"Τούρκος" η Λαγκάρντ

Σύμφωνα με το kourdistoportocali έξαλλη η Λαγκάρντ για τους χειρισμούς του εγχώριου πολιτικού συστήματος σχετικά με την περίφημη λίστα των 2.000 Ελλήνων καταθετών σε τράπεζες της Ελβετίας, ετοιμάζεται να ζητήσει έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου του ΔΝΤ με εισήγηση να εγκαταλείψει το Ταμείο την Ελλάδα.
Στο μεταξύ ο Βενιζέλος απέστειλε τη λίστα στο Μαξίμου κι αυτό με τη σειρά του στον ΣΔΟΕ. Το μπάχαλο συνεχίζεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ολόκληρη η λίστα θα δημοσιευθεί σε εβδομαδιαία εφημερίδα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται ήδη στα χέρια του εκδότη!

Βενιζέλος:  Εγώ την έχω...

Στό μεταξύ βεβαίως εμβρόντητη η ελληνική κοινωνία πληροφορήθηκε σήμερα ότι η περιβόητη λίστα βρισκόταν στα χέρια του υποψήφιου ...πρωθυπουργού και νυν "συμπρωθυπουργού"  Ευάγγελου Βενιζέλου.  Μάλιστα ο ίδιος "ενοχλημένος" από τη δημοσιότητα του θέματος φρόντισε το πρωί να την παρέδωσε μέσα σε  usb stick στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο με την σειρά του την έστειλε στο ΣΔΟΕ ...χωρίς να το εμφανίσει!
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το πρωί, έφτασε στο γραφείο του πρωθυπουργού φάκελος με USB, τον οποίο απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο USB υπήρχε η γνωστή πλέον ως «λίστα Λαγκάρντ».
Από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρινίζουν ότι ο φάκελος δεν ανοίχθηκε και απεστάλη ως είχε στο ΣΔΟΕ για τα περαιτέρω.
Πάντως, προκάτοχοι του κ.Βενιζέλου, δηλώνουν ότι η λίστα δεν θα έπρεπε να βρίσκεται ακόμα στα χέρια του αλλά να έχει παραδοθεί στον διάδοχό του, δηλαδή τον κ. Στουρνάρα.
Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε... ενοχλημένος απ' τον όλο θόρυβο, ίσως και από τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου και τόνισε:
"Η δημόσια συζήτηση για την «περιβόητη» λίστα Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα που σύμφωνα με δήλωσή του παρέλαβε στα τέλη 2010 ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και παρέδωσε στις αρχές Ιουνίου 2011 στον τότε Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη, τείνει να εκθέσει διεθνώς τη χώρα και να ακυρώσει την προσπάθειά μας για σύναψη διακρατικής σύμβασης με την Ελβετία για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων."
Σε ό,τι αφορά στη διαβόητη λίστα ο κ. Βενιζέλος ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι δυνατό να αξιοποιηθεί καθώς εμμέσως πλην σαφώς όπως αφήνεται να εννοηθεί θα ήταν μη νόμιμη διαδικασία:
"Ανέλαβα τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών στις 17 Ιουνίου 2011. Τον Αύγουστο του 2011 ο κ. Διώτης, με αφορμή και πάλι δημοσιεύματα για την ύπαρξη «λίστας» με ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, με ενημέρωσε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του είχε παραδώσει ατύπως κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία που δεν συνιστούσαν όμως σε καμία περίπτωση αρχείο που περιήλθε με νόμιμη διαδικασία στην υπηρεσία του και άρα δυνάμενο να υπαχθεί σε νόμιμη επεξεργασία από αυτή και πολύ περισσότερο να δημοσιοποιηθεί."
*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείτε γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου