Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Λόγια πολλά & πενιχρό Εκλογικό επίδομα

Συνάδελφοι,
όπως αντιλαμβάνεστε πολύ καλά, μόνον λόγια και μάλιστα παχιά, μας αραδιάζουν οι πολιτικές και κάθε λογής ηγεσίες. Λαμπρό παράδειγμα το εκλογικό επίδομα και κατά πόσον αυτό θα πρέπει ή μη να φορολογηθεί.
Θα θέλαμε με την ευκαιρία να θυμίσουμε τις δηλώσεις και τα σχόλια της Υφυπουργού πλέον κ. Τσουρή, της οποίας ο ρόλος στην διάλυση του ΥΕΝ και του Λ.Σ δεν είναι αμελητέος.

Ευκαιρίας δοθείσης να θυμηθούμε και τα του οίκου μας όταν Η ΠΟΕΠΛΣ διαρρήγνυε τα ιμάτια της δηλώνοντας
Μήπως είχε δίκιο ο κ. Παπα-πείνας, υπουργός ΥΕΝ, που ισχυριζόταν ότι καλώς είχε φορολογηθεί το συγκεκριμένο επίδομα και οι κρατήσεις από τα άλλα Σώματα θα γινόταν μέσω δικαστικής οδού?
Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο.
--
Με αύρα θαλασσινή

Sea Falcon

"Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα"

Τι προτείνει ο Βασίλειος Μαρκεζίνης στο νέο του βιβλίο. Τον επαναπροσδιορισμό της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, με τήρηση ίσων αποστάσεων απέναντι σε ΗΠΑ - Ρωσία - Κίνα,προτείνει ο καθηγητής Βασίλειος Μαρκεζίνης στο καινούργιο του βιβλίο "Μια Νέα Εξωτερική Πολιτική για την Ελλάδα", που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις "Λιβάνης". O Βασίλειος Μαρκεζίνης βλέπει μια τέτοια διαδικασία στο πλαίσιο βαθμιαίας ανεξαρτητοποίησης της Ευρώπης από τις ΗΠΑ.

«Εσείς τα φάγατε»

του Μενέλαου Γκίβαλου Η επιχείρηση ηθικής και κοινωνικής ισοπέδωσης και απαξίωσης του ελληνικού λαού αποτέλεσε τη βασική προϋπόθεση για την επιβολή του Μνημονίου και για την «αποδοχή» των απόλυτων εξουσιών της υπερ-κυβέρνησης του ΔΝΤ και της τρόικας. Πρόκειται για μια συντεταγμένη επιχείρηση «ιδεολογικής τρομοκρατίας» που παραπέμπει σε ολοκληρωτικές μεθόδους και σε αντιλήψεις περί «συλλογικής ευθύνης» οι οποίες συνδέονται με σκοτεινές εποχές.

Το ένα σκέλος της επιχείρησης αφορά την «οικονομική τρομοκρατία» που προωθήθηκε από την κυβέρνηση, και προσωπικά από τον πρωθυπουργό, με συμβολική εκφορά τη «χρεοκοπία», ώστε κάθε κοινωνική αντίδραση στα σκληρά μέτρα να θεωρηθεί ως καταστροφική και υπονομευτική.

Το δεύτερο σκέλος είναι εξίσου, ή και περισσότερο, κρίσιμο: Αποβλέπει στην ηθική απαξίωση, στην ενοχοποίηση ενός ολόκληρου λαού για την οικονομική κρίση: «Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι», «Μαζί τα φάγαμε», είναι οι χυδαίες, οι κυνικές εκφράσεις, που προωθούν την επιχείρηση αυτή.

Προφανής ο στόχος: Να μετακυλισθούν οι τεράστιες ευθύνες των ηγεμονικών κομματικών ομάδων, των συμφερόντων της διαπλοκής, του πλέον ασύδοτου / κερδοσκοπικού κεφαλαίου, σε ολόκληρη την κοινωνία και στον ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΑΤΟΜΙΚΑ.