Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Ζητείται επειγόντως επανασύσταση του Υ.Ε.Ναυτιλίας

Στον επερχόμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό, που φημολογείται για τα τέλη Αυγούστου, παρακαλείται ο κ. πρωθυπουργός να λάβει σοβαρά υπόψη του την επανασύσταση του τόσο αδικαιολόγητα καταργηθέντος υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ).

Η ελληνική εμπορική ναυτιλία αποτελεί τη μοναδική θετική πρωτιά και μάλιστα παγκόσμια, στις αμέτρητες αρνητικές που μαστίζουν την πατρίδα μας, και είναι φυσικά η μεγαλύτερη, όπως κι ο τουρισμός, συναλλαγματοφόρος βιομηχανία της χώρας! Υπενθυμίζεται ότι το σπουδαίο αυτό υπουργείο ιδρύθηκε, ως υφυπουργείο αρχικά, από τον Ιωάννη Μεταξά, την 5η Αυγούστου 1936, την επομένη δηλαδή της ανάληψης των καθηκόντων του, σε αντιδιαστολή με τη σημερινή κυβέρνηση που το πρώτο νομοσχέδιο μετά την ορκωμοσία της ήταν η κατάργησή του και ο διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων του σε τέσσερις διαφορετικούς υπουργούς».

Φρίξος Δήμου

Πλοίαρχος Ε.Ν.

Αναδημοσίευση από enet.gr

_______________________

Σχόλιο Exantas: Σε όλες οι τελευταίες δημοσιεύσεις, συζητήσεις & κουτσομπολιά περί ανασχηματισμού, που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν ακούσαμε να γίνεται ουσιαστικός λόγος για την επανασύσταση του ΥΕΝ. Όσοι ασχολούμαστε όμως σοβαρά με την Ναυτιλία, είχαμε εγκαίρως διαγνώσει την σημασία και την ανάγκη, ώστε ο Διοικητικός φορέας αυτής να είναι ένα ξεχωριστό και αυτοτελές Υπουργείο, που να λειτουργεί ως ένα ενιαίο και συμπαγές σύνολο και να καλύπτει όλες τις υποδομές και δραστηριότητες της εμπορικής μας ναυτιλίας. Ότι είναι επίσης απολύτως αναγκαίο, το αυτοτελές αυτό Υπουργείο (Εμπορικής Ναυτιλίας), να το λειτουργεί ένα εξίσου ενιαίο και συμπαγές Οργανωμένο σύνολο, που να εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και που θα στηρίζει την απαιτουμένη εμπιστοσύνη.