Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Η γρίπη πήρε τον 30χρονο Γιώργο Χρήστου - Εκατοντάδες φίλοι και συγγενείς τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία

Ράγισαν ακόμα και τα μάρμαρα στο Γ΄ Νεκροταφείο όπου έγινε η ταφή του τελευταίου θύματος της γρίπης, Γιώργου Χρήστου.  Περισσότερα από 2.000 άτομα αποχαιρέτησαν τον νεαρό δικηγόρο που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής 15 Φεβρουαρίου 2015.  Οι σπαρακτικές κραυγές της μάνας του, της Βάνας Χρήστου, συγκλόνισαν τους φίλους του, τους συμμαθητές του, και όλους όσοι έσπευσαν να συμπαρασταθούν στην οικογένεια.  "Γιε μου, γιε μου, που πας, σε άφησα και μου έφυγες, γιε μου, γιε μου" σπάραζε η απαρηγόρητη μητέρα ενώ οι φίλοι του έλεγαν το τελευταίο αντίο με λουλούδια που σκέπασαν το λευκό φέρετρο.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλει στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νικαίας Αλεξίου ενώ δεκάδες ιερείς και ιερομόναχοι συλλειτούργησαν για περισσότερη από μία ώρα.  Υψηλόβαθμο στέλεχος της εκκλησίας, εξήρε στο τέλος το ήθος και τον χαρακτήρα του Γιώργου ενώ αποχαιρετιστήριο λόγο απηύθυνε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά αναφερόμενος στη συναδελφικότητα και το ήθος που χαρακτήριζε τον αδικοχαμένο νέο.

Τραγική φιγούρα που όμως βρήκε το κουράγιο να ψάλλει για να κατευοδώσει τον γιο του ήταν ο πατέρας του Στέφανος, πρώην δήμαρχος Κορυδαλλού και μέχρι πρότινος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.

Στη κηδεία παρέστησαν πολλά νυν και πρώην στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως και η πρώην Περιφερειάρχης Αθηνών - Πειραιώς Φώφη Γεννηματά.  Επίσης παρέστησαν νυν και πρώην βουλευτές της Β΄ Περιφέρειας Πειραιά καθώς και άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων.

Ο Γιώργος Χρήστου γεννήθηκε το 1982. 
Ήταν δικηγόρος με μεταπτυχιακό στο Διεθνές Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Kent, ενώ το 2006 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Οινουσσών, όπου και εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος.

Αυξάνονται τα κρούσματα και τα θύματα

Στο μεταξύ στους 54 έφθασαν οι νεκροί στην Ελλάδα εξ' αιτίας της συνεχιζόμενης επιδημίας  της εποχικής γρίπης. Οδεύοντας προς τη συμπλήρωση του πρώτου κρίσιμου διμήνου της περιόδου γρίπης - τυπικά ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά ουσιαστικά τον Ιανουάριο με τα πρώτα κρούσματα- η οποία λήγει στο τέλος Απριλίου, η χώρα μετράει ήδη 54 νεκρούς, ενώ σε καθημερινή βάση περίπου 30 ασθενείς διασωληνώνονται έχοντας εμφανίσει επιπλοκές απο τη γρίπη.

Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), δυο άνθρωποι προστέθηκαν το τελευταίο 24ωρο στον κατάλογο με τα θύματα της νόσου. Επιπλέον, 29 ασθενείς έχουν εισαχθεί για νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καθώς εξελίχθηκαν σε βαριά περιστατικά της νόσου.
Συνολικά από την αρχή του έτους έχουν χρειαστεί νοσηλεία σε ΜΕΘ 122 άτομα.
Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζουν ότι ηλικιωμένοι και χρονίως πάσχοντες, ανεξάρτητα απο το αν είναι εμβολιασμών οι ή όχι, πρέπει να αναζητούν άμεσα ιατρική συμβουλή εφόσον εμφανίσουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.



*** *** *** *** *** *** 
 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο 
σεβόμενοι την προσωπικότητα κάθε ατόμου. 
 Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. 
 Μη χρησιμοποιείτε γκρίγκλις και κεφαλαία.
 *** *** *** *** *** ***